laatste update: 15 maart 2021

update situatie COVID-19

Op deze pagina houden we je op de hoogte over de gevolgen van de COVID-19 (corona) crisis voor je geboekte reis en geven we je informatie voor als  je van plan bent om een reis te boeken naar (één van) onze bestemmingen. Meer informatie over onze flexibele boekingsvoorwaarden, lees je hier.

16 december – Ons reishart huilt. De wereld kleurt vanaf vandaag weer helemaal oranje. Wat hadden we je graag de komende tijd laten genieten op één van onze zonnige bestemmingen. Jammergenoeg mogen we geen reizen uitvoeren naar bestemmingen met code oranje en zullen we voor nu alle reizen tot 19 Januari annuleren. Hopelijk wordt de komende dagen duidelijk tot wanneer de wereld oranje blijft. Vandaag nemen we in ieder geval contact op met iedereen die tot half maart vertrekt. Heb je zelf al vragen? We zijn de rest van de week telefonisch bereikbaar van 09.30 tot 16.00 uur

Hieronder zetten we de maatregelen (per eiland) op een rijtje die op dit moment van toepassing zijn:

Wegens het negatief reisadvies kunnen er t/m 15 april geen pakketreizen naar Aruba worden uitgevoerd. 

Om naar Aruba te reizen, zijn er de volgende toelatingsprocedures:

 • Alle bezoekers moeten het online immigratiekaart proces doorlopen op de ED card website. Tijdens dit proces komen onder andere de volgende zaken aan bod:
 • Een negatieve PCR-test met certificaat* is verplicht, afgenomen max. 72 uur voor vertrek (aangeraden wordt deze tussen de 72 en 65 uur voor vertrek te laten afnemen). Je moet het certificaat op papier bij je dragen, en op verzoek laten zien tijdens je reis.
 • Gezondheidsverklaring: Verplicht , deze kunt u hier invullen. Denk ook aan een geprint exemplaar om mee te nemen.
 • Verzekeringen: verplichte bezoekersverzekering, af te sluiten tijdens het invullen van de ED card voor Aruba. Kosten: éénmalig US$30 per volwassene en US$10 per kind t/m 14 jaar. Deze verplichte verzekering dekt diverse kosten wanneer je tijdens je verblijf op Aruba positief wordt getest op Covid-19. Dit betreft een aanvulling van uw eventuele reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland. Meer informatie vind je hier.

Maatregelen ter plaatse:

 • Avondklok: Van 24:00 uur ’s nachts tot 05:00 uur ’s ochtends geldt er een avondklok op Aruba.
 • Naast de avondklok zijn er ‘restricted zones’ waar je tussen 19:00 en 05:00 uur niet mag komen. Deze zones omvatten alle stranden en openbare parkeerplaatsen.
 • Social distancing: Houd 2 meter afstand van elkaar.
 • Mondkapjes: Verplicht, indien de 2 meter afstand niet kan worden bewaard (bijv. tijdens de transfers, of in de aankomst- en vertrekhal)
 • Bezienswaardigheden: De stranden, supermarkten & bezienswaardigheden zijn geopend zoals je mag verwachten. Wel kan het zijn dat bij drukke bezienswaardigheden een wachttijd is i.v.m. de social distancing
 • Restaurants: Geopend tot 23:00 uur, echter is een reservering meestal gewenst
 • Auto huren: Dit is mogelijk en raden we zeker aan om de mooiste (en rustige) plekjes van de eilanden op te zoeken.

Je mag er van op aan dat we deze informatie-pagina up-to-date houden. Regels kunnen echter soms plotseling en snel veranderd worden. ABC Travel kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vermelde informatie op deze pagina. Voor de meest actuele informatie vanuit het toeristenbureau klik hier.

Wegens het negatief reisadvies kunnen er t/m 15 april geen pakketreizen naar Bonaire worden uitgevoerd. 

Om naar Bonaire te reizen zijn er de volgende toelatingsprocedures:

 • Een negatieve PCR-test met certificaat* is verplicht, afgenomen max. 72 uur voor vertrek (aangeraden wordt deze tussen de 72 en 65 uur voor vertrek te laten afnemen). Je moet het certificaat op papier bij je dragen, en op verzoek laten zien tijdens je reis.
 • Gezondheidsverklaring: Verplicht , deze kunt u hier invullen. Denk ook aan een geprint exemplaar om mee te nemen.
 • Verzekeringen: Reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland.
 • Thuisquarantaine: Vanaf 18 maart 2021 geldt er het dringende advies bij thuiskomst in quarantaine te gaan. Daarnaast geldt er een testverplichting voor de terugvlucht van Bonaire naar Nederland. Lees het hele reisadvies op de website van de rijksoverheid.

