laatste update: 23 maart 2022

update situatie COVID-19

Op deze pagina houden we je op de hoogte over de gevolgen van de COVID-19 (corona) crisis voor je geboekte reis en geven we je informatie voor als je van plan bent om een reis te boeken naar (één van) onze bestemmingen. Meer informatie over onze flexibele boekingsvoorwaarden, lees je hier.

Je kunt hoe dan ook met gerust hart een vakantie boeken. Mocht je reis namelijk niet door kunnen gaan wegens een negatief reisadvies, dan krijg je de betaalde reissom gewoon terugbetaald. Weet jij al wat jouw volgende vakantiebestemming wordt?

 

Combinatiereis: Bij een combinatiereis, met meerdere eilanden als bestemming, moeten Nederlandse reizigers aan de toelatingsprocedures per eiland voldoen. Dit betekent dat je voor het reizen naar elk volgend eiland opnieuw getest moet worden. De toelatingsprocedures en testlocaties per eiland staan in onderstaande overzicht beschreven.

 

Hieronder zetten we de maatregelen (per eiland) op een rijtje die op dit moment van toepassing zijn:

Vanaf 19 maart gelden de volgende maatregelen om naar Aruba te kunnen reizen:

 • Online ED Card: Alle bezoekers moeten het online immigratiekaart proces doorlopen op de ED card website tussen 72-12 uur voor vertrek.

Maatregelen ter plaatse:

 • Social distancing: Houd 2 meter afstand van elkaar.
 • Mondkapjes: Verplicht in alle openbare binnenruimtes zoals winkels, supermarkten, musea, casino’s etc.

Je mag er van op aan dat we deze informatie-pagina up-to-date houden. Regels kunnen echter soms plotseling en snel veranderd worden. ABC Travel kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vermelde informatie op deze pagina. Voor de meest actuele informatie vanuit het toeristenbureau klik hier.

Om naar Bonaire te reizen gelden vanaf 1 juni geen restricties meer.

Meer informatie en de laatste updates vindt u terug op de website: www.bonairecrisis.com/reizen-naar-bonaire

Je mag er van op aan dat we deze informatie-pagina up-to-date houden. Soms kunnen regels echter plotseling en snel veranderd worden. ABC Travel kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vermelde informatie op deze pagina. Voor de meest actuele informatie vanuit het toeristenbureau klik hier.

Om naar Curaçao te reizen, geldt vanaf 5 juni geen restricties meer.

Je mag er van op aan dat we deze informatie-pagina up-to-date houden. Soms kunnen regels echter plotseling en snel veranderd worden. ABC Travel kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vermelde informatie op deze pagina. Voor de meest actuele informatie vanuit het toeristenbureau klik hier.

Om naar St. Maarten te reizen, gelden vanaf 1 maart de volgende toelatingsprocedures:

 • Gezondheidsverklaring: verplicht, deze kunt u invullen op de website stmaartenehas.com. Denk er ook aan een geprint exemplaar om mee te nemen. Let op! Het kan tot 12 uur duren voor deze gezondheidsverklaring is goedgekeurd. Aangeraden wordt om dit ca. 48 uur voor vertrek in te vullen.
 • Indien je volledig bent gevaccineerd (min. 2 weken voor je reisdatum) dan is een test niet nodig. Wel moet je je vaccinatiebewijs uploaden op stmaartenehas.com. Een internationaal vaccinatiebewijs kun je downloaden via www.coronabewijs.nl.
 • Wanneer je niet volledig bent gevaccineerd: Negatieve PCR-test met certificaat*: is verplicht voor alle reizigers vanaf 5 jaar. Je moet het certificaat na ontvangst uploaden op stmaartenehas.com. en op papier bij je dragen om op verzoek te kunnen laten zien tijdens je reis. De test moet zijn afgenomen binnen 48 uur voor vertrek.
 • Bezoekersverzekering: verplichte bezoekersverzekering, af te sluiten tijdens de registratie op stmaartenehas.com. Kosten: éénmalig US$15 per volwassene en kinderen vanaf 15 jaar. Kinderen t/m 14 jaar zijn gratis. Deze verplichte verzekering dekt diverse kosten wanneer je tijdens je verblijf op St Maarten wordt getest op Covid-19. Dit betreft een aanvulling van uw eventuele reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland. Meer informatie vind je hier.

