Mia’s favoriete restaurants op Curaçao
Restaurants op Curaçao

mia’s favoriete restaurants op Curaçao

Vakantie en lekker eten zijn (voor mij in ieder geval!) onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe vind je tijdens je vakantie op Curaçao het leukste, beste, of meest verrassende restaurant? Hieronder help ik je een beetje met mijn favoriete restaurants op Curaçao (in willekeurige volgorde), maar mijn lijstje had nog wel heel wat langer kunnen zijn. Want keuze is er genoeg op Dushi Korsou!

chill beach bar & grill

Wil je een avond heel relaxed eten, met je blote voeten in het zand, aan een picknick-tafel? Geen poes-pas, maar ‘gewoon’ lekker eten? Bij Chill Beach Bar & Grill zit je dan zeker op de goede plek! Je vindt dit gezellige restaurantje op het strand bij het Lions Dive & Beach Resort en alles wordt bereid op de grill. Grote spiezen met vlees of vis, burgers, spareribs…alles is even lekker! In the mood om iets te delen: de Chill & Grill schotel is een aanrader, met een selectie van verschillende gerechtjes op de kaart. Nog een tip: ga op vrijdag of zondag en geniet eerst van Happy Hour en schuif daarna aan één van de tafels (reserveren aanbevolen, zeker als je aan het water wilt zitten)

Restaurants op Curaçao

karakter

Je moet er even voor rijden, maar Karakter is een must-do wanneer je op het eiland bent! Het sfeervolle restaurant met een meer dan uitstekende keuken is gelegen op Coral Estate op ongeveer een half uur rijden van Willemstad. Wanneer je er niet ’s avonds heen wilt rijden, combineer dan een lunch met een paar uurtjes aan het strand. Je mist dan wel jammer genoeg de schitterende zonsondergang…

Restaurants op Curaçao

de visserij

Een nieuwkomer in het lijstje: De Visserij. Je vindt dit no-nonsense, maar oh-zo-lekkere visrestaurant sinds kort bij Piscadera-baai. Wie ‘Zeerover’ op Aruba kent, hoef ik niks uit te leggen, maar wie nog niet op Aruba is geweest, moet vooral even verder lezen. Aan het eind van elke ochtend brengen de lokale vissers hier hun vangst. Deze wordt schoongemaakt en ligt even later bij je op tafel. Tonijn, snapper, mahi-mahi…de visliefhebber zit hier echt op z’n plek. Bij het ene loket bestel je de vis waar je zin hebt, bij het andere loket haal je de drankjes en je neemt plaats op het terras aan het water. Verwacht geen luxe, want de bereidde vis wordt geserveerd in plastic mandjes. Maar dat doet zeker niks af aan de smaak! Komt dit restaurant op jouw lijstje bij je volgende bezoek op Curaçao?

Restaurants op Curaçao

Foto: instagrampagina @fromcuracaowithlove

de gouverneur

Een ‘oude’ bekende op Curaçao, maar echt de moeite waard! Dit sfeervolle restaurant ligt in Otrobanda met uitzicht op de Anna-baai en de Pontjesbrug. Heb je geen tafeltje kunnen bemachtigen op het balkon, geen zorgen: ook in de tuin is het heerlijk zitten. Op de kaart vind je hier typisch Curacaose gerechten (soms met een twist), zoals ‘karni stoba’ (stoofpotje met rundvlees), kabritu curry (curry gerecht met geit) en keshi yena (gevulde kaas met o.a. kip, pruimen en ui) maar ook de gerechten van de ‘Green Egg’ barbecue zijn overheerlijk!

Restaurants op Curaçao

kokomo beach

Een echte verrassing tijdens mijn laatste bezoek op Curaçao: Kokomo Beach! Waar we dachten even iets simpels te gaan eten, stond ons die avond een heerlijk menu van de chef te wachten. Het restaurant ziet er in de avond schitterend uit met grote fakkels bij de ingang en gedimde verlichting. Op de achtergrond het ruizen van de zee…wat wil je nog meer? Lekker eten natuurlijk! En dan ben je ook echt op het juiste adres. Wij kozen dus voor het menu van de chef, waarbij je van te voren kunt aangeven welke ingrediënten je liever niet eet, of bijvoorbeeld allergisch voor bent. Vervolgens word je door de chef-kok verrast met de meest heerlijke gerechten. Samen met de goede wijnen, die ze schenken, heeft dit ervoor gezorgd dat ook Kokomo Beach in dit lijstje terecht is gekomen.

Restaurants op Curaçao

Nog meer inspiratie nodig voor leuke restaurants op Curaçao? De volgende plekjes kun je ook met een gerust hart op je lijstje zetten: Scuba Lodge (met elke donderdag hun beroemde BBQ!), Mosa, Zest, Zanzibar (heerlijke pizza!) en zo kan ik nog wel doorgaan…

Wat zijn jou favoriete restaurants op Curaçao? Deel ze met ons!

About Author

client-photo-1
ABC Travel
ABC Travel is een kleine, specialistische reisorganisatie met een ruim aanbod aan reizen naar de Nederlandse Antillen, het Caribisch gebied en naar Midden- en Zuid Amerika. Wij bieden individuele (rond)reizen, combinatie-reizen, duikreizen en rondreizen aan, die we graag naar helemaal naar jouw wens samenstellen.

Reacties

22/05/2018
Ik zou zeker Dock aanraden voor een simpele maar lekkere hap eten en tussen 17 en 19 uur ook nog voor vast bedrag! Zit op de hoek aan het water in Punda, andere hoek van Penha!
06/05/2018
Volgende keer ook nog even een ? eten bij Pop’s place aan de caracasbaaiweg.... Heerlijk lokaal restaurant aan de zee..... echt top ?!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.