16-daagse rondreis Suriname

Met deze reis zul je de bijzondere elementen van Suriname echt ervaren! Een zeer gevarieerde 16-daagse rondreis door Suriname waarbij je op ontdekking gaat in diverse dorpen diep in het tropische regenwoud, oude plantages bezoekt, dolfijnen gaat spotten en een boottocht over de Warappakreek maakt. Tijdens deze reis maak je kennis met verschillende delen van Suriname.

FD_zwamp sunset E3 dark JPG (Small)
1

Dag 1 - Aankomst

Vandaag vlieg je naar Suriname. Na aankomst op de luchthaven verwelkomt de warme deken van het klimaat in Suriname je alvast. De chauffeur staat buiten de aankomsthal te wachten met een bordje met je naam en hij brengt je in ongeveer anderhalf uur naar Paramaribo.
2

Dag 2 - Bus Tour Paramaribo

Vandaag ga je per bus Paramaribo verkennen! Tijdens de bustour zul je genieten van de rijke geschiedenis die achter de mooie houten gebouwen schuilen.
De hoofdstad Paramaribo is in juni 2002 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Door deze typische architectuur heeft Paramaribo als bijnaam “Wooden City of the Caribbean”. Deze trip start met een tour langs de meest prominente historische locaties in de binnenstad. Je bezoekt o.a. Fort Zeelandia, het Onafhankelijkheidsplein, de Waterkant en de Sint Petrus & Paulus Basiliek, de grootste houten kathedraal van het Caribisch gebied. Na de tour door het centrum van Paramaribo vertrek je richting het zuiden van de stad, langs o.a. de Centrale Markt en het beeld van Kwakoe. Je komt ook door Abra Broki en de echte volkswijken met gemoedelijke sfeer en typische oude houten huisjes. Je rijdt over de grootste brug naar district Commewijne waar je lekkere Coco’s zullen proeven bij een fruitstalletje. Hierna ga je weer richting het noorden van Paramaribo, waar o.a. de rijkste van Suriname wonen. Je overnacht aan het eind van de dag in Eco Torarica hotel. (Ontbijt inbegrepen)

Paramaribo

3

Dag 3 - Paramaribo - Saramacca

Je wordt vandaag opgehaald bij je accommodatie in Paramaribo en naar het Saramacca district gebracht. Saramacca is een echt landbouw district, met als centrum het landelijke dorpje Groningen. In de 19e eeuw zijn er Nederlandse boeren en arbeiders zich hier komen vestigen, vandaar natuurlijk de bekende plaatsnaam. De nazaten worden daarom in de volksmond boeroes genoemd. Groningen is een zeer rustiek dorpje aan de Saramacca rivier, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Je overnacht de komende 2 nachten in Appartementen Bloemendaal (Ontbijt inbegrepen). De huisjes van deze kleinschalige accommodatie zijn gebouwd in koloniale stijl als twee-onder-een kap met gezellig eigen balkon.
4

Dag 4 - Saramacca

Je hebt vandaag alle tijd om op eigen gelegenheid een boottochtje te maken over de Saramaccarivier of een fiets te huren om de omgeving te verkennen. Andere optionele activiteiten zijn een dorpswandeling door Groningen of een bezoek aan een dierenpark in de buurt. Tevens is er een nieuw geopende luiaardenopvangcentrum welke je kunt bezoeken. Je overnacht nog 1 nacht in Appartementen Bloemendaal (Ontbijt inbegrepen).
5-6

Dag 5 en 6 - Tour Nickerie - Bigi Pan

Vandaag wordt je opgehaald en vertrek je richting Nickerie om vervolgens afgezet te worden bij het startpunt van de Bigi Pan Trip. Je komt onderweg door verschillende landelijke districten (Saramacca, Coronie en Nickerie). Nadat je lekker geluncht hebt bij een lokale warung in Nickerie vertrek je om 14.00 uur bij het startpunt naar Bigi Pan.

