Sint Maarten: bigger, better, stronger!

start van een nieuwsgierige studiereis

Met gemengde gevoelens stap ik half november samen met mijn collega Sonja in het vliegtuig naar St Maarten voor onze studiereis.

Augustus 2017 vertrok ik namelijk na een vakantie van dit prachtige eiland om een paar dagen later het verschrikkelijke nieuws te volgen en de desastreuze beelden te zien van de schade die orkanen Irma en Maria hebben achtergelaten. Vol ongeloof hebben we op kantoor en ook thuis de berichtgeving gevolgd.

the friendly island onherkenbaar

Het resort waar we vorige week nog sliepen met het strandje waar we zo fijn gesnorkeld hebben met de kinderen: het is onherkenbaar geworden. Alleen de gebouwen bewijzen dat het toch echt om dezelfde plek gaat.

De vakantiefoto’s worden erbij gepakt en naast de nieuwsbeelden gelegd. Hoe kan een eiland binnen een paar dagen compleet veranderd zijn?!

Gelukkig is er op het eiland in een jaar tijd veel veranderd en is er samen met de bewoners keihard gewerkt om alle puinhopen op te ruimen en de schade te herstellen. Natuurlijk zijn we door het verkeersbureau en onze partners op de hoogte gehouden van het herstel, maar nu gaan we het met eigen ogen zien.

bagage claim op de ‘luchthaven’

Bij aankomst op de luchthaven moeten we toch even schakelen: het luchthavengebouw is nog altijd gesloten en de tijdelijke aankomst- en vertrekhal, die in tenten is ondergebracht, wordt nog gebruikt.

De bagage wordt door 2 luiken naar binnen geschoven, waar vervolgens 3 sterke mannen de koffers netjes op een rij zetten. Wat een zwaar werk! Als je je koffer ziet, baan je jezelf een weg naar voren en kun je de drukte verlaten. Één en ander is goed uit te houden door de airco die is aangelegd, maar toch zijn we blij als we na ongeveer een uurtje de warme buitenlucht inlopen.

We worden opgehaald door de autoverhuurder en even later rijden we in het zonnetje op weg naar Divi Little Bay Resort: de accommodatie waar ik in augustus 2017 ook sliep. Verrast zijn we om te zien onderweg de schade mee lijkt te vallen. Het ziet er redelijk opgeruimd uit en mocht je niet beter weten, dan zou je haast denken dat er niks is gebeurd.

have a nice Divi Little Bay day

Divi Little Bay Resort is één van de weinige resorts die weer toeristen ontvangt. De laatste werkzaamheden worden hier afgerond om half december weer voor 100% klaar te staan voor het hoogseizoen. Van de nood heeft het resort een deugd gemaakt. Zo is één van de zwembaden compleet vernieuwd en zal ook het aantal restaurants worden uitgebreid.

Het motto van St Maarten ‘bigger, better, stronger’ gaat hier dan ook zeker op!

Na de lange vliegreis nemen we een frisse duik in het zwembad en met een cocktail proosten we op de komende dagen waarin we St Maarten, maar ook St Barth, St Eustatius en Saba zullen bezoeken.

Kijk je al uit naar ons volgende blog?

About Author

client-photo-1
Mia Rehorst
De reiswereld is een sector welke nooit verveeld en altijd blijft boeien en inspireren. Het leukste van dit werk vind ik het adviseren van klanten: met je eigen kennis andere mensen enthousiast maken over een bestemming.

Reacties

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.