Over ABC Travel

Wie is ABC Travel

ABC Travel is een kleine, specialistische reisorganisatie met een ruim aanbod aan reizen naar de Nederlandse Antillen, het Caribisch gebied en naar Midden- en Zuid Amerika. Wij bieden individuele (rond)reizen, combinatie-reizen, duikreizen, rondreizen en wedding- en honeymoonreizen aan, die we graag naar jouw wensen samenstellen. Ons enthousiaste team helpt graag met adviezen en tips bij het samenstellen van een reis op maat. Wij staan voor persoonlijke aandacht en service, kwaliteit & kennis! Dit heeft ons in de afgelopen jaren tot dé toonaangevende reisorganisatie naar deze bestemmingen gemaakt.

De oorsprong van ABC Travel ligt in het jaar 1995, toen wij als zelfstandige reisonderneming zijn gestart met het aanbieden van vakantiereizen naar de Nederlandse Antillen en Aruba. Later is dit uitgebreid naar meerdere bestemmingen in het Caribisch gebied, Midden- en Zuid Amerika en met specialisaties als duik,- trouw en huwelijksreizen.

Onze reizen worden in eerste instantie via het internet aangeboden, maar een reis komt vrijwel altijd tot stand na persoonlijk contact, zowel per email alswel per telefoon. Wij realiseren ons hoe belangrijk het is om elk onderdeel van uw reis naar wens te laten verlopen, daar gaat vaak veel overleg aan vooraf, zoals bijvoorbeeld bij het organiseren van een trouwreis in het Caribisch gebied. Voor persoonlijk contact en uitgebreider overleg kunt u daarom terecht bij ons kantoor Enschede (zie hoofdstuk contact).  De filosofie van ABC Travel is, dat naast het aanbieden van reizen via internet, een bezoekadres voor een persoonlijk contact wel degelijk toegevoegde waarde biedt. Het boeken van een droomreis naar een van onze bestemmingen is vaak een kostbare zaak en krijgt daarom van ons de nodige aandacht.

Uw zekerheid

ABC Travel is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, hetgeen u als consument zekerheid, kwaliteit en garantie biedt.

Ons team

ABC Travel ontwikkelt en realiseert maatwerkreizen naar De Nederlandse Antillen en Aruba, het Caribisch gebied en naar Midden- en Zuid Amerika voor individuele reizigers. Ons enthousiaste ABC Travel team assisteert u met adviezen en tips bij het samenstellen van uw reis. Doordat wij samen al onze bestemmingen persoonlijk bezocht hebben, beschikken we over een uitgebreide (reis)kennis van deze bestemmingen. Hierdoor kunnen we u uit eerste hand een eerlijk advies geven over de mogelijkheden van uw reis naar één van onze veelzijdige bestemmingen. Klik hier om onze medewerkers beter te leren kennen!

Op de door ons aangeboden bestemmingen beschikken wij over een uitstekend netwerk van betrouwbare partners. Uiteraard heeft u tijdens uw vakantie ook een lokaal contactpersoon, waar u terecht kunt bij vragen of problemen.

Vrijblijvend reisvoorstel

Via onze website kunt u een reisvoorstel aanvragen, waarbij u uw wensen kunt doorgeven. Na ontvangst van deze aanvraag zullen we proberen om telefonisch contact op te nemen zodat we verder met u kunnen afstemmen hoe uw ideale reis eruit moet komen te zien. Op korte termijn ontvangt u een passend reisvoorstel per e-mail.

Bedenktijd

Wij zijn daarna uiteraard zeer benieuwd naar uw bevindingen en komen dan graag weer opnieuw met u in contact om het reisvoorstel verder te bespreken. Indien mogelijk kunnen wij de vluchten voor de reis vrijblijvend voor u in optie plaatsen, zodat u nog even bedenktijd heeft. Hiervoor hebben wij dan de volledige namen (zoals in het paspoort) nodig van alle reizigers.

Boekingsaanvraag

Wanneer u besluit de reis door ABC Travel te laten verzorgen, nemen wij alle gegevens met u door. Wij hebben dan uw adresgegevens nodig en van alle reizigers de volledige namen en geboortedata. Indien de reis zoals voorgesteld beschikbaar is, wordt deze definitief voor u gereserveerd. Mocht een onderdeel van uw reis niet beschikbaar zijn, dan komen wij bij u terug met een aangepast voorstel.

Reis-en/of Annuleringsverzekering

Indien u een reis- en/of annuleringsverzekering wilt afsluiten bij ABC Travel dan brengen wij die onder bij de verzekeringsmaatschappij Unigarant. Het is van groot belang dat u goed verzekerd op reis gaat. Vraag onze medewerkers om de mogelijkheden.