Bigi Pan is een moerasgebied welke alleen per boot te bereiken is. Wanneer je een klein stukje hebt gevaren, kom je aan bij een sleephelling, waar de boot overheen getrokken wordt. Erg leuk om te beleven! Vervolgens kun je in de boot even ontspannen en genieten van de omgeving voordat je aankomt bij Bigi Pan. In het kanaal zul je veel vogels spotten en misschien zelfs wel een kaaiman. Er leven in dit gebied veel bijzondere vogels zoals de Flamingo en de Rode Ibis. Het gebied wordt ook wel de kraamkamer genoemd omdat deze vogels ook in dit gebied broeden! Je overnacht in een basic lodge welke in het water staat van dit natuurgebied. Je kunt hier met helder weer genieten van de prachtige sterrenhemel! Wat wil je nog meer?!

Tijdens je verblijf worden er diverse boottochten ondernomen om vogels te gaan spotten en ’s avonds kaaimannen te spotten. Je kunt zelfs ook een boottocht doen naar de Atlantisch oceaan! Wanneer je heerlijk wilt relaxen, kun je dit doen in de hangmatten bij de lodge. Toch op zoek naar wat avontuur? Er zijn ook kajaks beschikbaar bij de lodge. De tweede dag vertrek je na de lunch weer naar het beginpunt, waar het vervoer terug naar Paramaribo voor je klaar staat. Je overnacht aan het eind van de dag in Eco Torarica hotel. (1x Ontbijt, 2x lunch, 1x diner inbegrepen).

Bigi Pan

7

Dag 7 - Dagtrip Brownsberg Nature Park

Vanaf Paramaribo is het slechts 2,5 uur rijden naar Brownsberg Nature Park. Bij bijna ieder bezoek worden er vogels en kikkers gespot en hoor je de brulapen! Op de berg aangekomen hebben je direct een prachtig uitzicht over het stuwmeer waar je de bijzondere kleine eilandjes en uitstekende boomtoppen kunt zien. Vanaf de Mazaronitop, gelegen op ongeveer 10 minuten wandelen is het uitzicht nog mooier. De wandeling naar de Leovallen is het meest actieve onderdeel van de trip. Er wordt uitleg gegeven over de flora en fauna en eenmaal aangekomen bij de waterval kunnen je je heerlijk verfrissen. Tijdens de trip is een heerlijke lunch en sap inbegrepen. Aan het eind van de dag wordt je afgezet bij de hoek van de Afobakkaweg. Vanaf daar wordt je opgehaald om door te reizen naar Palulu Jungle Camping (ontbijt en lunch inbegrepen).

Brownsberg

8

Dag 8 - Palulu Jungle Camping

Vandaag kun je een verfrissende duik nemen in de koele en donkere kreek of relaxen in een hangmat bij Palulu Jungle camp. Wil je er liever op uit? In de omgeving zijn genoeg bezienswaardigheden, zoals de oude spoorbaan en het verlaten treinstation, een Inheemse pottenbakkerij en de Vlindertuin. Ook kun je zelfstandig een wandeling maken door het bos of naar het nabijgelegen dorpje Berlijn. Wanneer je er verder op uit wilt trekken kan er eventueel ook vervoer geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan de Vlindertuin bij Lelydorp of een dierenpark. ’s Avonds kun je genieten van een kampvuur en na een goede nachtrust, ’s morgens vroeg van de geluiden van de ontwakende natuur. Je hoeft hier alleen maar te genieten! (Ontbijt en Diner inbegrepen).
9

Dag 9 - Palulu Jungle Camping - Tour Knini Paati

Vandaag word je opgehaald en afgezet bij de hoek van de Afobakkaweg. Hier zul je met een busje verder reizen naar Atjoni. Vanaf hier zijn er geen wegen meer. In
Atjoni stappen jullie in de korjaal en varen jullie in ongeveer een uurtje naar Knini Paati. Tijdens deze vaartocht komen jullie een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren jullie de onstuimige Jaw Jaw stroomversnelling. Knini Paati is een eiland dat midden in de Ferulasi Sula, in het Boven Suriname gebied ligt en waar de Marrons (de tot slaaf gemaakten die de slavernij zijn ontvlucht) zich eeuwen geleden hebben gevestigd. Je verblijft hier de komende 2 nachten (Ontbijt, Lunch en Diner inbegrepen).

