Bon Pasku!

Wat is er mooier dan de feestdagen vieren in de Caribbean?! Versierde cactussen en palmbomen, culinaire gerechten en warme temperaturen. In het Caribisch gebied is het één en al feest rond deze tijd van het jaar. We vertellen je graag meer over de tradities tijdens de feestdagen in het Caribisch gebied!

Unda bo ta bai selebrá Pasku?

Waar ga jij kerst vieren?

Op Curaçao! Tijdens de feestdagen zijn er ontzettend veel festiviteiten op het eiland, oftewel één en al gezelligheid. Net zoals in Nederland vind je op Curaçao verschillende kerstmarkten. Het is zeker de moeite waard om het Pietermaai District te bezoeken. Zowel tijdens kerst als met de jaarwisseling is het enorm levendig in deze buurt.

De feestdagen staan in het teken van gezelligheid en lekker eten. Een traditioneel gerecht dat tijdens kerst wordt geserveerd op Curaçao is Ham di Pasku. Ham van varkensvlees bereid in de oven met ananas en kleine tomaatjes. Je zult dit gerecht overal zien gedurende de hele dag. Dit gerecht wordt overigens niet alleen op Curaçao geserveerd, maar ook op Aruba en Bonaire.

Daarnaast wordt de grootste vuurwerkshow van het eiland georganiseerd in het Pietermaai District. Dit is zeker de moeite waard om bij te wonen. Verder hoef je de Nederlandse oliebollen niet te missen tijdens de jaarwisseling. Deze zul je namelijk overal zien op Curaçao. Ten slotte, iedereen kent het wel, de nieuwjaarsduik! In Nederland nemen duizenden mensen een ijskoude duik op 1 januari. Ook op Curaçao doen ze aan de nieuwjaarsduik. Gelukkig is het water daar ‘iets’ warmer… ????

Adorno di Pasku

Kerstversiering

Aruba staat tijdens de feestdagen bekend om zijn kerstversiering! Het eiland is een echt tropisch ‘winter’ wonderland. Een bekend fenomeen op Aruba is ‘Cas di Luz’: een compleet gedecoreerd huis met vele lichtjes en versieringen. Het leuke is dat het huis ieder jaar in een ander thema wordt versierd. Deze plek is zowel geliefd bij Arubanen als toeristen. Rondom het huis treden in het weekend zelfs lokale bandjes op. Zeker een must als je tijdens de decembermaand op het eiland bent.

Marhse di Pasku

Kerstmarkt

Op St. Maarten is er een speciaal event tijdens de decembermaand. Het ‘All you need is art event’ wordt georganiseerd van 3 tot en met 30 december. Tijdens dit evenement laten kunstenaars hun eigen werken zien in verschillende tentoonstellingen in Philipsburg.

Ook op het Franse gedeelte van St. Maarten vind je een evenement welke is gebaseerd op de lokale vrucht van het eiland: de Guavaberry. Tijdens de feestdagen vindt namelijk het Guavaberry festival plaats. Van deze bes worden vele producten gemaakt, maar één van de bekendste is toch wel de Guavaberry Rum. Dit is zelfs de nationale rum van St. Maarten. Je vindt hier gezellige kraampjes waar je de verschillende variaties op de Guavaberry Rum kunt proeven.

Kortom, genoeg redenen om volgend jaar tijdens de feestdagen naar het Caribisch gebied te reizen!

Let op! Onze actie op de Premium Comfort Class en World Business Class van KLM geldt tot en met december. Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan en profiteer van €100,- korting per persoon op deze twee classes. Bekijk de volledige voorwaarden hier.

About Author

client-photo-1
ABC Travel
ABC Travel is een kleine, specialistische reisorganisatie met een ruim aanbod aan reizen naar de Nederlandse Antillen, het Caribisch gebied en naar Midden- en Zuid Amerika. Wij bieden individuele (rond)reizen, combinatie-reizen, duikreizen en rondreizen aan, die we graag naar helemaal naar jouw wens samenstellen.

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.