3- of 4-daagse tour
Duur

Anaula Nature Resort

Anaula Nature Resort is wat luxer resort heel mooi gelegen op een groot bosrijk eiland aan de Ferullasi stroomversnelling in het gebied van de Saramakaner bosnegers. In de omgeving liggen verschillende kleine en grote marron dorpen zoals Jaw Jaw, Gunsi, Nieuw Aurora en Laduani. Vanuit Anaula bestaat de mogelijkheid om mooie korjaaltochten over de stroomversnellingen, boswandelingen en  dorpswandelingen te maken.

Anaula Nature Resort

Informatie

Praktische informatie
 • Vertrek is op maandag of woensdag
 • Anaula heeft comforabele lodges geschikt voor 2 tot 5 personen en beschikken over hemelbedden met klamboe, meubilair, badkamer met douche (niet verwarmd) en een veranda.
 • Verder beschikt Anaula over een zwembad met zonneterras en ligstoelen met parasols, een restaurant met eetzaal, een bar en een conferentiezaal voor maximaal 50 personen met airco en audiovisuele apparatuur.
 • Elektriciteit per generator van 18:00 t/m 23:00 (geen airco)
 • De culturele dansavond wordt slechts aangeboden bij een minium aantal van 8 gasten.
Waar moet u aan denken om mee te nemen
 • Zaklantaarn
 • Hoofddeksel tegen de zon
 • Lange broek en overhemd met lange mouwen tegen verbranding
 • Foto, film en videoapparatuur en oplader
 • Anti malariakuur, informeer hiernaar bij een medische dienst
 • Luchtige kleding
 • Badhanddoeken voor bij het zwembad
 • Zwemkleding
 • Gympen en waterschoenen
 • Insectenafweermiddel
 • Zonnebrandolie

Informatie

Programma & kosten

€248,- per persoon

Dag 1
Vandaag beginnen we aan onze natuur- en cultuurbelevenis en vertrekken vanuit Paramaribo in zuidelijke richting. Bij Paranam gaat de asfaltweg over in een laterietweg, langzamerhand komen de indrukwekkende woudreuzen en de dorpen tevoorschijn. Na ongeveer 190 km komen we aan bij het plaatsje Atjoni om vervolgens te beginnen aan een enerverende korjaaltocht. We varen circa 45 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferulassivallen, waar u zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen, waar zwaaiende kinderen en wassende vrouwen langs de rivierbedding staan.Tevens passeren wij de onstuimige Jaw Jaw stroomversnelling.  Na het “inchecken” heeft u even de gelegenheid het resort te verkennen, waarna de lunch zal worden opgediend in buffetvorm. Na de lunch varen we per korjaal naar een nabij gelegen zwemgelegenheid, de Ferullasi stroomversnelling of naar een prachtig zandstrand, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad. Na het dinner wordt er door onze gids informatie verstrekt over de omgeving en uitleg gegeven over de Saramaccaanse cultuur. Hierna gaan wij een spannend avontuur tegemoet op zoek naar kaaimannen. Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van het Amazone regenwoud ervaren.

Dag 2
Na de boswandeling heeft u tot de lunch de gelegenheid om te vissen, te zwemmen of gewoon langs de rivier in een hangmat te genieten van de natuurschoon en het prachtige uitzicht van het eiland. Na de lunch varen we per korjaal naar het dorp Nieuw Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het  dorp maakt u kennis  met de lokale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met o.m. een kerk, de lagere school en een medische post. Na het avondeten, kunt u genieten van een  cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd.  Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.

Dag 3
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. U kunt peddelen, kajakken, zwemmen, een boswandeling maken, relaxen aan het zwembad of in een hangmat, of in alle rust genieten van de natuur. U kunt desgewenst ook meedoen aan excursies zoals een intensievere boswandeling of een bezoek brengen aan de kostgronden van de lokale bewoners.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Inbegrepen:

 Transport per bus en boot (niet meer mogelijk per vliegtuig)

 Vol pension vanaf de lunch op de eerste dag t/m de lunch op de laatste dag

 Water en vruchtensappen

 De aangegeven excursies

Niet inbegrepen:

Optionele excursies

Fooien

€294,- per persoon

Dag 1:
Vandaag beginnen we aan onze natuur- en cultuurbelevenis en vertrekken vanuit Paramaribo  in zuidelijke richting. Bij Paranam gaat de asfaltweg over in een laterietweg, onderweg passeren we de indrukwekkende woudreuzen en dorpen gelegen aan deze laterietweg. Na ongeveer 190 km komen we aan bij het aanmeerplaatsje Atjoni om vervolgens te beginnen aan een enerverende korjaaltocht We varen circa 45 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Felullasivallen, waar u tevens zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren wij  de onstuimige Jaw Jaw stroomversnelling. Na het “inchecken” heeft u even de gelegenheid het resort te verkennen.Na het diner wordt er door onze gids informatie verstrekt over de omgeving en uitleg gegeven over de Saramaccaanse cultuur. (l/d)

Dag 2:
In de ochtend hebben wij de gelegenheid om te vissen, te zwemmen of gewoon langs de rivier in een hangmat te genieten van het natuurschoon en de prachtige uitzichten van het eiland. Na de lunch maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgen wij uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in
1986 bezochten de junglecommando’s van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun “onsterfelijkheidsrituelen”. De overblijfselen van deze rituelen op het eiland herinneren ons aan dit unieke stukje geschiedenis. Na de boswandeling varen we per korjaal naar een onbewoond eilandje in de Ferullasi stroomversnelling  met prachtige zandstrand, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad. Na het diner gaan wij een spannend avontuur tegemoet. We gaan op zoek naar kaaimannen. Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van de Amazone regenwoud  ervaren. (o/l/d)

Dag 3:
Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw Aurora. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de locale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek een de missiepost met o.m. een kerk, een lagere school en een medische post. Van Nieuw Aurora lopen wij naar het nabijgelegen dorp Gunsi waar ons korjaal ons opwacht. Tijdens deze wandeling komen wij langs diverse kostgronden van de locale bewoners. Na het diner kunnen wij genieten van een traditioneel en cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen ons voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.

Dag 4:
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. U kunt peddelen of kajakken, zwemmen, een boswandeling maken, relaxen in de lounge of in een hangmat, of in alle rust genieten van de natuur.Na de lunch varen we terug naar Atjoni, vanwaar we per bus vertrekken naar Paramaribo.

Inbegrepen:

Vervoer per bus en boot (niet meer mogelijk per vliegtuig)

 Gids

 Overnachtingen

Maaltijden

 Non alcoholische drankjes (water/sap/siroop)

Lokale excursies

Niet inbegrepen:

Optionele excursies

Fooien

Kaart

Rondreizen Suriname
Anaula Nature Resort
Anaula Nature Resort
Anaula Nature Resort
Anaula Nature Resort
Anaula Nature Resort

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.