4-daagse tour
Duur

Kninipaati Jungle Resort

Het prachtige Kninipaati jungle resort, met haar ruime en comfortabele lodges, is gelegen op slechts drie uur rijden en een uurtje varen van Paramaribo (ongeveer 200km). Het is een eiland dat midden in de Ferulasi Sula, in het Boven Suriname gebied, ligt en waar de Marrons (de tot slaaf gemaakten die de slavernij zijn ontvlucht) zich eeuwen geleden hebben gevestigd. Je bezoekt het gebied waar zij sindsdien, en nu nog steeds, in harmonie met de natuur leven. Een bezoek aan Kninipaati kan geboekt worden vanaf 2 tot 5-daagse tours.

Faciliteiten

 • Eetzaal & bar
 • Zwembad met pooldeck
 • Zonnepanelen die de lodges 24 uur per dag van stroom voorzien
 • Wifi

Kamertypes

luxe-lodges-knini-paati-suriname

Lodges: comfortabele en ruime lodges met een prachtig uitzicht op de rivier en de stroomversnellingen. Tot rust komen op de heerlijke bedden, genietend van het geluid van de stromende sula’s met het zicht op het water door de glazen schuifdeuren of gewoon vanuit uw hangmat op het balkon. De lodges beschikken over airco, badkamer met douche en ruim balkon met hangmatten.

Algemeen Kninipaati Jungle Logde telt negen comfortabele lodges die geschikt zijn voor twee tot vijf personen. De lodges zijn ruim en goed onderhouden.
Maaltijden
 • Volpension
Excursies De volgende excursies en activiteiten zijn inbegrepen bij een meerdaags verblijf
 • Boswandeling
 • Dorpswandeling & Cultuurervaring
 • Nachtelijke boottocht & Kaaimannen spotten
 • Bezoek aan Pikin Slee Marronmuseum
 • Op eigen gelegenheid de omgeving verkennen per korjaal
 • Hengelen in de omgeving onder leiding van gids

Programma & kosten

Dag 1
Je vertrekt rond 9.00 uur vanuit Paramaribo richting Atjoni. Hierbij maak je nog een tussenstop op Bronsweg en kun je wat snacks nuttigen. In de middag kom je op het eiland aan en kun je gelijk genieten van een heerlijke warme maaltijd. De rest van de dag kun je relaxen in de sula (Ferulassi stroomversnelling om de hoek), een boswandeling maken en na het avondeten met een ervaren gids een nachtelijke boottocht maken en kaaimannen spotten.

Dag 2
Op dag 2 mag je na een stevig ontbijt en nog voor het middageten een dorpswandeling maken in één van de dichtbij gelegen dorpen. Je verblijft de hele dag in het dorp en mag samen met de lokale mensen genieten van de verschillende activiteiten. Je zult samen met een gids meelopen en kennis maken met de cultuur. Bestaat de groep uit minimaal 4 mensen dan kun je zelfs meedoen aan de traditionele dans. Na deze dorpservaring ga je terug naar Knini Paati waar het avond eten voor je klaarstaat.

Dag 3
Vandaag breng je na het ontbijt een bezoek aan het dorp Pikin Slee. Hier bevindt zich het bekende Marronmuseum. Vanuit Kninipaati vaart je er in 30 minuten naartoe. Dit museum is gewijd aan het cultureel erfgoed van de Marrons, die zich wisten te ontworstelen aan de slavernij op de plantages aan de kustvlakten, en diep in het Surinaams regenwoud eigen leefgemeenschappen vestigden. De oude Saramakaanse cultuur bloeit nog steeds. Hier, op deze bijzondere plek, komt het verleden tot leven en krijgt de toekomst de ruimte. Na terugkomst uit Pikin Slee heb je een vrije middag.

Dag 4
De laatste nacht in de jungle zit er alweer op. Na de warme maaltijd vertrek je richting Paramaribo.

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.