8-daagse tour
Duur

Palumeu & Awarradam

Op een klein uurtje vliegen en een half uur varen van Paramaribo ligt Awarradam. U brengt een bezoek aan de traditionele dorpen, maakt mooie vaartochten en boswandelingen en kunt ontspannen in de Grandam stroomversnelling. Daarna brengt u een bezoek aan jungle lodge Palumeu. Dit is het gebied van de Trio en Wajana indianen. Een stevige wandeling naar de top van Potihill, een bezoek aan de Mabuka stroomversnellingen en informatie over flora, fauna en cultuur van het gebied zijn onderdeel van het programma.

In acht dagen maakt u kennis met twee verschillende bevolkingsgroepen uit Suriname. De Marrons op jungle resort Awarrdam en de indianen op jungleresort Palumeu. Beide groepen laten zien hoe zij leven. Naast deze culturele kennismaking, ziet u ook veel van de omgeving.

Palumeu

Informatie

TransportVliegtuig & Boot
Praktische informatie
 • Vertrek is op maandag of vrijdag
 • 1 persoonstoeslag mogelijk (tarief op aanvraag)
 • U mag maximaal 6 kg bagage meenemen naar Jungle Lodge Palumeu en Awarradam.
Waar moet u aan denken om mee te nemen
 • Wandelschoenen
 • Zonnebrandcréme
 • Hoed of pet
 • Fotocamera
 • Insectenafweermiddel
 • Makkelijke kleding
 • Shirts met lange mouwen en lange broeken voor ’s avonds
 • Handdoeken
 • Zaklantaarn
 • Regenkleding
 • Anti malariakuur, informeer hiernaar bij een medische dienst

Programma & Kosten

Programma & kosten

€1115,- per persoon

Dag 1
U vertrekt vanaf het lokale vliegveld Zorg & Hoop in Paramaribo naar de airstrip van Kajana, op ongeveer 55 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Daar brengen de medewerkers van de lodge u naar de korjaal die u over de Gran Rio verder vervoert naar uw vakantiebestemming. Het is 30 minuten varen naar het vakantieoord Awarradam, een eiland aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Na het “inchecken” en de kennismaking met het personeel krijgt u een lunch. In de middaguren kunt u het oord verkennen en heerlijk verpozen in de stroomversnelling. U zult al gauw eco uitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers ter plaatse zijn vriendelijke Marrons van de Saramaccaanse stam en uw jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl. De frisse avonden maken een airconditioning of een ventilator overbodig maar u heeft wel het comfort van een klamboe.

De avonden brengt u door bij  sfeervolle verlichting en uw maaltijden zijn bereid met voornamelijk lokale ingredienten. De eerste avond krijgt u meer info over dit unieke gebied waarin marrons oude West Afrikaanse tradities hebben weten te behouden.

Dag 2
Na het ontbijt maakt u een leerzame en avontuurlijke ‘jungle walk’. Terwijl u geniet en uw ogen uitkijkt in het ongerepte tropische regenwoud geeft de gids u uitleg over bomen en planten en hoe u dieren aan hun geluiden en sporen kunt herkennen. Na de lunch bezoekt u de stroomversnelling ‘Peti’. U kunt er zwemmen, peddelen in een korjaal en vanuit een hangmat genieten van het prachtige uitzicht op de stroomversnelling. ‘s Avonds na het diner krijgt u nadere informatie over enkele boeiende aspecten van de lokale cultuur.

Dag 3
De ochtend is vrijgehouden om in alle rust te kunnen genieten van het eiland en de prachtige omgeving. In de middag brengt u een bezoek aan de lokale gemeenschap. U maakt nader kennis met de  lokale cultuur. Tijdens de vaartocht, een half uur stroomafwaarts, ervaart u hoe het toegaat op de rivier, die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is. U ziet onderweg mensen vissen, wassen en de vaat doen.Tussen de bewoonde gebieden kunt u van de natuur genieten, en met een beetje geluk ziet u zelfs een kaaiman liggen op de oever. Vanaf de aanlegplaats maakt u een uitgebreide wandeling langs verschillende dorpen. Onderweg krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven in een marrondorp. Het avondeten wordt in Kajana geserveerd, waarna u wordt getracteerd op een cultureel dans- en zangoptreden in een van de dorpen. De gids legt u de teksten uit en de dansers zullen u zeker uitnodigen om mee te doen. Onder een tropische sterrenhemel brengen  onze bootslieden u terug naar Awarradam . U zult perplex staan van hun vaarkunst!

