vliegen met TUI fly of KLM?

Twijfel je of je naar de Antillen wilt vliegen met TUI fly of KLM? De prijs is niet altijd meer een goede graadmeter! De tijden dat het altijd voordeliger was om met TUI fly te vliegen zijn voorbij. We zien steeds vaker dat de prijzen nagenoeg gelijk zijn en we zien dat KLM soms zelfs voordeliger is.

Ik heb vorig jaar juni een combinatiereis gemaakt naar Aruba, Curaçao en Bonaire en toen heb ik de intercontinentale vluchten met KLM gevlogen. Afgelopen juni ben ik een week naar Curaçao geweest en deze reis heb ik met TUI fly gevlogen. Hoog tijd dus voor een vergelijking van deze twee maatschappijen!

Ik ben van mening dat het per reisgezelschap verschilt welke van de twee luchtvaartmaatschappijen de beste keus is. Ik ga proberen om hieronder uit te leggen wat de grootste verschillen zijn tussen vliegen met TUI fly of KLM en zo zie je vanzelf welke maatschappij het beste bij je past.

KLM en TUI, een vergelijk qua beenruimte

KLM TUI fly
Economy klasse
  • Beenruimte
76 tot 81 cm 74 cm
Comfort
  • Beenruimte
Tot 89 cm 81 tot 86 cm
Premium (TUI fly)
  • Beenruimte
 

/

 

94 cm

Star Class (TUI fly)
  • Beenruimte
/  

106 cm

Deluxe (TUI fly)
  • Beenruimte
/  

106 cm

Wold Business Class (KLM)
  • Beenruimte
190 tot 207 cm beenruimte /

bagage

KLM

Bij KLM is de standaard ruimbagage:  1 koffer van maximaal 23kg. De inbegrepen handbagage is: 1 tas of koffer (maximale afmetingen: 55 x 35 x 25 cm). Daarnaast mag u nog 1 accessoire meenemen, bijvoorbeeld een handtas of laptop (maximale afmetingen: 40 x 30 x 15 cm). De handbagage mag samen niet meer dan 12 kg wegen. Wanneer je extra ruimbagage wilt meenemen op een KLM-vlucht is dit vrij prijzig. Een extra koffer (van maximaal 23 kg) kun je kopen vanaf € 80,- per persoon per enkele reis. Dit tarief geldt ook voor duikbagage.

TUI fly

Bij TUI is standaard geen ruimbagage inbegrepen, zij bieden verschillende mogelijkheden aan. Je mag bijvoorbeeld 20 kg ruimbagage op retourbasis meenemen voor € 40,- per persoon.
Let op! Bij alle reizen die ABC Travel aanbiedt is er standaard 20 kg ruimbagage inbegrepen. De standaard handbagage die is inbegrepen: 1 koffer of tas van maximaal 10 kg (maximale afmetingen: 55 x 40 x 25 cm). Bij TUI fly kun je zelf aangeven hoeveel kg ruimbagage je mee wilt nemen. Tegen een meerprijs kun je tot 50 kg ruimbagage per persoon meenemen. Voor 50 kg ruimbagage betaal je bijvoorbeeld € 65,- per persoon per enkele reis.

stoelen naast elkaar?

We krijgen heel vaak de vraag, zitten we wel bij elkaar? Zowel TUI fly als KLM kunnen we dit tegenwoordig niet meer kosteloos voor je regelen. Beide maatschappijen geven aan dat ze hun uiterste best doen om een reisgezelschap naast of bij elkaar te plaatsen in het vliegtuig. Wil je van tevoren zeker weten dat je bij elkaar zit dan raden ze aan om een (betaalde) stoelreservering te maken. Bij TUI fly kan dit vanaf € 11,- per persoon per enkele reis op de intercontinentale vluchten en bij KLM is dit vanaf € 20,- per persoon per enkele reis.

KLM: Wanneer je ervoor kiest om geen betaalde stoelreservering te maken kun je dit alsnog kosteloos doen bij het online inchecken.
TUI fly: Passagiers die geen stoelreservering hebben gemaakt krijgen automatisch stoelen toegewezen en kunnen vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken. Tegen betaling kan tot 5 uur voor vertrek de stoel gewijzigd worden indien er stoelen beschikbaar zijn.

eten en drinken aan boord

Niet geheel onbelangrijk is het eten en drinken aan boord van de vliegtuigen. Ik heb beide reizen in de economy klasse gevlogen dus zal daarom hierover vertellen. Bij KLM kom je helemaal niks tekort tijdens de vlucht. Er worden 2 maaltijden geserveerd en tussendoor bieden ze snacks, een sandwich of zelf een ijsje aan! Mocht je tussendoor nog trek hebben in iets lekkers dan kun je dit aan het cabinepersoneel vragen. Gedurende de gehele vlucht zijn warme en koude dranken (met en zonder alcohol) inbegrepen.