Betalingsvoorwaarden

Wanneer uw boeking is bevestigd, ontvangt u van ons een factuur met het verzoek om per omgaande een aanbetaling te voldoen. De aanbetaling bedraagt over het algemeen 15 % van de reissom plus de kosten van de annuleringsverzekering. Voor sommige reisonderdelen zijn mogelijk afwijkende betalingsvoorwaarden van toepassing. U dient er rekening mee te houden, dat de in de reissom van uw ticket opgenomen brandstoftoeslag kan fluctueren. Gaat de brandstoftoeslag omhoog of omlaag, dan ontvangt u van ons een aangepaste factuur. In overleg is betaling per creditcard (VISA/Mastercard) mogelijk.

Stoelreservering

Bij KLM zijn stoelreserveringen alleen mogelijk tegen betaling. Dit verzorgen we graag direct bij boeking voor u. Helaas kan een stoelreservering nimmer gegarandeerd worden. De complete voorwaarden van een stoelreservering bij KLM vindt u hier. Bij TUI fly is het mogelijk om vanaf 30 dagen voor vertrek een betaalde stoelreservering te maken. Hierover ontvangt u t.z.t. van ons een email met een uitleg hoe dit in zijn werk gaat.

Reisbescheiden

Uw reisbescheiden versturen we uiterlijk 10 dagen voor vertrek via email aan u toegestuurd. Deze reisbescheiden bestaan uit hotelvouchers, e-tickets, hotel- en/of bestemmingsinformatie, etc., uiteraard afhankelijk van hetgeen u bij ons heeft geboekt.

Uw mening

Uw mening stellen wij zeer op prijs. Na terugkeer van uw reis, vernemen wij graag uw ervaringen. Ondanks dat wij ons uiterste best doen uw reis naar tevredenheid te doen verlopen, kan het wel eens voorkomen dat door bepaalde omstandigheden een onderdeel van uw reis anders verloopt dan de bedoeling was. Ook dan vernemen wij graag uw bevindingen, zodat wij in staat zijn maatregelen te nemen om hierin voor toekomstige klanten verandering aan te brengen. Mocht er zich tijdens uw reis iets voordoen, waarbij assistentie of bemiddeling gewenst is, neemt u dan contact op met onze lokale vertegenwoordiging. Zij zullen dan hun uiterste best doen om dit direct naar wens voor u op te lossen.

Vaccinaties

Vaccinaties zijn voor een vakantie naar de ABC eilanden niet noodzakelijk. Malaria komt er niet voor. Denk wel aan het meenemen van anti-muggenspray, omdat er met name in de regenperiode veel muggen op de eilanden kunnen zijn. Uiteraard is deze informatie aan veranderingen onderhevig, voor meer informatie kunt u contact opnemen met de GGD.

Gele koorts

Curaçao & Aruba: Een vaccinatie tegen gele koorts is vereist voor alle reizigers, ouder dan 6 maanden, die afreizen naar Curaçao of Aruba en recent in een potentieel gele koorts gebied hebben verbleven of via zijn gereisd. Vaccineren dient uiterlijk 10 dagen voor vertrek te gebeuren en u moet een vaccinnatie paspoort meenemen als officieel bewijs.

Suriname: Voor reizen naar Suriname wordt geadviseerd zicht te vaccineren tegen Gele Koorts, ook als u recent in een potentieel gele koorts gebied heeft verbleven, via bent gereisd of als u vanuit Suriname naar regiogebieden gaat afreizen. Hierbij geldt ook uiterlijk 10 dagen voor vertrek te vaccineren en moet er een vaccinatie paspoort worden meegenomen als officieel bewijs.

Duurzaam Toerisme

Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat ook aan volgende generaties aantrekkelijke bestemmingen kunnen worden aangeboden.

De ANVR-reisbranche voelt zich hierbij betrokken en zet zich in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO). Zo voldoet ons bedrijf aan de ANVR-DTO verplichting, waarbij de reisonderneming o.a. een daartoe opgeleide coördinator heeft aangesteld die met goed gevolg een examen heeft afgelegd. Ook hebben wij een beleidsverklaring en een programma met praktische maatregelen opgesteld, waarin staat beschreven hoe wij nu en in de toekomst met de zorg voor het milieu omgaan.

U kunt onze beleidsverklaring en programma m.b.t. duurzaam toeristisch ondernemen nalezen op de website. Maar duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel (zie www.anvr.nl:, Duurzaam Toerisme).

Privacy Policy

Klik hier voor onze Privacy Policy.