 

 • Schiphol: Alle reizigers die van, naar of via Schiphol reizen moeten een ingevuld gezondheidsformulier meenemen. Deze kun je hier downloaden.

Maatregelen ter plaatse:

 • Avondklok: Van 21:00 uur ’s nachts tot 04:00 uur ’s ochtends geldt er een avondklok op Bonaire.
 • Lockdown: Discotheken, casino’s, sauna’s en niet-noodzakelijke winkels zijn gesloten.
 • Horeca: het restaurant is open voor hotelgasten, voor niet-gasten is enkel afhalen mogelijk.
 • Social distancing: Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Mondkapjes: Verplicht, indien de 1,5 meter afstand niet kan worden bewaard (bijv. tijdens de transfers, of in de aankomst- en vertrekhal)
 • De stranden en supermarkten zijn geopend zoals je mag verwachten (met de regels omtrent social distesing in achtnemen).
 • Restaurants: Enkel afhalen op bestelling en gesloten na 20:00 uur ’s avonds.
 • Alcoholverbod: Geen verkoop in restaurants en cafés. Er is geen alcoholconsumptie op straat en openbare gelegenheden toegestaan.
 • Auto huren: dit is mogelijk en raden we zeker aan om de mooiste (en rustige) plekjes van de eilanden op te zoeken.

Je mag er van op aan dat we deze informatie-pagina up-to-date houden. Soms kunnen regels echter plotseling en snel veranderd worden. ABC Travel kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vermelde informatie op deze pagina. Vanuit de overheid op Bonaire is een website ingericht met alle informatie rondom Covid-19. Deze website vind je hier.

Wegens het negatief reisadvies kunnen er t/m 15 april geen pakketreizen naar Curaçao worden uitgevoerd. 

Van iedereen die naar Curaçao reist, wordt verwacht dat zij voor vertrek de volgende 3 stappen doorlopen:

Invullen van de digitale immigratiekaart Je dient voor vertrek de digitale immigratiekaart online in te vullen. Dit doe je op de website dicardcuracao.com. (dit immigratieformulier staat los van de corona-maatregelen en wordt altijd gevraagd om te in vullen wanneer je naar Curaçao reist.) TIP: bij het invullen van deze DIC moet je ook een scan/foto van je paspoort uploaden, dus zorg dat je die van tevoren al als digitaal bestandje op de computer hebt staan. Na het invullen zorg je dat je dit document ook print en meeneemt.
Invullen Passenger Locator Card (PLC) Maximaal 48 uur voor vertrek kun je digitaal een Passenger Locator Card invullen op de website dicardcuracao.com. Bij het invullen wordt ook gevraagd om je stoelnummer te vermelden. Mocht je geen stoelen hebben gereserveerd dan mag je dit veld ook leeg laten. Zorg dat je dit document ook print en meeneemt.
PCR test Een negatieve PCR-test met certificaat is verplicht, afgenomen max. 72 uur voor vertrek (aangeraden wordt deze tussen de 72 en 65 uur voor vertrek te laten afnemen). Je dient voor vertrek het negatieve testresultaat van de COVID-19 PCR-test te uploaden op de website dicardcuracao.com. Daarnaast moet je het certificaat op papier bij je dragen, en op verzoek laten zien tijdens je reis.

 Basis maatregelen ter plaatse:

 • Social distancing: Houd 2 meter afstand van elkaar.
 • Mondkapjes: Verplicht op meerdere locaties, vooral indien de 2 meter afstand niet kan worden bewaard (bijv. tijdens de transfers, of in de aankomst- en vertrekhal, maar bijv. ook in de supermarkten)
 • De stranden, supermarkten & bezienswaardigheden zijn geopend zoals je mag verwachten. Wel kan het zijn dat bij drukke bezienswaardigheden een wachttijd is in verband met de social distancing.
 • Restaurants: (beperkt) geopend, een reservering is aan te raden.
 • Auto huren: dit is mogelijk en raden we zeker aan om de mooiste (en rustige) plekjes van de eilanden op te zoeken.