Bij TUI fly is het eten en drinken ook prima geregeld maar zij vragen voor sommige drankjes en snacks geld. Standaard inbegrepen op deze vluchten is een maaltijd en een snack, bij het eten wordt een softdrink geserveerd. Na het eten krijg je koffie of thee. Alcoholische dranken zijn te allen tijde tegen betaling bij TUI fly. TUI komt zo’n beetje elk uur wel langs met water en sap, hiervoor hoef je niet te betalen. Mocht je wat anders willen drinken, geen probleem, echter dien je hiervoor te betalen. Ook kun je tussendoor (tegen betaling) kiezen voor warme of koude snacks.

entertainment aan boord

Zowel TUI fly als KLM biedt tegenwoordig het entertainmentsysteem kosteloos aan tijdens de vluchten naar het Caribisch gebied. Bij beide maatschappijen zit ook het schermpje tegenwoordig in de stoel voor je. Geen ongemak meer met losse systemen op je tafeltje. Het aanbod films en series is bij KLM wel een heel stuk uitgebreider dan bij TUI fly. Vooral voor kinderen vind ik dit bij TUI fly echt een minpuntje.

TUI fly en de Dreamliner

Afgelopen juni heb ik met de Dreamliner mogen vliegen. Wat opvalt is dat ondanks dat ik een stoel had aan het raam op de vleugel je de motoren nauwelijks hoort, heerlijk stil dus! Vooraf werd me verteld dat je geen jetlag hebt wanneer je met de Dreamliner reist omdat ze een hogere cabinedruk en een geavanceerd luchtzuiveringssysteem hebben. Hier heb ik zelf weinig van gemerkt. Maar dat komt misschien omdat ik nauwelijks slaap in een vliegtuig en je daarom sowieso een nacht overslaat.

Ik vind de vliegtuigen wel erg mooi, ze hebben een strak design en coole (voor mij nieuwe) features als raampjes die geen luikje meer hebben maar die je d.m.v. knopjes donkerder of lichter maakt. Dit is vooral erg handig als de zon precies bij jou naar binnen schijnt en je nauwelijks iets ziet op je scherm. Je zet het raam een aantal tinten donkerder en je kunt je film verder kijken maar het is niet helemaal donker. De raampjes zijn mooi groot waardoor je goed naar buiten kunt kijken!

TUI fly vliegt doorgaans met de Dreamliner naar haar bestemmingen in het Caribisch gebied, echter door operationele redenen kan het voorkomen dat je met een ander toestel of met een partner van TUI fly vliegt.

vliegen met een baby

Wanneer je naar de Antillen reist met een kleine baby, raad ik KLM aan! Zij hebben wiegjes aan boord van de vliegtuigen voor baby’s van maximaal 10 kg zwaar en 65 cm groot . Dit is echt ideaal weet ik uit ervaring! Zie voor meer informatie over reizen met een baby mijn andere blog.

persoonlijke mening

Het ligt er maar net aan wat je belangrijk vindt tijdens je vliegreis of je beter kunt vliegen met TUI fly of KLM? Mijn persoonlijke voorkeur blijft toch KLM omdat ik het fijn vind dat alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen tijdens mijn vliegreis. Verder zijn de stoelen in de economy klasse van KLM comfortabeler dan de stoelen in de economy klasse van TUI fly.

Wat heeft jou voorkeur, vliegen met TUI fly of KLM? Laat het weten in een reactie.

About Author

client-photo-1
Yvette Verheijen
Reisspecialist bij ABC Travel en al geïnteresseerd in reizen zolang ik me kan herinneren! Toen ik net kon praten zei ik al dat ik later naar Curaçao zou gaan, deze droom werd werkelijkheid. Sinds deze reis ben ik verkocht en is het mijn passie om mensen over deze fantastische bestemming te informeren.

Reacties

14 december 2021
Ik heb eigenlijk altijd met de KLM gevlogen naar Aruba, dit jaar voor het eerst met TUI. Ben benieuwd!
ABC Travel
17 december 2021
Hoi Sean, Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring met TUI straks. Laat je het ons dan weten? ^Tessa
19 maart 2023
Hoi Sean? Ben je nog geweest? Wat waren de verschillen? Groetjes Phuoc
25 februari 2020
hoi, ik heb zelf alle intercontinentale vluchten uit mijn leven met KLM gevlogen super vriendelijk personeel en ook heel erg behulpzaam lekker eten een comfortabele stoel en een fijn entertainment systeem volgensmij valt het prijsverschil best mee en is TUIFLy misschien wel duurder dan KLM aangezien je voor zoveel dingen moet bijbetalen en dat hoeft bij KLM niet en ik vind dat KLM vluchten ook beter geregeld zijn.
18 augustus 2019
Ik heb áltijd met K L M gevlogen prima service alleen de crew is niet altijd behulpzaam maar verder is alles oke en nog één ding economie stoelen die zijn te hard en beenruimte valt tegen. Nu voor het eerst ga ik met tui vliegen ben benieuwd hoe de service daarin is qua stoelen en wat er bijhoort ben wel nieuwsgierig naar.
21 mei 2019
Waarom niets over breedte van de stoel? Hoeveel graden kan stoel naar achter? Privacyscherm?
ABC Travel
22 mei 2019
Beste Patrivk, we zullen hier een volgende keer ook aan denken. Bedankt voor je berichtje.
Janny van Duinen
25 juli 2018
Wij zijn verscheidenkeren naar Aruba gevlogen met KLM en/ of Tui fly? Vind het cabinepersoneel bij Tui vriendelijker en behulpzamer.Stoelen even comfortabel. Bij Tui vind ik het fijn dat je je eigen eettempo kunt bepalen. En het prijsverschil vind ik groot.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.