vervolg van een nieuwsgierige studiereis…

Aan mij de eer om het vervolg van onze studiereis te beschrijven! Een dag na aankomst op St. Maarten melden we ons alweer op de luchthaven voor een vlucht met Winair naar St. Barths. Voor mij is het de eerste keer dat ik deze bestemming ga bezoeken. Vanuit de lucht is al meteen te zien dat het een prachtig heuvelachtig en groen eiland is.

We rijden met onze mooie huurauto (een mini cooper, hoe leuk!) naar ons eerste verblijf, Le Village. De luxe ruime suites zijn gelegen in een prachtige tropische tuin met zwembad. Het is een heerlijke oase van rust.

De volgende dag maken we een rondrit over het eiland. Best een uitdaging met de flinke hellingen en haarspeldbochten. Maar de prachtige vergezichten maken het meer dan waard. Natuurlijk stoppen we ook nog even om schildpadden te spotten.

Aan het eind van de middag melden we ons bij onze volgende accommodatie: Le Barthélemy, dit is een echt jet set hotel. Bij aankomst worden we al opgewacht en wordt onze auto voor ons geparkeerd en de bagage meteen naar de kamer gebracht. Wat een luxe! Het diner s’avonds is heerlijk. St Barths is dan ook een zeer fijne culinaire bestemming met haar Frans-Caribische keuken.

Ik vind St. Barths echt een verrassend mooi groen eiland.  Het is echt een aanrader om dit eiland te combineren met onze andere bovenwindse bestemmingen. Mijn tip is dan wel om St. Barths als laatste aan te doen, omdat het de meest luxe bestemming is.

op naar the Golden Rock

De volgende ochtend is het alweer tijd om naar St. Eustatius te vliegen. Hier ben ik zo’n 15 jaar geleden al eens geweest. Ik ben benieuwd of er veel veranderd is op het eiland. Vanaf de luchthaven gaan we naar een nieuwe accommodatie uit ons aanbod: het Orange Bay hotel. Dit is een prima kleinschalig hotel met gezellig restaurant en centraal gelegen op loopafstand van het centrum.  Ook is het ideaal voor duikers, want het ligt vlakbij de beide duikscholen op dit eiland.

Mia gaat s’middags mee met een duiktrip bij de ene duikschool, terwijl ik een bezoekje breng aan de andere duikschool en nog even door Oranjestad wandel met het mooie fort. ’s Avonds genieten we van een heerlijke maaltijd bij het Whale Tails restaurant, aan de andere kant van vulkaan The Quill.

De volgende dag krijgen we een rondleiding langs de prachtige luxe villa’s van Knippenga Estate. Ook brengen we een bezoekje aan The Old Gin House, dat we al jaren in ons aanbod hebben en er nog steeds heel goed uitziet. Er zijn op het eiland veel plannen voor nieuwbouw en uitbreiding van het toerisme, maar we hopen dat de sfeer altijd zo ontspannen zal blijven.

next stop: the unspoiled queen

Tijd voor de volgende bestemming: Saba. De landing op dit vulkanische eiland is weer spectaculair, want Saba heeft de kortste landingsbaan ter wereld. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan. Het eiland ligt er nog steeds even sprookjesachtig bij met haar witte huizen op de groene heuvels. We verblijven bij Scouts Place, een eenvoudig, maar prima hotel, dat we ook al jaren in ons aanbod hebben.

De volgende ochtend gaan we mee op een boottrip van Saba divers. Mia gaat uiteraard weer duiken en zelf ga ik snorkelen. Ik wordt verrast door een paar grote zee-schildpadden, geweldig om die te spotten! Saba heeft echt een prachtige onderwaterwereld!

Uiteraard brengen we nog een bezoekje aan de andere accommodaties uit ons aanbod: het luxe Queens Garden, hotel Juliana’s en The Cottage Club. We zijn tevreden, alles ziet er nog zeer goed uit.

Helaas is er geen tijd meer om de Mount Scenery (het hoogste punt van Nederland) te beklimmen, want het is alweer tijd om terug te gaan naar St. Maarten. In onze volgende blog lees je hier meer over!

About Author

client-photo-1
Sonja Veldman
Ik werk hier alweer ruim 18 jaar als reisadviseur en heb het nog altijd naar mijn zin. Ik vind het heerlijk om mensen enthousiast te maken voor hun vakantie. Het liefst maak ik daarbij een reis geheel op maat, helemaal naar wens van de klant.

Reacties

Rob Bouwman
8 april 2019
Hoi Sonja en Mia. Leuk om jullie blog te lezen. Doet me terugdenken aan mijn mooie tijd bij ABC Travel. Ik kom gauw eens bij jullie langs. Groetjes Rob

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.