Knini Paati

10

Dag 10 - Knini Paati

Tijdens je verblijf op Knini Paati zijn er verschillende activiteiten waar je aan mee kunnen doen zoals een dorpswandeling door een nabijgelegen Marron-dorp. Tijdens de rondleiding door het dorp maak je kennis met de lokale bevolking, met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Ook maak je een jungle wandeling met gids en krijgt uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Verder neemt de gids je mee om kaaimannen te spotten in de avond. Tijdens deze dagen is er genoeg tijd om natuurlijk ook gewoon even ontspannen bij de lodge op het terrasje in de hangmat of lekker zwemmen in het zwembad of in de nabijgelegen stroomversnelling (Ontbijt, Lunch en Diner inbegrepen).
11

Dag 11 - Knini Paati - Peperpot plantage

Na het ontbijt reis je vanaf Knini Paati richting Paramaribo. Vlak voor Paramaribo wordt je bij het Gow2 station afgezet en vanaf hier naar Peperpot plantage gebracht. Het hotel is gelegen op de oudste koffie- en cacaoplantages langs de Surinamerivier en grenst aan de bosrand van Peperpot Nature Park. Het hotel is te fietsend te bereiken door het landelijke district Commewijne of op 10 minuten rijden (via een zandweg) vanaf de brug over de Suriname rivier. Je verblijft in een oude koffie/cacao woning in een oase van rust op een steenworp afstand van de stad. De stijl van de hotelkamers is een verrassende combinatie tussen de koloniale en moderne tijd (Ontbijt inbegrepen).

Palumeu

12

Dag 12 - Peperpot plantage

Je kunt vandaag relaxen op het terras bij het zwembad of genieten van een massage (vooraf te boeken). In de omgeving kun je prachtige wandeltochten maken of een bezoekje brengen aan de buren in de Kampong. In het restaurant Pepre Patu kun je overdag genieten van (h)eerlijke lokale en internationale gerechten. In de avond kun je dineren op het terras van het restaurant en geniet van de gerechten, het uitzicht over de Surinamerivier en de nachtgeluiden (Ontbijt inbegrepen).
13

Dag 13 - Peperpot Plantage - Commewijne boottour

Vandaag worden jullie opgehaald en vanuit Boutique Hotel Peperpot rijdt je in een half uur naar Alkmaar aan de Commewijnerivier. Tijdens deze trip zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden. Hier ga je een prachtige boottour maken die je zal verrassen. Zo bezoek je Fort Nieuw Amsterdam, de oude koffieplantage Rust en Werk, ontdek Frederiksdorp en sport dolfijnen. Je proeft hier echt de geschiedenis die nog voelbaar is. Op het einde van de dag keer je terug naar Paramaribo. Je verblijft hier in Eco Torarica (ontbijt inbegrepen).

Warappakreek

14

Dag 14 - Sunset & Dolphins Trip

Liefhebbers van dolfijnen kunnen ook in Suriname dolfijnen spotten! Rond de monding van de Atlantische Oceaan, waar de Surinamerivier en de Commewijnerivier samenkomen, is een school Surinaamse dolfijnen te vinden. Dit is de Guiana River Dolphin, ook wel de Profosu dolfijn genaamd. De Profusu is klein, heeft een roze buik en spitse snuit en ziet er daarom ook wat anders uit dan de ‘gewone’ dolfijn. Er wordt gedacht dat er ongeveer 100-125 dolfijnen leven. Aan het einde van de middag geniet je tijdens de drie uur durende ontspannen boottocht van de koelte op het water. Dit onder het genot van lekkere snacks en een drankje. Je gaat eerst op zoek naar de dolfijnen en brengt daar wat tijd mee door. Daarna vaar je door naar het gezellige dorpje Johan & Margaretha waar je op een houten terras aan de Commewijne rivier lokale snacks krijgt. Tijdens de terugtocht genieten jullie van de adembenemende zonsondergang, terwijl het langzaam donker wordt. Na afloop keer je terug Eco Torarica (Ontbijt inbegrepen)

Dolphins Trip

15

Dag 15 - Paramaribo

Het einde van je rondreis komt in zicht. Je wordt vandaag opgehaald bij het hotel in Paramaribo en wordt op tijd naar de luchthaven gebracht.
16

Dag 16 - Aankomst in Nederland

Vandaag kom je aan op de luchthaven terug in Nederland.

