2-daagse tour
Duur

Nickerie & Bigipan

Deze tour brengt je naar de tweede stad van Suriname. Ook breng je een bezoek aan het Natuurgebied Bigipan. Nieuw – Nickerie ligt op 237 km afstand van Paramaribo.

Het district Nickerie wordt in het noorden begrensd door de Atlantische Oceaan, in het oosten door het district Coronie, in het zuiden door het district Sipaliwini en in het westen door Guyana. In dit district ligt het natuurgebied “Bigi Pan”. In dit gebied zijn er reeds 122 soorten kustvogels geteld, waarvan 72 het gehele jaar door in het gebied voorkomen, onder andere de rode ibis, de visarenden, de sterns en de steltlopers. Bigi Pan is een bijzonder interessant gebied voor de natuur-, en in het bijzonder de vogelliefhebber.

Nickerie & Bigipan

Informatie

Transport Bus & Boot
Praktische informatie
  • Vertrek is op aanvraag
  • Minium deelname aan deze tour is 3 personen
Waar moet je aan denken om mee te nemen
  • Dagrugzak
  • Zonnebrand creme
  • Insectenafweermiddel
  • Hoed of pet
  • Insectenafweermiddel

Programma & Kosten

Dag 1:
Rond 8 uur word je bij je hotel opgehaald. Na een bustocht van ongeveer 3 uur via de districten Sarramacca en Coronie kom je aan in het district Nickerie. Onderweg geeft de gids informatie over de historie en interessante bezienswaardigheden. Na incheck in het hotel neemt de gids je mee voor een stadstour door Nieuw – Nickerie. De overnachting is in het comfortabele hotel” Residence Inn Nickerie”.

Dag 2
Na het ontbijt, check je uit het hotel en ga je naar het natuurgebied “Bigi Pan”. Je vervolgt de tocht in het natuurgebied met de boot zodat je tot in het hart van dit prachtig natuurgebied kunt doordringen op zoek naar de rode ibissen en andere zeldzame vogels. Na de lunch, in een typisch Surinaams restaurant, keer je terug naar Paramaribo, waar je rond 5 uur bij je hotel wordt afgezet.

Inbegrepen:

Transport per bus & boot

Nederlands sprekende gids

 Overnachting in 2-persoons kamer met airco en badkamer

 Maaltijden en softdrinks

Kaart

Rondreizen Suriname
Nickerie & Bigipan
Nickerie & Bigipan
Nickerie & Bigipan
Nickerie & Bigipan
Nickerie & Bigipan
Nickerie & Bigipan

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.