De ultieme tips om Suriname op haar best te ervaren!
Blog suriname

deze tips mag je niet missen!

Maak een wandeling door het ‘bos’ (zoals de Surinamers het tropisch regenwoud noemen), snuif de cultuur in de ‘houten’ hoofdstad Paramaribo of verken plantages op een typisch Hollandse manier: met de fiets! Er valt genoeg te zien in Switi Sranan, oftewel ‘heerlijk Suriname’. Wij geven je graag de beste tips om Suriname op haar best te ervaren!

word wakker in de jungle

In de jungle hoef je geen wekker te zetten maar word je wakker door het geluid van brulapen en vogels. Je stapt uit bed, frist je op en start je dag met een kopje koffie of thee op je veranda, voordat je de jungle gaat verkennen. Wie in het binnenland van Suriname overnacht, ontkomt bijna niet aan deze idyllische manier van wakker worden. Een verblijf in de Surinaamse jungle is zeker één van de  bijzondere momenten die niet mogen ontbreken in je reis naar Suriname.

Blog Suriname

proef de Surinaamse keuken

Als je aan Surinaams eten denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan Roti. Dit is slechts één van de vele gerechten die je in Suriname kunt eten. Suriname is een smeltkroes van culturen en dit vind je zeker ook terug in de Surinaamse keuken. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijk tussendoortje: baka bana (gbakken banaan) of een broodje pom. Voor een ‘dawet’ (zoete kokosmelk) kun je terecht bij  één van de vele Indonesische warungs. Kipliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in Suriname! Wat dacht je van ‘kip masala’, kip uit de oven met bami of de heerlijke ‘soato’ (een heldere kippensoep, traditioneel met gekookt ei en rijst).

spot de Guiana-dolfijnen

In de monding van de Surinamerivier leeft een groep van zo’n honderd Guiana-dolfijnen, die graag hun snuit boven water vertonen. Één van de populairste tours in Suriname is dan ook de riviercruise waarbij je meegenomen wordt richting de monding van de Suriname rivier, waar ook de Commewijne rivier en de Suriname rivier bij elkaar komen. Bij laag tij komen de dolfijnen hier in grote getale om vis te vangen.

pak de fiets

Een van de beste reistips om Suriname te ontdekken is lekker Hollands: namelijk gewoon op de fiets! Je hebt hiermee alle vrijheid om Paramaribo én de natuur rondom de stad te ontdekken. Ga bijvoorbeeld met de fiets op ontdekking naar de koffie- en cacaoplantages! Een mooie fietstour is die naar de Peperpot plantage. Vanuit Paramaribo stap je met de fiets in een boot en vaar je de Suriname rivier over. Hierna fiets je door het tropische regenwoud naar de Peperpot Plantage. Met de straatnaambordjes die je onderweg tegenkomt, vergeet je bijna dat je in Suriname fietst.

Blog Suriname

sta eens vroeg op

Vroeg opstaan en vakantie is voor niet heel veel mensen een populaire combinatie. Maar toch is het zeker dé tip om Suriname en dan vooral Paramaribo, op haar best te verkennen. Op alle dagen, behalve zondag, halen de marktlui om 06.00 uur hun spullen tevoorschijn. De kramen worden gevuld met diverse groentes, fruit en kruiden, die je bij de meeste supermarkten niet zomaar tegenkomt. Ook vind je er een hal met vlees en vis en veel kraampjes met kleding, schoenen en andere spullen.

Wil je juist op zondag vroeg op? Ook dan hebben we een tip voor je: ga kijken naar de zangvogelwedstrijd op het Onafhankelijkheidsplein! Het laten zingen van zangvogels is namelijk een soort nationale sport in Suriname. Het is geweldig om te zien hoe tientallen stoere Surinaamse mannen hun kleine zangvogeltjes liefdevol behandelen in de hoop dat ze mooier fluiten dan de ’tegenstanders’.

relax in één van de bruisende stroomversnellingen

In Suriname is het hele jaar door lekker warm en wat is er dan lekkerder dan af te koelen in een bruisende stroomversnelling, of natuurlijke jacuzzi zoals het ze lokaal worden genoemd? Een stroomversnelling toch iets te spannend? Breng dan een bezoek aan één van de volgende locaties om lekker te zwemmen: White Beach, Colakreek of Overbridge. Een duik nemen in het zwembad kan natuurlijk ook!

Suriname biedt nog veel meer unieke ervaringen, zeker ook met het gezin! Een kant-en-klare pakketreis naar Suriname is wegens de diversiteit van het land en de wensen van jou als reiziger moeilijk om op voorhand samen te stellen. Onze reisspecialisten geven je daarom graag advies om jouw op maat vakantie naar Suriname samen te stellen. Vraag dan ook gerust een reisvoorstel op maat aan!

About Author

client-photo-1
ABC Travel
ABC Travel is een kleine, specialistische reisorganisatie met een ruim aanbod aan reizen naar de Nederlandse Antillen, het Caribisch gebied en naar Midden- en Zuid Amerika. Wij bieden individuele (rond)reizen, combinatie-reizen, duikreizen en rondreizen aan, die we graag naar helemaal naar jouw wens samenstellen.

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.