Reizen in corona-tijd? Lees de persoonlijke ervaring van onze reizigers

Sinds begin juli kunnen we weer reizen naar Curaçao en Bonaire! Ondanks de nieuwe maatregelen krijgen we veel positieve reactie van onze reizigers, die sinds het heropenen van de eilanden hun vakantie hier hebben doorgebracht.

We begrijpen dat het lastig is om in te schatten wat je in deze tijd kunt verwachten tijdens de reis en op de bestemming(en). Daarom hebben wij onze reizigers gevraagd naar hun persoonlijke reisverhalen. In dit interview vertellen Yotam & Colette hun ervaring; van de voorbereidingen voor vertrek tot het verblijf op Curaçao en Bonaire.


kunnen jullie een korte introductie geven over jullie zelf?

Wij zijn Yotam & Colette en vinden het leuk om tijdens onze reizen actief te zijn en de culturele aspecten van een samenleving te leren kennen. We duiken beide graag.

hoe is dit jaar jullie voorbereiding van de vakantie verlopen?

De voorbereiding liep dit jaar anders, omdat we nog een corona test moesten doen. Daarnaast hebben we verder zo normaal mogelijk proberen in te pakken, met het kleine risico dat we ook weer zouden moeten uitpakken. De test was negatief dus we konden gewoon gaan. Corona komt relatief weinig voor, dus de kans dat we het hadden, was erg klein.

kunnen jullie ons wat meer vertellen over jullie ervaringen tijdens de vlucht?

Tijdens de vlucht moesten we met een mondkapje reizen, dat was niet leuk maar beter dan in de trein, omdat de ventilatie in een vliegtuig beter is. Wij vonden het waard om naar onze bestemming te vliegen, waar verder nergens een mondkapje verplicht is. Doordat er weinig besmettingen zijn houden mensen zich wel aan de regels maar is het een stuk meer ontspannen dan in Nederland, dus het vakantie gevoel kregen wij helemaal mee!

hoe hebben jullie het verblijf op Bonaire en Curaçao ervaren?

Het was fantastisch! We hebben een heerlijke tijd gehad. De lokale bevolking gaf aan dat de eilanden jaren geleden zo waren, waardoor er meer contact mogelijk was. Daarnaast waren alle bezienswaardigheden rustig, wat bijdraagt aan de ontspanning en vakantiegevoel. We zijn op de meest bekende duikstekken geweest, waar niemand was en het koraal geprofiteerd heeft van de maanden rust. Het was prachtig en ontspannen.

Niet alle restaurants waren open maar dat verbeterde gedurende de vakantie. De mensen waren heel blij je te ontvangen en waren heel hartelijk. Doordat het niet druk was, hebben we alleen of met weinig mensen op de meest idyllische plekken gezeten.

hebben jullie nog tips voor toekomstige reizigers?

Op Curaçao is het een aanrader om naar de Aloe Vera-plantage te gaan. Daarnaast zit ook de struisvogel farm. De tourguide weet het leuk te presenteren en geeft daarbij ook een humoristisch inkijkje in de lokale cultuur. Zowel de Brandaris (op Bonaire) als de Christoffelberg (Curaçao) zijn een aanrader in de ochtend. Zorg dat je om uiterlijk 9 uur start in verband met de hitte. De paden beklimmen met wandelstokken helpt enorm, vooral op de terugweg. De bijbehorende natuurparken zijn prachtig en zeer divers. Het slavernijmuseum in Willemstad is indrukwekkend en interessant, daarbij is de omgeving zoals het vroeger was op curaçao.

De zoutvlaktes op Bonaire zijn een aanrader, prachtige kleuren. Daarnaast is het leuk om een uitgebreide eilandtour te doen en bij meerdere stops te genieten van de tropische uitzichten. Er zijn veel flamingo’s te zien en het is leuk om een tijdje te kijken.

In deze onzekere tijden waar de situatie op korte termijn aan verandering onderhevig kan zijn, vonden wij het prettig om een reis te boeken via een reisorganisatie met lokale contacten en veel ervaring.


We hopen dat je door dit interview een beter beeld hebt gekregen van reizen naar Curaçao en Bonaire in de huidige situatie. Meer informatie over onze bestemmingen en COVID-19 kun je terugvinden op deze pagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

About Author

client-photo-1
Elise
Sinds mijn jeugd heb ik een passie voor reizen. Tijdens mijn studie ben ik naar Suriname geweest en heb ik stage gelopen bij een duikorganisatie op Curaçao. Hierdoor is mijn interesse voor het Caribische gebied alleen maar toegenomen. Zowel de unieke en veelzijdige cultuur als de geweldige onderwaterwereld hebben mij verkocht. Nu ik aan het werk ben bij ABC travel wil ik graag andere mensen informeren en inspireren over deze en andere bestemmingen.

Reacties

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.