VAKANTIE SABA

The Unspoiled Queen

Saba heeft de mooiste natuur van alle Antilliaanse eilanden. Het is bergachtig, groen en heerlijk rustig. Het eiland lijkt op afstand een grote groene berg, oprijzend uit zee. Een vakantie Saba is dus perfect om helemaal tot rust te komen. Er wonen slechts 1100 mensen op Saba, verspreid over 4 dorpjes in karakteristieke rood -witte huizen. Zo kun je in alle rust genieten van een prachtige wandeling door het tropisch regenwoud naar de top van de Mount Scenery. Onderweg bewonder je talloze orchideeën, varens en palmbomen.

Verder staat Saba over de hele wereld bekend als een duikersparadijs. Er zijn meer dan 30 fantastische duikplekken waar je vele tropische vissen, zeeschildpadden en haaienpopulatie’s tegen zult komen. In Saba kom je door de vulkanische oorsprong echt de ruige landschappen nog tegen, dit zal onderwater niet anders zijn. De vele ruige rotsformaties en riffen maken het duiken op Saba erg spectaculair.

Vakantie Saba

Saba heeft de mooiste natuur van alle Antilliaanse eilanden. Het is bergachtig, groen en heerlijk rustig. Het eiland lijkt op afstand een grote groene berg, oprijzend uit zee. Een vakantie Saba is dus perfect om helemaal tot rust te komen. Er wonen slechts 1100 mensen op Saba, verspreid over 4 dorpjes in karakteristieke rood -witte huizen. Zo kun je in alle rust genieten van een prachtige wandeling door het tropisch regenwoud naar de top van de Mount Scenery. Onderweg bewonder je talloze orchideeën, varens en palmbomen.

Verder staat Saba over de hele wereld bekend als een duikersparadijs. Er zijn meer dan 30 fantastische duikplekken waar je vele tropische vissen, zeeschildpadden en haaienpopulatie’s tegen zult komen. In Saba kom je door de vulkanische oorsprong echt de ruige landschappen nog tegen, dit zal onderwater niet anders zijn. De vele ruige rotsformaties en riffen maken het duiken op Saba erg spectaculair.

Vakantie Saba

ACCOMMODATIES SABA

The Cottage Club Hotel

The Cottage Club Hotel is een verzameling van Sabaanse huisjes omringd door tropische vegetatie. Het hotel biedt de perfecte balans
Appartement, Kleinschalig
3,5 sterren

Juliana's Hotel

Juliana's Hotel is prachtig gelegen in de weelderige bergachtige omgeving van Windwardside in een rustige buurt. Op enkele minuten afstand
Appartement, Hotel, Kleinschalig
3 sterren

Vakantie Saba

Eten en drinken

Saba heeft verschillende soorten restaurants in verschillende prijscategorieën. Net als de andere eilanden van de Nederlandse Antillen is ook deze keuken een mengeling van verschillende keukens en zal er voor elk wat wils zijn. De meeste restaurants vind je in Windwardside. Saba staat bekend om zijn ‘Sabaanse Lobster’. Het drinken van kraanwater wordt afgeraden. In de supermarkt is mineraalwater te koop.

Fooien

Fooien zijn over het algemeen inbegrepen, toch is het gebruikelijk om een fooi te geven van 10-15% wanneer je tevreden bent over ontvangen service. Ook kamermeisjes verwachten dat je iets achterlaat.

Elektriciteit

De stroomspanning is 110 Volt. De stopcontacten zijn alleen geschikt voor stekkers met platte polen, een verloopstekker is nodig.

Geldzaken

De munteenheid van Saba is de Amerikaanse dollar. Je kunt geld opnemen en betalen met je pinpas. De bekende creditcards worden in de hotels, winkels en restaurants geaccepteerd. Indien je contant geld wilt opnemen bij een bank dien je je te legitimeren. Toch adviseren we om vooraf iets contant geld mee te nemen, aangezien er weinig banken aanwezig zijn op het eiland.

Internet

Internetten buiten de Europese Unie (EU) zitten extra kosten aan verbonden. De meeste accommodaties en restaurants zijn voorzien van gratis wifi of ze vragen een kleine vergoeding.

Kleding

De beste kleding om mee te nemen naar de Antillen is makkelijk zittende kleding. Natuurlijke stoffen met name katoen is uitstekend geschikt om in een tropisch klimaat te dragen. Het is aan te raden goede schoenen te dragen, aangezien het letterlijk klimmen en dalen is op dit eiland. Wanneer je veel gaat wandelen, adviseren we om ademende en sneldrogende kleding mee te nemen.

Klimaat

Saba heeft een tropisch klimaat, dat wordt gekenmerkt door veel zon, over het algemeen weinig regenval en de bijna altijd aanwezige verkoelende passaatwind. Het orkaanseizoen in het Caribische gebied loopt van augustus tot eind december. Er heersen tropische temperaturen, gemiddeld tussen de 28-30° C. De meeste regen valt in de periode augustus tot en met december. Het grootste gedeelte van de dag is het gewoon zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen.

