16-daagse rondreis Suriname

Een prachtige 16-daagse reis waarbij je een bezoek brengt aan de belangrijkste bezienswaardigheden in het noorden van Suriname. Daarnaast breng je ook een bezoek aan Danpaati River Lodge, diep in het tropisch regenwoud van Suriname. Het grote voordeel van deze reis ten opzichte van de andere reizen is dat je dagtochten en 2 en 3-daagse tochten maakt met daartussen een dag vrij. Je ervaart je bezoek aan Suriname met haar vele culturen en haar rijke verleden met als hoofdelement: rust.

16-daagse rondreis Suriname
1

Dag 1 - Aankomst

Op de eerste dag kom je na je vliegreis aan in Paramaribo. Deze dag staat er verder niets op het programma en overnacht je in hotel Eco Torarica.
2

Dag 2 - City Tour Paramaribo

Vandaag ga je wandelend Paramaribo verkennen! De hoofdstad Paramaribo met haar oude houten koloniale gebouwen is in juni 2002 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Door deze typische architectuur heeft Paramaribo als bijnaam “Wooden City of the Caribbean”. De tour begint met een bezoek aan de bloemenmarkt pal naast hotel Torarica. Van daaruit ga je naar het complex van Fort Zeelandia. Vervolgens wandel je met een gids langs de winkelstraten, de houten kathedraal, de synagoge en de moskee. Tijdens de wandeling wordt er verteld over de geschiedenis van de stad en de betekenis van verschillende gebouwen. Ook wandel je langs de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen, eetkraampjes en de Centrale Markt. Je overnacht in Eco Torarica (Ontbijt inbegrepen).

Paramaribo

3

Dag 3 - Paramaribo - Frederiksdorp

Je vertrekt om 08.00 uur vanaf Hotel Torarica naar Mariënburg (40 min.). Je stapt vervolgens over op de boot (10 min.) naar Plantage Resort Frederiksdorp. Bij aankomst wordt je verwelkomd door het team en is er een historische wandeling op het terrein. Rond lunchtijd, afhankelijk van het getij, ga je samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak zie je de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dichtbij de boot zodat je een goede glimp kan opvangen van deze roze buikige dolfijnen.

Afhankelijk van het getij en het seizoen ga je in de namiddag of avond samen met de gids de zeeschildpaddentour doen. Vanaf Frederiksdorp wordt er gevaren naar Plantage Johanna Margaretha. Na ± 5 min lopen stappen we over in kleinere bootjes richting het strand. Deze tocht door het zwampgebied is ongeveer 20 kilometer lang en duurt ± 45 min. Laat je zintuigen prikkelen door de flora en fauna. De gids zal aanwijzen waar de kaaimannen verstopt liggen en de bootsman vaart er behendig naartoe zodat je ze van dichtbij kunt aanschouwen. Aansluitend wordt er gevaren naar het schildpaddenstrand. Hier wordt er ±8 km gelopen voor het spotten van de zeeschildpadden. Niets is mooier dat het gehele proces, van uit het water komen, graven, leggen en bedekken van het nest ervaren! Na afloop keer je terug naar Frederiksdorp en kun je nog even relaxen in de bar van het hotel (Ontbijt/ Lunch en diner inbegrepen).

Frederinksdorp

4

Dag 4 - Frederiksdorp

Na het ontbijt ga je met de gids een fietstocht maken. Je vertrekt vanuit Frederiksdorp in oostelijke richting naar Kronenburg. Je passeert diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt je over de historie en de verschillende culturen in het district. Na afloop ga je terug naar Frederiksdorp waar de fietsen worden ingeleverd. De rest van de dag kun je helemaal zelf invullen. (Ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Frederinksdorp

5

Dag 5 - Frederiksdorp - Paramaribo

Vandaag is je laatste dag bij Frederiksdorp. Na het ontbijt ga je samen met de gids naar de Plantage Rust en Werk. Op deze voormalige koffieplantage werden later ook cacao en katoen verbouwd. De gids vertelt je over de plantage periode en het hedendaagse leven op Rust en Werk. Je bezichtigt de weilanden en de garnalenkwekerij. Na afloop fiets je terug naar Frederiksdorp. Bij terugkomst ga je lunchen en daarna keer je weer terug naar Paramaribo. Overnachting hotel Eco Torarica (Ontbijt & Lunch inbegrepen).

Frederinksdorp

6

Dag 6 - Paramaribo - Nickerie incl. Bigi Pan

Omstreeks 08:00 uur word je opgehaald in de lobby van Torarica voor de tour naar Nickerie. Het district Nickerie, ligt in het westen van Suriname, tegen buurland Guyana aan. Het gebied wordt gekenmerkt door uitgestrekte polders en prachtige rijstvelden. Je waant je daar afwisselend in Indonesië en Nederland. Nickerie wordt ook wel de rijstschuur van Suriname genoemd. Het zijn vooral de Javaanse en Hindoestaanse bevolkingsgroepen die werkzaam zijn in de rijstsector, een grote inkomstenbron van Suriname. In dit voornamelijk rijstdistrict, worden bovendien ook veel bakoven (bananen) geteeld. Nickerie is dun bevolkt en het grootste deel (7500 mensen) woont in de rustige, gezellige hoofdplaats Nieuw-Nickerie. Bezoek aan het historische plaatsje Groningen, waar Groningse en Gelderse boeren in 1845 aankwamen. In dit kleine dorpje staan verschillende monumenten op een kleurig pleintje aan de rivier. Vervolgens gaan we naar Coppenamepunt, waar de pont vertrok naar het dorp Jenny in Coronie. Aankomst op Nieuw-Nickerie met een rondwandeling. Overnachting hotel Residence Inn Nickerie (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen).

