Dengue op Curaçao

Momenteel is de uitbraak van Dengue op Curaçao in het nieuws. Dit is een infectieziekte die overgedragen wordt door muggen en deze ziekte is altijd al aanwezig geweest op het eiland. Recent laat zich echter een toename zien van het aantal besmettingen op het eiland.

Tot op heden is er geen reden tot paniek, er wordt alleen wel actief aangeraden om anti-muggenspray/-lotion op basis van DEET te gebruiken en bijvoorbeeld ’s avonds een luchtige lange broek te dragen. Meer tips vind je in de onderstaande brochure, welke uitgebracht is door het Ministerie van Gezondheid van Curaçao. Let op: dit is een algemene brochure waarin ook Zika en Chikungunya wordt beschreven. Voor deze ziektes geldt geen aangepast advies.

Mocht de situatie erom vragen dan zullen we je uiteraard verder informeren.

Officieel statement van Curaçao Tourism Board:

Met de huidige situatie rond de infectieziekte Dengue in het Caribisch gebied, blijft het Curaçao Tourist Board proactief en waakzaam door zowel inwoners als bezoekers te informeren over de te nemen voorzorgsmaatregelen.

De toeristische sector organiseert voorlichtingssessies over preventieve maatregelen voor partners, verspreidt bewustmakingsvideo’s en folders op verschillende locaties, voert regelmatige controles uit in buurten om broedplaatsen te minimaliseren en zendt lokale tv-commercials uit om mensen eraan te herinneren voorzichtig te zijn.

Het Curaçao Tourist Board blijft zich het hele jaar door inzetten om het risico op ziekten die overgedragen worden door muggen effectief te verminderen, zodat bezoekers met een gerust hart kunnen genieten van een onvergetelijke ervaring op het eiland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Ministerie van Gezondheid per whatsapp:

Urgente vragen – (+599)9 527 0854

Algemene informatie – (+599)9 524 0856

Kijk voor meer informatie op: 2024 informatie Dengue, Zika, Chikungunya

About Author

client-photo-1
Mia Rehorst
De reiswereld is een sector welke nooit verveeld en altijd blijft boeien en inspireren. Het leukste van dit werk vind ik het adviseren van klanten: met je eigen kennis andere mensen enthousiast maken over een bestemming.

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.