Doordat Saba hoog gelegen is, is het hier aangenaam. De ene keer bevind je je in de wolken en 10 minuten later trekt alles open en heb je de zon op je gezicht. Kom je wat hoger op het eiland dan zakt de temperatuur wel, maar koud wordt het er natuurlijk nooit. ’s Avonds kan het wel wat afkoelen. Door de hoge ligging zijn er ook veel minder muggen aanwezig.

Openbaar vervoer/taxi’s

Op Saba is geen openbaar vervoer. Een taxi wordt aangeraden. De (meeste) taxi’s hebben geen meter; de prijzen zijn vastgesteld. Overleg bij het instappen met de taxichauffeur over de prijs.

Paspoort en visa

Nederlandse staatsburgers hebben een geldig paspoort nodig. Ook moet je een terugreis- of doorreisticket kunnen tonen. Een visum is niet nodig voor een verblijf korter dan drie maanden. Indien je een niet-Nederlands, Duits of Belgisch paspoort bezit, dien je met het consulaat contact op te nemen.

Taal

De officiële taal is Nederlands, maar de voertaal is Engels.

Tijdsverschil

Op Saba is het in de winter 5 uur vroeger, en in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland.

Uitgaan

Saba kent geen wilde uitgaansgelegenheden. Elk dorp heeft verschillende kleine en individueel unieke restaurants. De meeste hebben hierbij een gezellige bar. Vrijwel elk weekend wordt er wel ergens op het eiland een ‘Island Wide Party’ georganiseerd, waar iedereen welkom is.

Vaccinaties

Deze zijn niet noodzakelijk voor een vakantie Saba. Malaria komt er niet voor. Door de hoge ligging zijn er veel minder muggen aanwezig op het eiland, waardoor muggenspray niet noodzakelijk is.  Uiteraard is deze informatie aan veranderingen onderhevig. Informeer bij de GGD of huisarts naar de actuele situatie of klik hier.

Ziekenhuis/ Arts

Er is een ziekenhuis aanwezig op het eiland. Ook is er een decompressieruimte aanwezig op het eiland. De meeste accommodaties kunnen je doorverwijzen naar een arts. Overleg altijd met je verzekeraar voor je jezelf laat behandelen. Als je medicijnen gebruikt, raden wij je aan om ruim voldoende mee te nemen of je arts te vragen een recept mee te geven.

Vluchten naar Saba

Algemeen

Je vliegt met KLM van Amsterdam naar St. Maarten en met WinAir van St. Maarten naar Saba. De totale reisduur naar het eiland is ca 12 uur. Op de terugvlucht vanaf St. Maarten maak je vaak een tussenlanding. Inchecktijden: Op Schiphol dien je 3 uur voor vertrek aanwezig zijn, op Saba 2 uur voor vertrek. Het is tevens mogelijk om per ferry tussen de SSS eilanden te reizen.

Vluchten met KLM

Bij KLM kun je kiezen uit Economy class (beenruimte ca. 79 cm), Economy Comfort (beenruimte ca. 89 cm) en World Business class (beenruimte ca. 153 cm). De prijzen op onze website zijn gebaseerd op reizen per KLM in Economy Class. Voor de Economy Comfort en World Businessclass geldt een meerprijs. We kijken graag voor je wat de meerprijs op jouw geplande reisdata is.

Direct na boeking kunnen we al een stoelreservering voor je maken. Dit is mogelijk vanaf € 40 per stoel, per enkele reis (standaardstoel). Ook is het mogelijk dit zelf te doen via de website of app van KLM. Je hebt hiervoor je KLM boekingscode nodig. Deze vermelden we op de boekingsbevestiging. Tijdens het online inchecken kun je gratis een standaardstoel selecteren of tegen betaling een stoel met meer comfort. Wanneer je bij boeking kiest om Economy Comfort class of World Business class te vliegen, dan zit bij de meerprijs de stoelreservering inbegrepen.

Services aan boord in de Economy Class

Er is full-service inclusief gratis krant, persoonlijk entertainmentsysteem, hoofdtelefoon en één maaltijd. Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht wordt er ook een ontbijt, soep of snack geserveerd. Drankjes (warm, koud, alcoholisch of niet alcoholisch) en snacks zijn inbegrepen.

Services aan boord in de Economy Comfort Class

In de Economy Comfort Class heb je net wat meer beenruimte (10 cm meer dan de standaard Economy Class) en ook kan de rugleuning tot twee keer verder naar achteren. De stoelen bevinden zich voor in de Economy Class. De services aan boord zijn verder gelijk aan die van de Economy Class.