Route rondreis

Accommodaties tijdens rondreis

Eco Torarica

Hotel Eco Torarica is gelegen aan de Suriname rivier. Op loopafstand bevindt zich het historische centrum van Paramaribo. Eco Torarica
Hotel, Kleinschalig, Luxe
3 sterren

Kosten rondreis

v.a. €2.195,- per persoon

Inbegrepen  Retourvlucht Amsterdam – Paramaribo v.v. met KLM

Accommodatie bij Eco Torarica, Bloemendaal Appartement, Bigi Pan Mantjes lodge, Palulu Jungle Camping, Knini Paati River lodge & Boutique hotel Peperpot

Gebak/snack/fruit en drank tijdens de tours

Lokale reisleider

Maaltijden zoals aangegeven

Transporten per bus en boot

Niet inbegrepen Fooien

Overige lunches & diners

Facultatieve tochten tijdens de meerdaagse tours

Bijkomende kosten Reserveringskosten en calamiteitenfondsbijdrage € 35 per boeking

SGR bijdrage € 5 per persoon

Vluchten met KLM

Je vliegt rechtstreeks met KLM vanaf Schiphol naar Suriname. De reisduur bedraagt ca 9 uur. Op Schiphol en in Suriname dien je 3 uur voor vertrek aanwezig zijn. Bij KLM kun je kiezen uit Economy klasse (beenruimte 79 cm.), Comfort plus (beenruimte 89 cm.) en World Business klasse (beenruimte 153 cm). De laatste 2 tegen een toeslag. Vraag een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Maaltijden

Op de KLM vluchten worden aan boord gratis maaltijden en drankjes verstrekt. In de World Business worden uitgebreide maaltijden geserveerd en ontvang je een World Business toilettasje en natuurlijk één van de beroemde Delfts blauwe miniatuurhuisje met echte Hollandse jenever als aandenken.

Bagage

Bij KLM kun je kosteloos één (1) stuk ruimbagage inchecken met een gewicht van 23 kilo. In de World Business Class kun je kosteloos twee (2) stuks ruimbagage van 23 kilo meenemen. De toegestane handbagage is maximaal 12 kilo per persoon. Sportbagage en duikapparatuur dienen binnen de bagagevrijdom te vallen. Indien je het totale toegestane gewicht overschrijd, kun je tegen vergoeding van € 100 per enkele reis één stuks extra bagage van maximaal 23 kilo meenemen. Het meenemen van extra duikbagage dient voor vertrek te worden aangemeld.

Handbagage

Bij KLM mag je een tas of koffertje met de volgende max. maten 55 x 25 x 35 cm (h x d x b) meenemen en 1 accessoire (handtas, aktetas, camera of laptop). Het gewicht daarvan mag samen max. 12 kg bedragen.

Frederinksdorp
Paramaribo stadstour
Paramaribo stadstour
Galibi
Jodensavanne
Galibi
Galibi
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Nickerie & Bigipan
Commewijne riviercruise

Reviews

29 februari 2020

Wij hebben deze reis in begin februari 2020 gedaan en de reis is enorm leuk en boeiend geweest.
Het is geen echte rust vakantie want de dagen zijn best wel lang door het vele reizen met busjes en boten.
Dus doe de laatste dag in Paramaribo gewoon lekker rustig aan.
Het land is geweldig mooi met een gevarieerd landschap.
Je kunt soms denken dat je gewoon in Nederland bent, maar zo anders is het op Brownsberg of Knini Paati of Bigi Pan.
Het aanbod van dieren kan groot zijn. Als je goed oplet zie je luiaards en de apen in de bomen, de rode ibis, pelikaan en de flamingo bij Bigi Pan.
Wij gaan in ieder geval zeker vaker naar Suriname!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.