Nickerie & Bigipan

7

Dag 7 - Nickerie

Na het ontbijt vertrekken we naar Bigi Pan van 08.00 –13.30u. Terug van Bigi Pan maken we een stop bij de kleine boeren die één en ander vertellen over het boeren leven in Nickerie. Omstreeks 18:00 wandelen naar de nieuwe Zeedijk van Nickerie waar we kunnen genieten van de prachtige zonsondergang. Overnachting hotel Residence Inn Nickerie (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen).

Nickerie & Bigipan

8

Dag 8 - Nickerie - Paramaribo

Omstreeks 10:00u ’s morgens brengen we een bezoek aan een rijstbedrijf. Na de lunch keren we via Wageningen, ooit eens het centrum van de rijstcultuur, nu een stille stad met verschillende monumenten die herinneren aan de gouden tijd, terug naar de stad. Geschatte aankomsttijd in Paramaribo 17:30u. Overnachting hotel Eco Torarica (Ontbijt/Lunch inbegrepen).
9

Dag 9 - Paramaribo - Danpaati River Lodge

Om 06:30 uur word je opgehaald voor de tour naar het binnenland van Suriname. De busrit eindigt op Atjoni, de aanmeerplaats voor kleine bootjes die naar de verschillende dorpen in het binnenland gaan. We stappen hier in een gemotoriseerde korjaal voor de verdere reis naar Danpaati River Lodge. Dit Resort dat geheel gerestaureerd is met geweldige lounge, mooie wandelpaden, zwembad en Yoga dek etc, ligt 3 uren varen vanuit Atjoni. Dit wordt een avontuurlijke tocht over stroomversnellingen en langs dorpen. ’s Avond kaaimannen spotten op de rivier. Dit is een heerlijk avontuur in de donkere nacht in een korjaal! Overnachting op Danpaati River Lodge (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen).

Danpaati River Lodge

10-11

Dag 10 en 11 - Danpaati River Lodge

Vandaag staan een aantal activiteiten op programma zoals:
– een dorpswandeling
– boswandeling.
– ’s avonds een cultureel optreden (optioneel)

Ook optionele tours te boeken. De rest van de dag vrije tijd om te zwemmen/zonnen/ zelf te wandelen. De volgende dag heb je ook een vrije dag. Overnachting op Danpaati River Lodge (2x ontbijt/2x lunch/2x diner inbegrepen).

Danpaati River Lodge

12

Dag 12 - Danpaati River Lodge - Paramaribo

Vrije ochtend voor jezelf. Vertrek naar Paramaribo. Overnachting in hotel Eco Torarica (Ontbijt/Lunch inbegrepen).
13

Dag 13 - Paramaribo (vrije dag)

Vandaag kun je nog lekker relaxen bij het zwembad of de stad ingaan. Overnachting hotel Eco Torarica (Ontbijt inbegrepen).
14

Dag 14 - Fietstour Peperpot

De gids haalt je in het hotel op en samen loop je naar het fietsverhuur bedrijf. We steken de Surinamerivier over met een houten tentboot naar het plaatsje Meerzorg. Van daaruit begint de fietstocht die merendeels over zandwegen gaat. Het eerste gedeelte is de goed geasfalteerde hoofdweg (de Oost-Westverbinding naar Albina). De weg richting plantage Peperpot is een zandweg. Langs deze weg wonen voornamelijk Javanen en Hindostanen. Aan oude koffie- en cacaobomen merken we dat we dichterbij de plantage komen. Bij plantage Peperpot is het mogelijk het terrein van de oude fabriek te bezichtigen. Daar zijn nog te zien een oude, verlaten opzichterswoning uit 1800 en diverse oude werktuigen om koffie en cacao te bewerken, en oude arbeiderswoningen waar nu veel Javanen wonen. Hierna fietsen we een stuk door het plantagegebied waar soms veel apen te zien zijn. Na dit stukje belanden we weer in woongebied en hebben een prachtig uitzicht op de brug. We maken een lunch stop te Meerzorg en stappen daarna weer op de fiets richting Paramaribo. Overnachting hotel Eco Torarica (Ontbijt/Lunch inbegrepen).