Dag 4
In de vroege ochtend kunt u nog eens peddelen in een korjaal, zwemmen of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud. Na het ontbijt nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van u. Een korjaal brengt u terug naar Kajana.  Daarvandaan vliegt u naar Jungle lodge Palumeu. U vliegt vanaf het lokale vliegveld Zorg en Hoop naar de airstrip bij het indianen dorp Palumeu, op zo’n 75 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo.

Bij aankomst wordt u ontvangen door onze medewerkers. Ons vakantieoord Palumeu heeft dezelfde naam als het ernaast liggende dorpje van de Trio en Wajana indianen. Na de incheck in uw hut nemen onze medewerkers u mee naar het mooie Palawa eiland voor een picknick lunch. Daarna kunt u hier heerlijk zwemmen in het koele rivierwater. In de namiddag bezoekt u, met onze gids, het indianendorp Palumeu. Daarbij maakt u kennis met  de huidige leefwijze en de kunstnijverheid van deze alleroudste bewoners van het Amazone woud. In het vakantieoord zult u al gauw eco-uitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers zijn deskundige Trio en Wajana indianen, uw junglelodge is gebouwd in traditionele stijl, de frisse avonden maken een airconditioning of een ventilator overbodig, maar u heeft wel het comfort van een klamboe. De maaltijden worden op een houtvuur bereid met voornamelijk lokale ingredienten. Na het diner vertelt de gids u meer over het gebied en de oudste bewoners van het Amazonewoud, de indianen.

Dag 5
Wellicht was de roep van brulapen uw natuurlijke wekker. Vandaag maakt u kennis met het tropisch regenwoud. Na het ontbijt brengt een korjaal u naar het startpunt voor de wandeling naar Potihill, een granieten heuvel die u gaat beklimmen. Tijdens de korjaaltocht over de Tapanahonyrivier en de wandeling vertelt de gids u over de flora en fauna onderweg. U zult zeker verschillende vogels zien, zoals overvliegende ara’s of papagaaien en toekans, en misschien ook apen of een otter. Op de top van de Potihill wordt u beloond met een geweldig uitzicht over het oerwoud. De lunch wordt geserveerd in Palumeu  ’s Middags geeft een ervaren schutter u les in het schieten met pijl en boog. Het ziet er eenvoudig uit, maar een doel raken blijkt een hele kunst. Probeer uit of u een natuurtalent bent.

Dag 6
Onze medewerkers brengen u per korjaal naar de Mabukawatervallen voor een dag heerlijk relaxen. U kunt zwemmen in de rivier, een natuurlijke massage nemen in de waterval en lekker luieren in een hangmat. Voor de actievelingen is er een boswandeling door de jungle met informatie over bomen, planten en dieren onderweg. De omgeving zal eraan meewerken dat u de barbecue lunch niet licht zult vergeten. ’s Avonds neemt onze gids u nog mee voor een nachtelijke tocht over de rivier, om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden.

Dag 7
’s Ochtends neemt de gids u mee voor een jungletocht. U komt meer te weten over de flora en fauna van het tropisch regenwoud. In de middag kunt u uw peddelkunst oefenen in een korjaal, zwemmen of vanuit een hangmat genieten van de rust en geluiden van het tropisch regenwoud.

Dag 8
´s Morgens bezoekt u het dorp voor een uitgebreide dorpswandeling, waarbij u de gelegenheid krijgt om plaatselijke handgemaakte souvenirs te kopen. Na de lunch stapt u weer in het vliegtuigje dat u terugbrengt naar Paramaribo.

N.B. Het programma kan ook in omgekeerd volgorde plaatsvinden.

Inbegrepen:

Vlucht Paramaribo – Palumeu – Kajana – Paramaribo v.v.

Gids

 Overnachting in lodge (eerste en laatste twee nachten) en hangmatten

Maaltijden

Non alcoholische drankjes (water/sap/siroop)

Lokale excursies

Niet inbegrepen:

Transfer van luchthaven Zorg en Hoop naar uw hotel in Paramaribo. Wij kunnen deze voor u reserveren; Bij 1 persoon; € 28, bij 2 personen € 24 per persoon, bij 3 personen € 22 per persoon, bij 4 personen € 20 per persoon.

kaart

Rondreizen Suriname
Awarradam
Awarradam
Awarradam
Awarradam
Awarradam
Awarradam
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.