Vanaf 26 februari zijn er nieuwe maatregelen ingegaan.

– je mag op straat met maximaal 4 mensen bij elkaar zijn
– er geldt een avondklok van 24.00 tot 04.30 uur
– je bent tot 23.00 uur welkom in de restaurants met terras

Je mag er van op aan dat we deze informatie-pagina up-to-date houden. Soms kunnen regels echter plotseling en snel veranderd worden. ABC Travel kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vermelde informatie op deze pagina. Voor de meest actuele informatie vanuit het toeristenbureau klik hier.

Wegens het negatief reisadvies kunnen er t/m 15 april geen pakketreizen naar St. Maarten worden uitgevoerd. 

Om naar St Maarten te reizen, gelden de volgende toelatingseisen:

 • Gezondheidsverklaring: Verplicht , deze kunt invullen op de website stmaartenehas.com invullen. Denk er ook aan een geprint exemplaar om mee te nemen. Let op! Het kan max. 12 uur duren voor deze gezondheidsverklaring is goedgekeurd. Aangeraden wordt om dit ca. 48 uur voor vertrek in te vullen.
 • Een negatieve PCR-test met certificaat* is verplicht, afgenomen max. 120 uur voor vertrek (aangeraden wordt deze uiterlijk tussen de 72 en 65 uur voor vertrek te laten afnemen). Je moet het certificaat na ontvangst uploaden op stmaartenehas.com en op papier bij je dragen om op verzoek te kunnen laten zien tijdens je reis.
 • Verzekeringen: Reisverzekering met dekking van medische kosten (ook in geval van besmetting met Covid-19) in het buitenland.
 • Schiphol: Alle reizigers die van, naar of via Schiphol reizen moeten gezondheidsverklaring invullen. Zowel KLM als TUI fly hebben dit geïntegreerd in hun online check-in proces.

Maatregelen ter plaatse:

 • Social distancing: Houd 2 meter afstand van elkaar.
 • Mondkapjes: Verplicht, indien de 2 meter afstand niet kan worden bewaard (bijv. tijdens de transfers, of in de aankomst- en vertrekhal)
 • De stranden, supermarkten & bezienswaardigheden zijn geopend zoals je mag verwachten. Wel kan het zijn dat bij drukke bezienswaardigheden een wachttijd is ivm de social distancing
 • Restaurants: geopend, echter is een reservering meestal gewenst
 • Auto huren: dit is mogelijk en raden we zeker aan om de mooiste (en rustige) plekjes van de eilanden op te zoeken.

Je mag er van op aan dat we deze informatie-pagina up-to-date houden. Soms kunnen regels echter plotseling en snel veranderd worden. ABC Travel kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vermelde informatie op deze pagina.

Op dit moment kunnen nog niet alle eilanden met elkaar worden gecombineerd. Wanneer het negatief reisadvies verloopt (15 april) hopen we dat er weer meer mogelijkheden zijn.

Helaas kunnen we de volgende bestemmingen op dit moment nog niet aanbieden:
Belize, Cuba, Jamaica, Saba, St. Eustatius, St. Barth & Suriname.

Zodra we nieuwe informatie over deze bestemmingen ontvangen zullen we deze pagina updaten.

Informatie over de verplichte PCR -test

De PCR-test wordt snel en eenvoudig afgenomen. Bij een door het RIVM gecertificeerd laboratorium wordt met een wattenstaafje wat slijm afgenomen via de neus en  keel. Vervolgens wordt het materiaal geanalyseerd in het laboratorium. De arts controleert de uitslag en bij een negatief resultaat wordt een formeel erkend (Engelstalig) afreisdocument opgesteld.

Wij hebben met HealtCheckCenter (onderdeel van U-Diagnostics) een korting afgesproken, waarvan je kunt profiteren wanneer je bij ons een reis hebt geboekt. Je ontvangt een persoonlijke vouchercode, waarmee je het verplichte afreisdocument gratis ontvangt (t.w.v. €25,- per persoon). De kosten voor de PCR test komen hiermee op € 60,-  wanneer je de test met 2 personen of meer doet en € 100,- wanneer je de test alleen laat afnemen. HealthCheckCenter heeft diverse test afname-locaties door heel Nederland. Meer informatie hierover ontvang je per e-mail van ons.