Frederiksdorp

15

Dag 15 - Vertrek uit Paramaribo

Vandaag kun je nog lekker relaxen bij het zwembad. Je hebt de ochtend vrij tot 12.00 uur, dan is de check-uit in het hotel. Tegen 14.00 uur vertrek naar de Johan Adolf Pengel Airport. Let wel: de transfer naar de airport is zonder begeleiding (Ontbijt inbegrepen).
16

Dag 16 - Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

Route 16-daagse rondreis

Rondreizen Suriname

Accommodaties tijdens rondreis

Eco Torarica

Hotel Eco Torarica is gelegen aan de Suriname rivier. Op loopafstand bevindt zich het historische centrum van Paramaribo. Eco Torarica
Hotel, Kleinschalig, Luxe
3 sterren
Danpaati River Lodge

Danpaati River Lodge

Midden in het ongerepte regenwoud liggen de comfortabele en in traditionele stijl gebouwde hutten van Danpaati.
3- of 4-daagse tour
Frederiksdorp

Frederiksdorp

Hotel Frederiksdorp is een klein en sfeervol hotel gevestigd in de gebouwen van de oude koffieplantage Frederiksdorp.
1-, 2-, 3- of 4-daagse tour

Kosten rondreis

v.a. €2649,- per persoon

Inbegrepen  Retourvlucht Amsterdam – Paramarbio v.v. met KLM

Accommodatie op plantage Fredriksdorp, Danpaati River Lodge, Hotel Eco Torarica en Hotel Residence Inn Nickerie.

Gebak/snack/fruit en drank tijdens de tours

Lokale reisleider

Maaltijden zoals aangegeven

Transporten per bus en boot

Niet inbegrepen Fooien

Overige lunches & diners in Paramaribo

Facultatieve tochten tijdens de meerdaagse tours

Bijkomende kosten Reserveringskosten en calamiteitenfondsbijdrage € 35 per boeking

SGR bijdrage € 5 per persoon

Vluchten met KLM

Je vliegt rechtstreeks met KLM vanaf Schiphol naar Suriname. De reisduur bedraagt ca 9 uur. Op Schiphol en in Suriname dien je 3 uur voor vertrek aanwezig zijn. Bij KLM kun je kiezen uit Economy klasse (beenruimte 79 cm.), Comfort plus (beenruimte 89 cm.) en World Business klasse (beenruimte 153 cm). De laatste 2 tegen een toeslag. Vraag een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Maaltijden

Op de KLM vluchten worden aan boord gratis maaltijden en drankjes verstrekt. In de World Business worden uitgebreide maaltijden geserveerd en ontvang je een World Business toilettasje en natuurlijk één van de beroemde Delfts blauwe miniatuurhuisje met echte Hollandse jenever als aandenken.

Bagage

Bij KLM kun je kosteloos één (1) stuk ruimbagage inchecken met een gewicht van 23 kilo. In de World Business Class kun je kosteloos twee (2) stuks ruimbagage van 23 kilo meenemen. De toegestane handbagage is maximaal 12 kilo per persoon. Sportbagage en duikapparatuur dienen binnen de bagagevrijdom te vallen. Indien je het totale toegestane gewicht overschrijd, kun je tegen vergoeding van € 100 per enkele reis één stuks extra bagage van maximaal 23 kilo meenemen. Het meenemen van extra duikbagage dient voor vertrek te worden aangemeld.

Handbagage

Bij KLM mag je een tas of koffertje met de volgende max. maten 55 x 25 x 35 cm (h x d x b) meenemen en 1 accessoire (handtas, aktetas, camera of laptop). Het gewicht daarvan mag samen max. 12 kg bedragen.

16-daagse rondreis Suriname
Frederinksdorp
Frederinksdorp
Frederinksdorp
Frederinksdorp
Galibi
Galibi
Nickerie & Bigipan
Nickerie & Bigipan
Nickerie & Bigipan
Nickerie & Bigipan
Nickerie & Bigipan
Nickerie & Bigipan
Galibi
Galibi
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge

Reviews

10 oktober 2018

Wij hebben voor t eerst met ABC travel “zaken” gedaan, nou wat ons betreft niet de laatste keer.
Wat een geweldige reis, we wisten niet wat we konden verwachten maar dit , dit was en is boven verwachting, wat is SURINAME mooi paradijselijk mooi, ongerepte natuur, gastvrije lieve lieve mensen, ongelooflijk mooie plekjes, resorts plantages mogen zien. Het is nauwelijks te beschrijven en dan hebben wij veel gereisd in ons leven maar dit, dit zou je “ moeten” ervaren althans dat is wat wij iedereen willen aanraden. By the way de Surinaamse keuken is verrukkelijk en ze weten hoe ze de innerlijke mens moeten verwennen. De reis en alles wat daarbij komt kijken was subliem geregeld Yvette en crew ABC dank jullie wel.
Strakke planning alles liep goed overal stonden de gidsen (enthousiast) klaar de chauffeurs de bootsman het vliegtuig de tussenvluchten overal is aan gedacht. Wij zullen zeker teruggaan naar Suriname hebben lang niet alles gezien, dus ABC we komen bij jullie terug voor nu nogmaals dank.

Hartelijke groet,
Arthur & Rachida

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.