KLM Curaçao Marathon 2017
KLM Curacao Marathon

KLM Curaçao Marathon 2017

Op zondag 26 november 2017 vindt de vierde editie van de KLM Curaçao Marathon plaats in Willemstad, Curaçao. Curaçao zal het gehele weekend in het teken staan van wandelen en hardlopen. Onze collega’s Yvette & Diede hebben meegedaan met de editie van 2015 en 2016. Lees hieronder hun ervaringen.

Yvette: In november 2015 mocht ik meedoen aan de KLM Curaçao Marathon. Ik koos toen voor de 10 KM Walk & Run. Eigenlijk wilde ik de 5 KM gaan rennen maar deze route sprak me minder aan. Als ik dan op Curaçao ging lopen dan ook over de Pontjesbrug en langs de handelskade. Dus toch voor de 10 KM gekozen, en naast het rennen stukjes gewandeld. Het is op Curaçao warm, erg warm. Je kunt een 5 km rennen in Nederland dan ook niet vergelijken met een 5 km op Curaçao! Een goede tip is om in de dagen voorafgaand aan de race alvast een oefenrondje te lopen. Zo raakt je lichaam al een beetje gewend aan het andere klimaat.

Wat deze wedstrijd zo geweldig maakt is de “finish on the beach”. Wie wil er nou niet finishen met een Amstel Bright in je hand en je voetjes in het zand! Uiteraard kun je na de finish zo het water in springen! Na de race is er op het strand van het Lions Dive en Beach resort een super gezellig feest met lekkere muziek, drankjes een super goede sfeer! Het hele evenement is een beleving opzich! Iedereen moet een keer in zijn leven gaan hardlopen op Curaçao!”

Yvette KLM Curaçao Marathon

 

Diede: ” In november 2016 heb ik meegedaan aan de KLM Curaçao Marathon. Een bijzonder hardloopevenement met een unieke tropische sfeer. Het begint allemaal al de dag voor de marathon met de pastaparty op het strand bij het Lions Dive & Beach Resort. Heerlijk op het strand met tropische temperaturen en andere fanatiekelingen samen genieten van een goede sportmaaltijd. Een wijntje of biertje kun je deze avond beter laten staan, want de hele marathon start al om 04:00. Loop je een andere afstand, dan kun je ietsjes later beginnen. Ik liep die dag 10 km en moest om 07:00 aan de start verschijnen. We zijn vroeg opgestaan en na een goed ontbijtje bij het Lions Dive & Beach Resort kon de loop beginnen. Omdat het stormachtig was, was het erg benauwd en klam tijdens het lopen. Dit maakte het wel zwaarder, maar je loopt met een hele groep en dat maakt het ook heel leuk! Langs de kant staan mensen en er is ook genoeg water te krijgen op de route.

De start is op de parkeerplaats van het Lions Dive & Beach resort en vanaf daar loop je richting Willemstad tot aan de bekende pontjesbrug. Erg leuk om hier over heen te lopen, op dit punt worden er ook veel foto’s van je gemaakt die je later weer kunt terug vinden op de website van KLM Curaçao Marathon. Tijdens de loop wordt ook nog voor extra verkoeling gezorgd, er zijn namelijk sproeiers opgehangen waar je onder door kunt lopen. Dat is wel even lekker als het 30 graden is. Het allerleukste van de KLM Curaçao Marathon is wel dat je eindigt op het strand. Hoe gaaf is het dat je na een hardloopwedstrijd zo het water in kunt springen. Echt heerlijk! Een belangrijke tip is dan ook, neem je bikini/zwembroek mee zodat je gelijk kunt gaan zwemmen. Natuurlijk kun je ook gewoon met hardloop kleren aan een duikje nemen als je wilt afkoelen. De gezellig muziek, het warme weer, de Caribische zee en natuurlijk de Amstel Brights waarmee je je overwinning kunt vieren zorgen voor een bijzondere ervaring. Wil jij nou ook keer mee doen aan zo’n bijzondere hardloopwedstrijd? Kijk hieronder voor meer informatie of neem contact met ons op. “

KLM marathon Diede

KLM Curaçao Marathon arrangementen

Afstanden en startijden KLM Curaçao Marathon:

Hele marathon | start 04.00 a.m.

Halve marathon | start 06.00 a.m.

10 km ‘Walk & Run’ | start 07.00 a.m.

5 km ‘Walk & Run’ | start 07.30 a.m.

Trail 10,5 km | start 6.30 a.m.

Route

De route van de marathon zal voor alle deelnemers een unieke beleving worden. Zelfs voor de mensen die op Curaçao wonen. Want het parcours brengt u vanuit het Lions Dive & Beach Resort, langs de kustlijn, door de historische hoofdstad Willemstad, over de Koninging Emma pontoonbrug richting Piscadera Baai en retour zelfs over de hoge Juliana brug met prachtig uitzicht over Punda en Otrobanda.

Startbewijs

Bij uw reisarrangement is uw startbewijs 100% gegarandeerd en verzorgen wij voor u de verdere inschrijving. Het startbewijs is inclusief tijdsregistratie, uw medaille en Runner T-shirt (katoen).

Arrangementen

Alle onderstaande arrangementen zijn inclusief: KLM retourvlucht, transfers, 7 overnachtingen, lokale vertegenwoordiging, startbewijs KLM Curaçao Marathon, dry-fit shirt en gratis pasta party.

Lions Dive & Beach Resort

LIONS DIVE & BEACH RESORT

v.a. €1279,- p.p.

Run of House room op basis van twee personen

Dolphin Suites

DOLPHIN SUITES CURAÇAO

v.a. €1109,- p.p.

Standaard kamer op basis van twee personen

Bon Bini Seaside Resort

BON BINI SEASIDE RESORT

v.a. €1019,- p.p.

2-bedroom op basis van vier personen

Santa Barbara Beach Golf Resort

SANTA BARBARA BEACH RESORT

v.a. €1309,- p.p.

Resort view op basis van twee personen, incl. ontbijt

ACOYA HOTEL SUITES & VILLAS

v.a. €979,- p.p.

3-bedroom op basis van zes personen

Wil je liever een andere afstand lopen, of elke ochtend genieten van een heerlijk ontbijt? De arrangementen passen we graag voor je aan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden! Bovenstaande prijzen zijn excl. €25,- reserveringskosten per boeking.

About Author

client-photo-1
ABC Travel
ABC Travel is een kleine, specialistische reisorganisatie met een ruim aanbod aan reizen naar de Nederlandse Antillen, het Caribisch gebied en naar Midden- en Zuid Amerika. Wij bieden individuele (rond)reizen, combinatie-reizen, duikreizen en rondreizen aan, die we graag naar helemaal naar jouw wens samenstellen.

Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.