Top 3 van de mooiste snorkelplekken op Bonaire

De onderwaterwereld van Bonaire is een waar paradijs. Helder, warm water en prachtig gekleurde vissen en koralen verwelkomen je. Niet voor niets heeft het eiland de bijnaam ‘Divers Paradise’. Om van al dat moois te kunnen genieten hoef je echter niet per se te duiken. Snorkelend zie je ook al heel veel. Misschien kom je tijdens het snorkelen zelfs een zeeschildpad tegen?

Wil je weten waar de beste plekken zijn om te gaan snorkelen op Bonaire? Hieronder vind je de top 3 van de mooiste snorkelplekken op het eiland.

de riffen van Klein Bonaire

Klein Bonaire is het onbewoonde eilandje voor de kust van Bonaire. Het eiland is eenvoudig te bereiken met de watertaxi. Na circa 20 minuten varen sta je al op het prachtige strand van Klein Bonaire, genaamd No Name Beach.

Je kunt natuurlijk vanaf No Name Beach het water inspringen om daar te gaan snorkelen. Maar wil je echt iets moois zien? Loop dan een klein stukje over het strand, met je gezicht richting Kralendijk. Loop tot je een gele paal tegenkomt, vlak nadat het zandgedeelte van het strand ophoudt. Op dit punt kun je gemakkelijk het zeewater in en zwem je zo naar het ‘donkerblauwe’ gedeelte van de zee. Vanaf hier kun je je, al snorkelend langs het rif, met de stroming mee laten voeren. Je komt vervolgens vanzelf weer bij No Name Beach uit. Een aanrader!

1000 Steps: dé zeeschildpadden hotspot

Wil jij zeeschildpadden spotten? Dan is duikstek 1000 Steps, ten noorden van Kralendijk, ‘the place to be’. Daal de 67 treden lange trap af om op het strand te komen. Dit strand ligt bezaaid met stukken dood koraal, waterschoenentjes komen hier dus van pas.

Kom in de vroege ochtend of late middag, wanneer het rustig is. Dan maak je de grootste kans om zo’n prachtige zeeschildpad tegen te komen. Kijk niet alleen onder je, maar ook om je heen tijdens het snorkelen. Zeeschildpadden komen namelijk regelmatig naar de oppervlakte om adem te halen. Grote kans dat je er één of zelfs meerdere ziet.

Wayaka II in Washington Slagbaai Nationaal Park

Deze prachtige snorkelplek ligt in het uitgestrekte Washington Slagbaai Nationaal Park. Het mooie park is sowieso de moeite van een bezoek waard. Ben je van plan om te gaan? Neem dan zeker je snorkelspullen mee voor een verfrissende duik.

Vanaf het klein zandstrandje van Wayaka II, dat via een trap te bereiken is, loop je hier zo het water in. De koralen van deze snorkelplek zijn prachtig. Ook worden hier regelmatig grote papegaaivissen gespot. Al met al een leuke afwisseling tijdens een tour door het Washington Slagbaai Nationaal Park.

Wil je meer lezen over de mooiste snorkelplekken op Bonaire? Of zoek je tips over snorkelen op Bonaire? Lees dan hier verder. Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten? ABC Travel helpt je graag bij het plannen van jouw perfecte Bonaire vakantie!

Auteur: Inge Poorthuis, ABC Online Media
Foto’s: Sander Engelbertink

About Author

client-photo-1
ABC Travel
ABC Travel is een kleine, specialistische reisorganisatie met een ruim aanbod aan reizen naar de Nederlandse Antillen, het Caribisch gebied en naar Midden- en Zuid Amerika. Wij bieden individuele (rond)reizen, combinatie-reizen, duikreizen en rondreizen aan, die we graag naar helemaal naar jouw wens samenstellen.

Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.