Maatregelen ter plaatse:

 • Social distancing: Houd 2 meter afstand van elkaar.
 • Mondkapjes: Verplicht, indien de 2 meter afstand niet kan worden bewaard (bijv. tijdens de transfers, of in de aankomst- en vertrekhal)

Testlocaties op St. Maarten:

 • Op de website van St. Maarten vind je een overzicht van de testlocaties op het eiland, wanneer je moet testen voor het reizen naar bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao, Aruba of Nederland.

Je mag er van op aan dat we deze informatie-pagina up-to-date houden. Soms kunnen regels echter plotseling en snel veranderd worden. ABC Travel kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vermelde informatie op deze pagina.

Bij een combinatiereis, met meerdere eilanden als bestemming, moeten Nederlandse reizigers aan de toelatingsprocedures per eiland voldoen. Dit betekent dat je voor het reizen naar elk volgend eiland opnieuw getest moet worden. De toelatingsprocedures en testlocaties per eiland kan je terugvinden in de verschillende tabbladen op deze pagina.

Nu de reisadviezen zijn versoepeld kunnen we ook onze andere bestemmingen zoals Cuba, Suriname en Belize weer aanbieden. Vraag ons naar de actuele situatie qua corona-maatregelen of kijk op www.wijsopreis.nl.

 • Vanaf 1 mei is voor Saba geen PCR of antigeentest meer nodig bij aankomst. Ook hoeft de gezondheidsverklaring niet meer te worden ingevuld.
 • Aankomst/vertrek via St Maarten: voor St Maarten moet nog wel een gezondheidsverklaring worden ingevuld. Dit kan op de website stmaartenehas.com. Denk er ook aan een geprint exemplaar om mee te nemen. Let op! Het kan tot 12 uur duren voor deze gezondheidsverklaring is goedgekeurd. Aangeraden wordt om dit ca. 48 uur voor vertrek in te vullen.

 

Je mag er van op aan dat we deze informatie-pagina up-to-date houden. Soms kunnen regels echter plotseling en snel veranderd worden. Raadpleeg regelmatig de website wijsopreis.nl en de website van Saba Tourism. ABC Travel kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vermelde informatie op deze pagina.

 • Vanaf 11 mei is voor St Eustatius geen PCR of antigeentest meer nodig bij aankomst. Ook hoeft de gezondheidsverklaring niet meer te worden ingevuld.
 • Aankomst/vertrek via St Maarten: voor St Maarten moet nog wel een gezondheidsverklaring worden ingevuld. Dit kan op de website stmaartenehas.com. Denk er ook aan een geprint exemplaar om mee te nemen. Let op! Het kan tot 12 uur duren voor deze gezondheidsverklaring is goedgekeurd. Aangeraden wordt om dit ca. 48 uur voor vertrek in te vullen.

 

Je mag er van op aan dat we deze informatie-pagina up-to-date houden. Soms kunnen regels echter plotseling en snel veranderd worden. Raadpleeg regelmatig de website wijsopreis.nl en de website van Statia Government. ABC Travel kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vermelde informatie op deze pagina.

testen voor de terugreis naar Nederland

Vanaf 23 maart is een coronabewijs niet meer nodig om terug naar Nederland te reizen. Wel is het invullen van een gezondheidsverklaring verplicht. Meer informatie en de actuele situatie voor je vakantiebestemming vind je op de website van de Rijksoverheid: https://reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl

 

*Informatie over de verplichte PCR-test

De PCR-test wordt snel en eenvoudig afgenomen. Bij een door het RIVM gecertificeerd laboratorium wordt met een wattenstaafje wat slijm afgenomen via de neus en  keel. Vervolgens wordt het materiaal geanalyseerd in het laboratorium. De arts controleert de uitslag en bij een negatief resultaat wordt een formeel erkend (Engelstalig) afreisdocument opgesteld.

