De ontdekkingstocht op St. Maarten

op St. Maarten sluiten we de studiereis af…

Na St. Barth, St. Eustatius en Saba zijn we weer terug op St Maarten. Ook dit keer hebben we weer een auto gehuurd via Sunny Cars en worden we door het autoverhuurbedrijf bij de luchthaven opgehaald. Al vrij snel komen we erachter dat het Black Friday is en sluiten we achteraan aan in de lange file richting het verhuurkantoor, wat vlak voor de shoppingmalls ligt. Hier wordt de lange autorit beloont, want de gehuurde Hyundai i10 blijkt niet beschikbaar en even later rijden we weg in een dikke SUV!

Helaas is het nog steeds file rijden en duurt het geen kwartiertje, maar anderhalf uur voor we bij ons volgende hotel zijn: Holland House Beach hotel. Dit hotel is door de orkaan flink getroffen. Zo is het dak eraf gerukt, maar als een van de weinige hotels is het hotel niet dicht geweest. Momenteel wordt hard gewerkt aan de bovenste verdieping om hier splinternieuwe, extra luxe kamers te creëren met natuurlijk een extra sterke dakconstructie.

de ontdekkingstocht kan beginnen

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt zijn we klaar voor een ontdekkingstocht over het eiland. Als eerste staat Oriënt Bay op het programma. Dit plaatsje ligt op het Franse deel St. Martin. Nog niet alle hotels zijn hier geopend, maar je kunt zien dat er hard wordt gewerkt. Overal zie je bouwkranen en hekken rondom de hotels om de werkzaamheden af te schermen. We gaan op bezoek bij La Plantation.

Ze leggen hier de laatste hand aan de renovaties en het ziet er allemaal geweldig uit! We lunchen aan het strand bij een van de beachclubs die al klaar is. Tegen de tijd dat we deze blog schrijven, zijn er nog een aantal geopend.

De volgende stop is Marigot. Hier heeft de orkaan flink huisgehouden en dat is hier nog goed te zien. Aan de boulevard lijkt het allemaal business as usual, maar de hotels net buiten het centrum liggen er troosteloos, gehavend en verlaten bij. Verder rijdend langs de lagune richting Mullet Bay zien we ook nog veel hotels en gebouwen die schade hebben opgelopen.

een rondleiding met bouwhelm en veiligheidshesjes

Onze dag eindigen we met een bezoek aan Sonesta Maho en Sonesta Ocean Point. Op het moment dat ik deze blog schrijf, zijn beide hotels alweer geopend, maar toen we er in november waren, waren ze nog druk aan het werk. Compleet met bouwhelm en veiligheidshesjes krijgen we hier een rondleiding. Sonesta Maho staat nog volledig in de steigers, maar bij Sonesta Ocean Point kun je zien dat ze een flink aantal stappen verder zijn. Hier was de opening al in december 2019 gepland.

’s avonds laten we alle indrukken nog eens rustig bezinken wanneer we genieten van een heerlijk diner bij Holland House.

De volgende dag staat nog 1 accommodatie op het planning: L’esperance! Dit kleinschalige complex is echt een verrassing: ruime appartementen met een mooi zwembad en een knusse sfeer. Ook hier is bijna alle schade inmiddels hersteld en wordt de laatste hand gelegd aan het schilderwerk voordat het hoogseizoen begint.

met veel indrukken weer naar huis

Met een hoofd vol indrukken sluiten we onze studiereis af met een lunch bij Sunset Bar & Grill, aan het begin van de landingsbaan. Nog even genieten van het heerlijke eten, met als bonus het geweldige uitzicht op de landende vliegtuigen.

Onze studiereis zit erop, maar we kunnen met een gerust hart zeggen dat St. Maarten meer dan klaar is om toeristen te ontvangen! Onze collega’s Sharon & Yvette zullen in april en mei ook naar het eiland afreizen om te zien hoe het ervoor staat en alle komende evenementen te ervaren, wat dacht je van het Caribische Carnaval op St. Maarten?!

Staat St. Maarten al op jouw wensenlijstje? Voor meer tips & inspiratie, houd onze website & social media de komende tijd in de gaten!

About Author

client-photo-1
Mia Rehorst
De reiswereld is een sector welke nooit verveeld en altijd blijft boeien en inspireren. Het leukste van dit werk vind ik het adviseren van klanten: met je eigen kennis andere mensen enthousiast maken over een bestemming.

Reacties

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.