8-daagse tour
Duur

Palumeu & Awarradam

Op een klein uurtje vliegen en een half uur varen van Paramaribo ligt Awarradam. Je brengt een bezoek aan de traditionele dorpen, maakt mooie vaartochten en boswandelingen en kunt ontspannen in de Grandam stroomversnelling. Daarna breng je een bezoek aan jungle lodge Palumeu. Dit is het gebied van de Trio en Wajana indianen. Een stevige wandeling naar de top van Potihill, een bezoek aan de Mabuka stroomversnellingen en informatie over flora, fauna en cultuur van het gebied zijn onderdeel van het programma.

In acht dagen maak je kennis met twee verschillende bevolkingsgroepen uit Suriname. De Marrons op jungle resort Awarrdam en de indianen op jungleresort Palumeu. Beide groepen laten zien hoe zij leven. Naast deze culturele kennismaking zie je ook veel van de omgeving.

Palumeu

Informatie

Transport Vliegtuig & Boot
Praktische informatie
 • Vertrek is op maandag of vrijdag
 • 1 persoonstoeslag mogelijk (tarief op aanvraag)
 • Je mag maximaal 6 kg bagage meenemen naar Jungle Lodge Palumeu en Awarradam.
Waar moet je aan denken om mee te nemen
 • Wandelschoenen
 • Zonnebrandcréme
 • Hoed of pet
 • Fotocamera
 • Insectenafweermiddel
 • Makkelijke kleding
 • Shirts met lange mouwen en lange broeken voor ’s avonds
 • Handdoeken
 • Zaklantaarn
 • Regenkleding

Programma & kosten

Dag 1
Je vertrekt vanaf het lokale vliegveld Zorg & Hoop in Paramaribo naar de airstrip van Kajana, op ongeveer 55 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Daar brengen de medewerkers van de lodge je naar de korjaal die je over de Gran Rio verder vervoert naar je vakantiebestemming. Het is 30 minuten varen naar het vakantieoord Awarradam, een eiland aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Na het “inchecken” en de kennismaking met het personeel krijgt je een lunch. In de middaguren kun je het oord verkennen en heerlijk verpozen in de stroomversnelling. Je zult al gauw eco uitgangspunten van het oord herkennen. De medewerkers ter plaatse zijn vriendelijke Marrons van de Saramaccaanse stam en je jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl. De frisse avonden maken een airconditioning of een ventilator overbodig maar je hebt wel het comfort van een klamboe.

De avonden breng je door bij  sfeervolle verlichting en je maaltijden zijn bereid met voornamelijk lokale ingrediënten. De eerste avond krijg je meer info over dit unieke gebied waarin marrons oude West Afrikaanse tradities hebben weten te behouden.

Dag 2
Na het ontbijt maak je een leerzame en avontuurlijke ‘jungle walk’. Terwijl je geniet en je ogen uitkijkt in het ongerepte tropische regenwoud geeft de gids je uitleg over bomen en planten en hoe je dieren aan hun geluiden en sporen kunt herkennen. Na de lunch bezoek je de stroomversnelling ‘Peti’. Je kunt er zwemmen, peddelen in een korjaal en vanuit een hangmat genieten van het prachtige uitzicht op de stroomversnelling. ‘s Avonds na het diner krijg je informatie over enkele boeiende aspecten van de lokale cultuur.

Dag 3
De ochtend is vrijgehouden om in alle rust te kunnen genieten van het eiland en de prachtige omgeving. In de middag breng je een bezoek aan de lokale gemeenschap. Je maakt nader kennis met de lokale cultuur. Tijdens de vaartocht, een half uur stroomafwaarts, ervaar je hoe het toegaat op de rivier, die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is. Je ziet onderweg mensen vissen, wassen en de vaat doen. Tussen de bewoonde gebieden kun je van de natuur genieten, en met een beetje geluk zie je zelfs een kaaiman liggen op de oever. Vanaf de aanlegplaats maakt je een uitgebreide wandeling langs verschillende dorpen. Onderweg krijg je een goede indruk van het dagelijks leven in een marrondorp. Het avondeten wordt in Kajana geserveerd, waarna je wordt getrakteerd op een cultureel dans- en zangoptreden in een van de dorpen. De gids legt je de teksten uit en de dansers zullen je zeker uitnodigen om mee te doen. Onder een tropische sterrenhemel brengen de bootslieden je terug naar Awarradam. Je zult perplex staan van hun vaarkunst!