 

gemakkelijk een afspraak maken voor de verplichte PCR test of antigeentest voor vertrek

Voor het maken van een afspraak voor de PCR- of antigeentest hebben we in samenwerking met HealthCheckCenter een kortingstarief voor onze klanten via: https://covidtest.abctravel.nl.

Na het invullen van je boekingsnummer kun je gebruik maken van de volgende tarieven: PCR-test €40,00 per persoon of de antigeentest vanaf €27,50 per persoon, inclusief een gratis (Non)Covid-19 Certificaat (afreisdocument). Nadat je een keuze hebt gemaakt voor de benodigde test kun je je verder registreren en een afspraak maken bij een van de ruim 85 afnamelocaties in Nederland.

 

Nog even alles op een rijtje:

 • Je mag alleen reizen als het testresultaat negatief is.
 • De test mag niet eerder zijn afgenomen dan het maximale aantal uren voor vertrek of aankomst. Dit is per bestemming verschillend. Op de tabbladen hierboven geven je hierover meer informatie.
 • Ook kinderen en baby’s moeten voor sommige bestemmingen worden getest. Meer informatie vind je op de tabbladen.
 • Naast de testuitslag ontvang je, bij een negatief resultaat, ook een (Engelstalig) reisdocument (non-Covid-19 verklaring)
 • Dit reisdocument moet je kunnen laten zien tijdens je reis. Neem het daarom uitgeprint mee.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van de juiste documenten.

Meest gestelde vragen

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wanneer er voor jouw geboekte bestemming een negatief reisadvies wordt afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, dan kan de reis niet worden uitgevoerd en zal deze worden geannuleerd. In dat geval zullen we contact met je opnemen om samen te bekijken of de reis eventueel verplaatst kan worden naar een nieuwe vertrekdata. Mocht je op dat moment liever de situatie willen afwachten, dan ontvang je van ons de betaalde reissom terug.

Mocht dit tijdens je vakantie gebeuren, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Op de bestemmingen werken we samen met lokale vertegenwoordiging die 24 uur per dag bereikbaar zijn. We zullen samen bekijken of de situatie veilig genoeg is om de vakantie af te maken, of dat we in overleg een eerdere terugreis voor je regelen. Met het boeken van een pakketreis bij ABC Travel ben je in ieder geval verzekerd van repatriëring in geval van calamiteiten.

Bij repatriëren zal ABC travel de kosten dragen voor het wijzigen van de terugreis en de niet-genoten vakantiedagen terugbetalen.

Wanneer u door een positieve PCR test niet op reis kunt, is dit geen reden om de reis kosteloos te annuleren. In dit geval zijn de standaard ANVR annuleringskosten van toepassing, die vermeld staan in onze algemene voorwaarden. In de meeste gevallen vergoedt de annuleringsverzekering deze van toepassing zijnde annuleringskosten. Informeer bij uw eigen verzekeringsmaatschappij naar de specifieke voorwaarden.

Wanneer je bij ons een reis hebt geboekt, ontvang je een kortingstarief voor de PCR-test of Antigeen test bij het HealthCheckCenter. Na registratie ontvang je het benodigde afreisdocument gratis (t.w.v. €10,- per persoon). De kosten voor de PCR-test komen hiermee op € 40,- per persoon.

Na registratie op de website van HealthCheckCenter kun je de test laten afnemen bij een van de afnamelocaties. Een overzicht van de verschillende afname-locaties en openingstijden vind je op de website van HealthCheckCenter

Wanneer je geboekte reis door kan gaan, maar je wilt niet meer op reis dan kijken we graag samen naar de mogelijkheden. In de meeste gevallen is het mogelijk om de geboekte reis te wijzigen naar een latere vertrekdatum. Het is niet mogelijk een geboekte reis kosteloos te annuleren, wanneer deze uitgevoerd kan worden zoals bevestigd. Hiervoor gelden de standaard ANVR annuleringskosten, die vermeld staan in onze algemene voorwaarden.