Vier Carnaval op St. Maarten!
Carnaval St. Maarten

Carnaval op St. Maarten

Je zou denken dat Carnaval alleen gevierd word rond februari, maar op St. Maarten is dat niet het geval! Hier wordt Carnaval gewoon gevierd in april. Ben je na de Carnaval in Nederland of op andere Caribische eilanden nog niet uitgevierd? Dan begin je op St. Maarten gewoon weer opnieuw. Het fijne aan Carnaval vieren in het Caribische gebied is het eeuwige zonnetje dat maar blijft stralen, terwijl het in Nederland altijd kil en koud is. Met een cocktailtje of biertje in je hand en het zonnetje in je gezicht geniet jij van de zo’n vier uur durende kleurrijke parade die voorbij komt.

Carnaval Village

Het is niet alleen de “Grande Parade” dat Carnaval bijzonder maakt op St. Maarten, maar ook de speciaal voor Carnaval opgezette Festival Village. Dit is een soort festival terrein omringd met verschillende foodstalletjes waar je allerlei Caribische specialiteiten kunt kopen. Vooral de BBQ ontbreekt hier niet. Een twee weken voor de grote parade begint het feest alvast, elke avond is er een ander programma of thema. Er is bijvoorbeeld een DJ contest, een Reggae concert en een Salsa avond. Verschillende artiesten uit het Caribisch gebied komen optreden. Geniet hier van de heerlijke temperatuur, de verschillende culinaire hoogtepuntjes, een verfrissend drankje en uiteraard de Caribische Carnavals muziek!

J’Ouvert Jump Up

In deze week is er ook één heel bijzonder feestje waar je zeker bij moet zijn, namelijk J’Ouvert Jump Up. Rond 3 uur ’s nachts sta je op om je te verzamelen langs de kant van de weg in Philipsburg, hier sta je net als vele andere te wachten totdat de muziek wagens langs komen. Het is heel simpel; de wagen met de leukste muziek ga je achter lopen. Zo ontstaat er in no time een hele parade waar je zelf deel van uit maakt. Onderweg loop en dans je achter de wagen heel Philipsburg door, overal langs de kant van de route kun je drinken en soep kopen. TIP: Doe wel oude kleding aan, want er wordt met onder andere glitterverf, kleurpoeder, water, chocolade en aardbeien saus in het rond gegooid. Aan het einde van de parade is de kans groot dat je helemaal gekleurd bent. Tijdens deze parade wordt de opkomst van de zon gevierd, een leuke en vooral bijzondere Carnavals traditie hier op St. Maarten. Dus mocht je tijdens J’Ouvert op St. Maarten zijn, het is zeker de moeite waard om midden in de nacht op te staan om in deze parade mee te lopen!

Grande Parade

Op maandag wordt de Carnavalsweek afgesloten met de Grande Parade. Kleurrijke dansende vrouwen, gezellige muziek, heel veel veren en glitters.. van alles komt voorbij. De gezelligste plek om de Grande Parade te bekijken is bij het Holland House Beach Hotel in Philipsburg. Hier is hangt het ultieme Carnavals sfeertje, met muziek en er zijn barretjes waar je drinken kunt kopen. En als je even uit de drukte wilt kun je zo door het hotel naar het strand lopen om even bij te komen. Wat ook leuk is, is om een dag van te voren al een kamer met straatzicht te boeken in het Holland House Beach Hotel om zo de parade vanaf je balkon te bekijken! In de parade lopen verschillende groepen mee, allemaal uitgedost in een andere kleuren en vaak met een eigen muziek truck. De optocht duurt zo’n 4 uur lang, maar met een verfrissend drankje in je hand, de heerlijke temperatuur en de vele kleurrijke creaties die voorbij komen zul je je niet vervelen;) Heb je de parade om maandag nou gemist of wil je hem nog een keer zien? Hij komt op dinsdag nog een keer voorbij!

About Author

client-photo-1
ABC Travel
ABC Travel is een kleine, specialistische reisorganisatie met een ruim aanbod aan reizen naar de Nederlandse Antillen, het Caribisch gebied en naar Midden- en Zuid Amerika. Wij bieden individuele (rond)reizen, combinatie-reizen, duikreizen en rondreizen aan, die we graag naar helemaal naar jouw wens samenstellen.

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.