St. Barth verrast!

St. Barth verrast!

Wanneer iemand St Barth noemt, komen er waarschijnlijk woorden bij je op als: jetset, duur en over-the-top. Maar kloppen deze vooroordelen wel? Ik ging naar St Barth met hetzelfde idee, maar St Barth heeft zoveel meer te bieden. Natuurlijk, de super-de-luxe hotels waarbij je niet zelf je huurauto mag parkeren en waar je voor een voorgerecht gemakkelijk €35,- betaalt zijn er zeker te vinden. Echter, het eiland biedt veel meer dan dat en ook met een kleiner budget kun je prima op St Barth terecht.

huur een auto

Om het eiland op je gemak te ontdekken, is een huurauto om te beginnen een must. Gelukkig zijn de prijzen voor autohuur meer dan redelijk te noemen en betaal je voor een week vaak niet meer dan €250,-. Weet je niet waar te beginnen? Het eiland is niet groot, dus rijd gewoon ergens heen en laat je verrassen door het eiland. Loopt de weg dood? Geen probleem, keer je auto en probeer een andere weg. Het landschap is bergachtig te noemen, dus wees voorbereid op flinke hellingen en menig haarspeldbocht. Rijd niet non-stop van punt A naar punt B, maar stop regelmatig om te genieten van de prachtige vergezichten en uitzichtpunten. Liever met een bestemming op pad? Bij de hotels vertellen ze je, als trotse Fransen, graag over de mooie plekjes die op het eiland te vinden zijn.

ontdek de stranden

Een echte aanrader is Salines Beach. Je kunt niet helemaal tot aan het strand rijden, dus je parkeert je auto en na een kleine wandeling van ongeveer 5 minuten word je verrast door een schitterende baai met een azuurblauwe zee en een parelwit strand. Plan je een middagje op het strand? Wees dan voorbereid en neem genoeg te drinken en te eten mee, want er is geen restaurant of barretje.

Eenzelfde soort strand zonder faciliteiten is Colombier Beach. Dit strand,is echter alleen te bereiken per boot of met een stevige wandeling van ca. 20 minuutjes op een rotsachtig pad. Je inspanning zal zeker worden beloond, want ook Colombier Beach is prachtig! Neem je snorkelspullen mee, want aan weerszijden van de baai kun je prima snorkelen.

shoppen

Zin om te shoppen? Hiervoor kun je onder andere terecht in Gustavia. Je waant je hier in een Frans dorpje aan de Cote d’Azur, compleet met jachthaven. Naast de chique winkels vind je hier ook leuke kleine boetiekjes. Tip: plan dit niet op zondag, want dan zijn de meeste winkels hier allemaal dicht!

budgetvriendelijk

Een budgetvriendelijke tip voor zondag is wel: Corossol Beach. Ook weer een baaitje zonder faciliteiten, maar voordat je richting de baai rijdt, vind je een kleine supermarkt (epicerie) waar je koude drankjes en wat snacks kunt inslaan. Ook de inwoners van St Barth brengen hier graag de zondagmiddag door, dus het is hier altijd gezellig druk.

Na twee dagen op het eiland te hebben doorgebracht kan ik concluderen:  St Barth, quelle surprise! Ik kom zeker nog een keer terug om de rest te ontdekken!

Benieuwd naar al onze andere bestemmingen? Bekijk hier ons aanbod.

About Author

client-photo-1
Mia Groote Veldman
De reiswereld is een sector welke nooit verveeld en altijd blijft boeien en inspireren. Het leukste van dit werk vind ik het adviseren van klanten: met je eigen kennis andere mensen enthousiast maken over een bestemming.

Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.