Auto huren op Curaçao, of niet?
auto huren op Curaçao

auto huren op Curaçao, of niet?

Van plan om naar Curaçao te gaan? Maar twijfel je of een auto huren op Curaçao een must is? Collega Diede is in juli op het eiland geweest en heeft het voor je uitgetest. Dus wil je weten of je per se een auto nodig hebt tijdens je verblijf op het eiland, lees dan even mee. Vooral als je een type bent die het leuk vindt om dingen te ondernemen.

In juni ben ik samen met mijn moeder een weekje op Curaçao geweest. We verbleven in het Renaissance Curaçao Resort in Willemstad, een ideale locatie. Het resort heeft een eigen ‘strandje/zwembad’ met ligstoelen en parasolletjes. Het is op steenworp afstand van de pontjesbrug en je kunt lopend naar het gezellige wijkje Pietermaai en het centrum van Willemstad. Eigenlijk is alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Toch ben ik geen type die de hele week op één plek blijft. Ik wil het liefst zoveel mogelijk zien en was dus benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn met én zonder auto. Ik testte het uit en huurde voor vier dagen een auto in plaats van een hele week. Dat betekende dus ook dat we 4 dagen geen auto hadden. Benieuwd naar of een auto huren op Curaçao noodzakelijk is?

dagen met auto

De eerste 4 dagen hadden we een auto, dus we besloten gelijk van alles te plannen. Mijn moeder was nog nooit op Curaçao geweest, dus aan mij de taak om haar het eiland te laten zien. De noordelijke westkust van het eiland heeft veel prachtige baaitjes, elke baai is anders dus het is de moeite waard om er een aantal te bezoeken. Om te beginnen zijn we in één keer naar Westpunt gereden, het meest noordelijke deel van het eiland. Vanaf daar kun je beginnen bij het strandje Playa Kalki en dan via de kust langs verschillende strandjes naar beneden. Vanuit de Jan Thiel Baai is het ongeveer een uurtje rijden naar westpunt. Vanaf Otrobanda is het ongeveer 45 minuten rijden. Om dit te doen heb je dus sowieso een auto nodig!

auto huren op Curaçao

christoffelberg

Na twee dagen baaitjes hoppen, snorkelen met schildpadden en chillen hadden we zin in iets actiefs. We hebben de Christoffelberg beklommen. Hier moet je ook echt een auto voor hebben, want het is ongeveer 40 minuten rijden. Ga er ’s ochtends zo vroeg mogelijk naar toe want dan is het het beste te doen met de warmte. Je kunt naar de ingang van het park rijden, een entree kaartje kopen en dan met de auto naar het begin van de berg rijden. Neem minstens 2 liter water mee, dat zul je nodig hebben;).

De klim zelf is prima te doen, je doet er ongeveer een uurtje over om op de top te komen. Het laatste stukje is even klimmen over grote rotsen, maar het is het helemaal waard als je eenmaal op de top staat. Als je geluk hebt is het niet bewolkt en heb je uitzicht over een groot deel van het eiland. Als je terug bent van de klim kun je ook nog even langs Shete Boka, hier kun je de ruige oostkust van het eiland zien. Maar het fijnste is natuurlijk om even een duik in zee te nemen en te relaxen. Mijn tip is dan ook om naar Grote Knip te rijden om bij te komen van de klim en in het verfrissende blauwe water te springen.

auto huren op Curaçao

dagen zonder auto

Woensdagochtend hebben we onze huurauto ingeleverd. Het was wel heel fijn om met de huurauto zo flexibel te zijn en meerdere plekjes op het eiland te verkennen. Een auto huren op Curaçao is dus wel heel makkelijk. We hadden nog een aantal dingen op de planning staan die niet op loopafstand zijn, zoals een dagje Mambo Beach en eten bij de Visserij. Van Willemstad naar Mambo Beach ging verrassend makkelijk zonder auto. We zijn naar het busstation in Pietermaai gelopen en daar stonden verschillende bussen klaar die richting Mamo Beach gingen. Je kunt kiezen tussen de grote lijnbussen of de kleine witte busjes die af en aan rijden zonder vaste tijden. De heenweg pakten we de lijnbus want die stond klaar bij de halte. Hij vertrok na 5 minuten en we hebben ongeveer 3 dollar betaald in totaal.

auto huren op Curaçao

mambo beach

Binnen 10 minuutjes stonden we dan op Mambo Beach, echt ideaal dus. Vergeet alleen niet op de stopknop te drukken, anders scheurt hij zo voorbij;) Na een heerlijk dagje chillen en eten bij Mambo Beach was het tijd om terug te gaan. We zijn naar de bushalte gelopen en zagen meerdere kleine busjes voorbij komen. Omdat er geen tijden bij de halte hangen weet je dus niet hoelaat de lijnbus komt, dat is niet erg handig. Maar er rijden genoeg witte busjes voorbij, die kun je herkennen door het woord ‘bus’ op de kenteken plaat en ze hebben vaak een lijst met de plaatsen waar ze langs gaan voor de voorruit geplakt. Verwar de witte busjes niet met een taxi, want dan betaal je het 10 dubbele.. Die zijn namelijk ook wit, maar hebben een bordje ‘taxi’ op het dak.