Services aan boord in World Business class

Je mag als reiziger in de World Business class voor de vlucht gebruik maken van de Crown Lounges op Schiphol, als eerste instappen, je hebt altijd een stoel aan het raam of het gangpad en de stoelen kunnen helemaal plat waardoor slapen makkelijk wordt. In de gratis toilettas zitten producten zoals een tandenborstel, tandpasta en een lippenbalm. De stoelen hebben stroomvoorziening waardoor je je apparaten kunt opladen. Ook heb je een persoonlijk entertainmentsysteem met hoofdtelefoon. Wil je je eigen Bluetooth-koptelefoon gebruiken, neem dan  een Bluetooth-adapter mee. Je wordt ontvangen met champagne en de maaltijden zijn bereid door Jonnie Boer. Voordat je van boord gaat, ontvang je een Delfts blauw huisje.

Duikuitrusting

Neem je geen ruimbagage mee, dan mag je in plaats daarvan je duikuitrusting meenemen als je reserveert voor het vervoeren.

Een duikersuitrusting mag alleen bestaan uit een wetsuit, vest, sokken, masker, schoenen, zwemvliezen, mes, regulator en persluchttanks. Zorg ervoor dat de persluchttanks leeg zijn en het ventiel open staat of verwijderd is.

Duiklampen

Duiklampen kun je alleen als handbagage meenemen. De gloeilamp en batterijen moeten verwijderd zijn tijdens het vervoeren.

Ruimbagage

Je kunt kosteloos één (1) stuk ruimbagage tot max. 23 kilo per persoon inchecken. Reizigers in World Business Class mogen twee (2) stuks, elk tot max. 32 kilo, ruimbagage meenemen. Flying Blue Silver, Gold en Platinum kaarthouders mogen één (1) extra stuk ruimbagage, tot max. 32 kilo, bovenop de standaard hoeveelheid kosteloos inchecken.

Handbagage

Je mag één stuk handbagage per persoon van maximaal 12 kilo en met de afmetingen l+h+b, 55+35+25 cm meenemen. Naast de toegestane handbagage mag in de cabine een handtas, een kleine camera, een laptop, een jas of een deken, een paraplu of een wandelstok worden meegenomen.

 

Vluchten met WinAir

Vanaf St Maarten vlieg je met de lokale luchtvaartmaatschappij WinAir naar Saba. Deze vlucht duurt ongeveer 10 minuten. De vliegtuigen van WinAir zijn klein en voor circa 10 personen. Er zit geen deur tussen de passagiers en de piloten waardoor je mee kunt kijken in de cockpit. Je kan vooraf geen stoelen reserveren.

Ruimbagage

Je mag bij WinAir 1 stuk ruimbagage met max. 23 kg meenemen. De maximale afmetingen zijn 157 cm (L+W+H). Er zijn toeslagen voor extra bagage of overgewicht.

Handbagage

Je mag tevens één stuk handbagage meenemen met een max. van 5 kilo. Deze bagage moet onder de stoel voor je passen.

Makana Ferry

Makana Ferry is de veerdienst die opereert tussen St Maarten, Saba & St Eustatius. De veerboot is een belangrijke vervoersoptie voor zowel bewoners als toeristen. De reis van St Maarten naar Saba duurt circa 90 minuten, van Saba naar St Eustatius 60 minuten en van St Eustatius naar St Maarten 120 minuten. De veerboot heeft een vaste dienstregeling, die echter kan variëren afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden.

Foto's vakantie Saba

Video vakantie Saba

Vakantie Saba boeken bij ABC Travel

Saba, maar ook de andere Caribische eilanden zijn het vakgebied van ABC Travel

ABC Travel is een kleine, deskundige reisorganisatie. Wij bieden individuele (rond)reizen, combinatie-reizen, duikreizen, rondreizen en wedding- en honeymoonreizen aan. Volledig naar jouw wensen. Wij staan voor gerichte aandacht en service, kwaliteit & kunde! Dit heeft ons de laatste jaren tot dé vooraanstaande reisorganisatie naar deze bestemmingen gemaakt. Ons gedreven team helpt graag met adviezen en tips bij het samenstellen van een reis op maat naar het Caribisch gebied.

Via onze website kun je een reisvoorstel aanvragen, waarbij je jouw wensen kunt doorgeven. Na ontvangst van deze aanvraag zullen we proberen om telefonisch contact op te nemen zodat we verder met je kunnen afstemmen hoe jouw ideale reis eruit moet komen te zien. Op korte termijn ontvang je een passend reisvoorstel per e-mail.

ABC Travel is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Bij ons ga je zonder zorgen op vakantie!

Wanneer je besluit je reis naar Saba door ABC Travel te laten verzorgen, nemen wij alle gegevens met je door. Indien de reis zoals voorgesteld beschikbaar is, wordt deze definitief gereserveerd.