Dag 4
In de vroege ochtend kun je nog eens peddelen in een korjaal, zwemmen of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud. Na het ontbijt nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid. Een korjaal brengt je terug naar Kajana.  Daarvandaan vlieg je naar Jungle lodge Palumeu. Je vliegt vanaf het lokale vliegveld Zorg en Hoop naar de airstrip bij het indianen dorp Palumeu, op zo’n 75 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo.

Bij aankomst wordt je ontvangen door onze medewerkers. Ons vakantieoord Palumeu heeft dezelfde naam als het ernaast liggende dorpje van de Trio en Wajana indianen. Na de incheck in je hut nemen onze medewerkers je mee naar het mooie Palawa eiland voor een picknick lunch. Daarna kun je hier heerlijk zwemmen in het koele rivierwater. In de namiddag bezoek je, met onze gids, het indianendorp Palumeu. Daarbij maak je kennis met de huidige leefwijze en de kunstnijverheid van deze alleroudste bewoners van het Amazone woud. In het vakantieoord zul je al gauw eco-uitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers zijn deskundige Trio en Wajana indianen, je jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl, de frisse avonden maken een airconditioning of een ventilator overbodig, maar je hebt wel het comfort van een klamboe. De maaltijden worden op een houtvuur bereid met voornamelijk lokale ingrediënten. Na het diner vertelt de gids je meer over het gebied en de oudste bewoners van het Amazonewoud, de indianen.

Dag 5
Wellicht was de roep van brulapen je natuurlijke wekker. Vandaag maak je kennis met het tropisch regenwoud. Na het ontbijt brengt een korjaal je naar het startpunt voor de wandeling naar Potihill, een granieten heuvel die je gaat beklimmen. Tijdens de korjaaltocht over de Tapanahonyrivier en de wandeling vertelt de gids je over de flora en fauna onderweg. Je zult zeker verschillende vogels zien, zoals overvliegende ara’s of papegaaien en toekans, en misschien ook apen of een otter. Op de top van de Potihill word je beloond met een geweldig uitzicht over het oerwoud. De lunch wordt geserveerd in Palumeu. ’s Middags geeft een ervaren schutter je les in het schieten met pijl en boog. Het ziet er eenvoudig uit, maar een doel raken blijkt een hele kunst. Probeer uit of je een natuurtalent bent.

Dag 6
Onze medewerkers brengen je per korjaal naar de Mabuka watervallen voor een dag heerlijk relaxen. Je kunt zwemmen in de rivier, een natuurlijke massage nemen in de waterval en lekker luieren in een hangmat. Voor de actievelingen is er een boswandeling door de jungle met informatie over bomen, planten en dieren onderweg. De omgeving zal eraan meewerken dat je de barbecue lunch niet snel zult vergeten. ’s Avonds neemt de gids je nog mee voor een nachtelijke tocht over de rivier, om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden.

Dag 7
’s Ochtends neemt de gids je mee voor een jungletocht. Je komt meer te weten over de flora en fauna van het tropisch regenwoud. In de middag kun je je peddelkunsten oefenen in een korjaal, zwemmen of vanuit een hangmat genieten van de rust en geluiden van het tropisch regenwoud.

Dag 8
´s Morgens bezoek je het dorp voor een uitgebreide dorpswandeling, waarbij je de gelegenheid krijgt om plaatselijke handgemaakte souvenirs te kopen. Na de lunch stap je weer in het vliegtuigje dat je terugbrengt naar Paramaribo.

N.B. Het programma kan ook in omgekeerd volgorde plaatsvinden.

Inbegrepen:

Vlucht Paramaribo – Palumeu – Kajana – Paramaribo v.v.

Gids

 Overnachting in lodge (eerste en laatste twee nachten) en hangmatten

Maaltijden

Non alcoholische drankjes (water/sap/siroop)

Lokale excursies

Niet inbegrepen:

Transfer van luchthaven Zorg en Hoop naar je hotel in Paramaribo. Wij kunnen deze voor je reserveren; Bij 1 persoon; € 28, bij 2 personen € 24 per persoon, bij 3 personen € 22 per persoon, bij 4 personen € 20 per persoon.

kaart

Rondreizen Suriname
Awarradam
Awarradam
Awarradam
Awarradam
Awarradam
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.