Ik zag een busje met ‘bus’ op de nummerplaat aankomen en heb deze aangehouden. Hij stopte gelijk en we konden instappen, voor een paar euro bracht hij ons terug naar het busstation in Pietermaai. Al met al ging het dus super makkelijk om met de bus even van Willemstad naar Mambo Beach te gaan.

auto huren op Curaçao

visserij

Na onze goede ervaring met de bus naar Mambo Beach besloten we de volgende dag naar de Visserij te gaan met de bus. De Visserij is een visrestaurant, geopend van vrijdag t/m zondag waar ze vers gevangen vis serveren in leuke bakjes op tafels met geblokte tafelkleedjes. Echt een must om naar toe te gaan. We gingen er op tijd naar toe want we wilden sowieso voor het donker weer terug zijn in het hotel. Dichtbij het Renaissance Hotel is de bushalte voor alle busjes die richting het noorden gaan. Daar aangekomen vonden we verschillende witte busjes en na even rondgevraagd te hebben vonden we de juiste die ons naar de Visserij kon brengen.

Dit ging allemaal helemaal goed en we hoefden maar 5 dollar te betalen in totaal. Na een heerlijke maaltijd met verse vis besloten we rond half 5 weer terug te keren naar het hotel. De Visserij is gelegen aan de Piscadera baai en we kwamen er al snel achter dat hier aanzienlijk minder busjes voorbij kwamen dan bij Mambo Beach. Na een kwartiertje aan de weg te hebben gestaan besloten we iets verder door te lopen naar de grote weg, daar vonden we een bushalte. Nadat verschillende locals ons aanspraken over dat de bus elk moment kon komen bleven we maar rustig wachten. Na een half uurtje begon ik me toch af te vragen of dit wel zo’n goed idee was. Maar uiteindelijk kwam er dan toch een wit busje voorbij die ons naar Willemstad kon brengen voor wederom 5 dollar. Gelukkig!

auto huren op Curaçao

auto huren op Curaçao, ja of nee?

Nu is natuurlijk de vraag moet je wel of niet een auto huren op Curaçao? Dat ligt er natuurlijk heel erg aan waar je verblijft, als je in Willemstad verblijft heb je veel restaurantjes etc. op loopafstand maar niet echt een strand waar je lopend naar toe kunt. Verblijf je bij Mambo Beach of Jan Thiel heb je natuurlijk veel meer faciliteiten op loopafstand zoals restaurants, winkeltjes en het strand.

Maar voor iedereen die niet de hele dag bij de accommodatie wil blijven, is het echt wel een must om met een auto het eiland te verkennen. De baaitjes bijvoorbeeld zijn echt leuk om te bezoeken als je niet van hele drukke stranden houdt. En als je wilt snorkelen met schildpadden natuurlijk. Verder is het leuk om een keer ergens anders te eten dan in de buurt van je accommodatie. Als je bij Mambo Beach of Jan Thiel verblijft is het bijvoorbeeld leuk om in Willemstad bij de Gouverneur te eten of de Visserij zoals ik net al noemde bij de Piscadera Baai of in Pietermaai bij BijBlauw of Mundo Bizarro. Verblijf je in Willemstad dan is het leuk om een keer bij Chill te gaan eten op Mambo Beach bijvoorbeeld. Er zijn zoveel leuke restaurantjes te ontdekken!

Op basis van mijn ervaring is een auto huren op Curaçao wel echt een must, ook als is het maar voor een paar daagjes zoals wij dat deden. Of desnoods voor een dag. Het is een leuke manier om meer van het eiland te ontdekken. Ik ben erg benieuwd naar wat jou mening is? Zou jij een auto huren op Curaçao of niet?

 

About Author

client-photo-1
ABC Travel
ABC Travel is een kleine, specialistische reisorganisatie met een ruim aanbod aan reizen naar de Nederlandse Antillen, het Caribisch gebied en naar Midden- en Zuid Amerika. Wij bieden individuele (rond)reizen, combinatie-reizen, duikreizen en rondreizen aan, die we graag naar helemaal naar jouw wens samenstellen.

Reacties

Petra en raoul
20/08/2018
Wij gaan elk jaar naar Curaçao en huren altijd auto zou niet zonder auto willen vooral niet als je niet in een hotel verblijft

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.