U‑Diagnostics streeft ernaar de testuitslag en het Non-Covid-19 Certificaat (afreisdocument) binnen 24 uur tot 36 uur na afname aan u te communiceren. Deze termijn is een indicatie en hieraan kunnen geen rechten worden ontleent.

Nog even alles op een rijtje:

 • Je mag alleen reizen als het testresultaat negatief is
 • De test mag niet eerder zijn afgenomen dan het maximale aantal uren voor vertrek of aankomst. Dit is per bestemming verschillend. Op de tabbladen hierboven geven je hierover meer informatie.
 • Ook kinderen en baby’s moeten voor sommige bestemmingen worden getest. Meer informatie vind je op de tabbladen.
 • Naast de testuitslag ontvang je, bij een negatief resultaat, ook een Engelstalig afreisdocument (non-Covid-19 verklaring)
 • Dit afreisdocument moet je kunnen laten zien tijdens je reis. Neem het daarom uitgeprint mee.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste documenten.

Meest gestelde vragen

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wanneer er voor jouw geboekte bestemming een negatief reisadvies wordt afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, dan kan de reis niet worden uitgevoerd en zal deze worden geannuleerd. In dat geval zullen we contact met je opnemen om samen te bekijken of de reis eventueel verplaatst kan worden naar een nieuwe vertrekdata. Mocht je op dat moment liever de situatie willen afwachten, dan ontvang je van ons een Corona-Voucher voor de betaalde reissom. Je kunt de voucher binnen 1 jaar gebruiken om een vervangende reis te boeken. (De vertrekdatum mag ook ná de geldigheid van de voucher zijn, zolang de boeking maar binnen een jaar na de uitgifte is gedaan.)

Mocht dit tijdens je vakantie gebeuren, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Op de bestemmingen werken we samen met lokale vertegenwoordiging die 24 uur per dag bereikbaar zijn. We zullen samen bekijken of de situatie veilig genoeg is om de vakantie af te maken, of dat we in overleg een eerdere terugreis voor je regelen. Met het boeken van een pakketreis bij ABC Travel ben je in ieder geval verzekerd van repatriëring in geval van calamiteiten.

Bij repatriëren zal ABC travel de kosten dragen voor het wijzigen van de terugreis en de niet-genoten vakantiedagen terugbetalen.

Mocht je door een positieve COVID-19 test niet kunnen afreizen naar je vakantiebestemming, dan zullen we in overleg kijken naar de mogelijkheid om je reis uit te stellen. Helaas is dit geen reden om de reis kosteloos te annuleren, omdat de reis wel uitgevoerd kan worden. Is het niet mogelijk om de reis te wijzigen naar een latere vertrekdatum? Soms vergoedt de annuleringsverzekering de van toepassing zijnde annuleringskosten.

Wanneer je bij ons een reis hebt geboekt, ontvang je een persoonlijke vouchercode. Hiermee krijg je bij HealthCheckCenter het verplichte afreisdocument gratis (t.w.v. €25,- per persoon). De kosten voor de PCR test komen hiermee op € 60,-  wanneer je de test met 2 personen of meer doet en € 100,- wanneer je de test alleen laat afnemen.

Na (verplichte) registratie op de website van HealthCheckCenter kun je de test laten afnemen bij een van de afnamelocaties. Het is niet nodig om een afspraak te maken. Een overzicht van de verschillende afname-locaties en openingstijden vind je op de website van HealthCheckCenter

Wanneer je geboekte reis door kan gaan, maar je wilt niet meer op reis dan kijken we graag samen naar de mogelijkheden. In de meeste gevallen is het mogelijk om de geboekte reis te wijzigen naar een latere vertrekdatum. Het is niet mogelijk een geboekte reis kosteloos te annuleren, wanneer deze uitgevoerd kan worden zoals bevestigd. Hiervoor gelden de standaard ANVR annuleringskosten, die vermeld staan in onze algemene voorwaarden.

bereikbaarheid

Op dit moment werken we grotendeels vanuit huis. We zijn uiteraard nog steeds telefonisch bereikbaar, maar onze openingstijden zijn tijdelijk aangepast. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag bereiken van 10:00 – 15:00 uur op ons telefoonnummer: 053-3030012