1-, 2- of 3-daagse tour
Duur

Galibi

Galibi is de verzamelnaam voor twee Caraïbische indianendorpen namelijk Christiaankondre en Langamankondre. In het seizoen (februari-augustus) komen verschillende wereldwijd beschermde zeeschildpadden aan land, om hun nesten te graven en eieren te leggen.

Per bus en boot reis je af naar het gebied Galibi. Je brengt een bezoek aan de schildpadden en maakt kennis met de indianendorpen en staat er een culturele muziek- en dansavond op het programma.

Galibi

Informatie

Praktische informatie
 • Vertrek is op aanvraag
 • Minimum aantal deelnemers: 3 personen
 • Deze tour is alleen beschikbaar tijdens het schildpadden seizoen, dat is van 15 februari t/m 15 augustus.
Waar moet je aan denken om mee te nemen
 • Wandelschoenen
 • Zonnebrandcreme
 • Hoed of pet
 • Fotocamera
 • Insectenafweermiddel
 • Makkelijke kleding
 • Shirts met lange mouwen en lange broeken voor ’s avonds
 • Handdoeken
 • Zaklantaarn
 • Regenkleding

Programma & kosten

Dag 1:
Je vertrekt in de ochtend per bus vanuit Paramaribo, over de Oost – West verbinding richting Albina. Gedurende deze 2½ uur lange rit geeft de gids interessante informatie over de historische gebeurtenissen van het district Marowijne. Te Stolkertsijver wordt er een stop gemaakt voor het nuttigen van een broodje en een drankje. Tegen de voormiddag kom je aan in Albina, vanwaar de reis per boot zal worden voortgezet. Afhankelijk van het getij is Christiaankondre te bereiken na ongeveer 1½ uur varen. Na genoten te hebben van een heerlijke lunch staat er ’s Middags een dorpswandeling op het programma, waarbij er gelegenheid is tot het kopen van souvenirs. Hierna zal het vervoer klaarstaan naar Paramaribo.

Inbegrepen:

Vervoer

Gids

Lunch

Non alcoholische drankjes (water/sap/siroop)

Lokale excursies

Dag 1:
We vertrekken met de bus vanuit Paramaribo via het district Commewijne naar Albina, die de grens vormt met St. Laurent, Frans Guyana aan de Marowijne rivier. Deze route brengt ons over de Wijdenboschbrug van waar je een prachtig uitzicht hebt op de hoofdstad. Voordat we in Albina aankomen zijn er enkele stops om de benen te strekken of om gebruik te maken van sanitaire faciliteiten. Ook rijdt de bus via het bauxietstadje Moengo naar Albina. Vanuit Albina vertrekken we per boot in noordelijke richting naar Galibi. In Christiaankondre staat Myrysji Ecolodge met een mooi uitzicht op de rivier. Na de check-in en kamerindeling staat de lunch klaar. In de namiddag staat een dorpswandeling op het programma, waarbij je kennis maakt met de inheemse bevolking en hun leefgewoonten. Na het diner geeft onze gids de bijzonderheden van het avondprogramma door, namelijk een nachtelijke vaartocht naar het legstrand van de zeeschildpadden.(http://www.wwfguianas.org/) Per boot varen we naar dit strand, genaamd Baboensanti. (legseizoen midden feb –eind juli)

Dag 2:
Na het ontbijt is er nog tijd om een bezoek te brengen aan de lokale souvenirs winkel. Hierna checken we uit en vertrekken per boot terug naar Albina. Onderweg maken we een stop aan de Franse kant van de rivier. In St. Laurent maken we een korte wandeling. Je kunt op eigen gelegenheid een rondleiding krijgen in het lokale bagno (gevangenis) museum waar Papillon heeft vastgezeten. Hierna vertrekken we naar Albina en genieten van een lunch aan de rivier en vertrekken daarna terug naar Paramaribo.

Inbegrepen:

Vervoer

Gids

Verblijf in groepsaccommodatie met gedeeld sanitair

Maaltijden

Non alcoholische drankjes (water/sap/siroop)

Lokale excursies

Dag 1:
Per bus vertrek je rond 8.00 uur vanuit Paramaribo, over de Oost – West verbinding richting Albina. Gedurende deze 2½ uur lange rit geeft de gids interessante informatie over de historische gebeurtenissen van het district Marowijne. Te Stolkertsijver wordt er een stop gemaakt voor het nuttigen van een broodje en een drankje. Tegen de voormiddag kom je aan in Albina, vanwaar de reis per boot zal worden voortgezet. Afhankelijk van het getij is Christiaankondre te bereiken na ongeveer 1½ uur varen. Na genoten te hebben van een heerlijke lunch is er even tijd om uit te rusten. ‘s Middags staat er een dorpswandeling op het programma, waarbij er gelegenheid tot het kopen van souvenirs. Na het avondeten zal er een avondboottocht van 1 uur worden gemaakt naar het zeeschildpadden legstrand genaamd Babunsanti. Overnachting is in het logeer gebouw te Christiaankondre.

Dag 2:
Na het ontbijt neemt de gids je mee voor een strandwandeling en is er gelegenheid tot heerlijk zwemmen in de rivier. Na het avondeten staat er een culturele muziek,- en dansavond in het dorp op het programma.

Dag 3:
Na het ontbijt heb je ruimschoots de tijd om de ochtend naar vrije keuze in te vullen. Het is bijvoorbeeld prachtig vertoeven langs de mangrove bossen aan de rivierzijde. Omstreeks het middaguur zul je vertrekken per boot richting Albina, waar de lunch geserveerd zal worden. De bus staat inmiddels al klaar voor het afreizen naar Paramaribo.

Inbegrepen:

Vervoer

 Gids

 Verblijf in groepsaccommodatie met gedeeld sanitair

Maaltijden

 Non alcoholische drankjes (water/sap/siroop)

Lokale excursies

Kaart

Rondreizen Suriname
Galibi
Galibi
Galibi
Galibi
Galibi

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.