duiken op Curaçao: de 5 mooiste duikstekken
duiken op curaçao

Duiken op Curaçao? Bij dit Caribische eiland denk je wellicht meteen aan witte zandstranden, azuurblauwe zee en het heerlijk zonnige klimaat. Maar het eiland heeft nog zo veel meer te bieden, waaronder de prachtige onderwaterwereld. Daarom geven wij je graag tips voor duiken op Curaçao: de 5 mooiste duikstekken

Met grote koraalriffen, kleurrijke vissen en zicht onderwater tot wel 30 meter is duiken op Curaçao werkelijk een paradijs. Het eiland heeft een groot aanbod aan duik- en snorkellocaties over de gehele zuidkust. Elke duikstek heeft wel iets unieks te bieden. Om je alvast een voorproefje te geven van wat de onderwaterwereld op Curaçao te bieden heeft hebben we een selectie gemaakt van de 5 mooiste duiklocaties op Curaçao.

1. duiken alice in wonderland

Playa Kalki, ook wel Alice in wonderland genoemd, is een van de mooiste stekken om te duiken op Curaçao. De naam ‘Kalki’ verwijst naar het kalksteen in de omliggende kliffen. Via de langzaam aflopende boden ga je makkelijk te water. Onderwater vind je vanaf ongeveer 9 meter diepte heuvelachtig rotsformaties vol met koraal in de meest uitbundige vormen en maten. Hoewel er niet veel vis leeft, maak je hier wel kans om wat groter onderwaterleven tegen te komen, waaronder schildpadden en roggen.

2. duiken op Curaçao bij mushroom forest

Mushroom forest is vernoemd naar de opvallende ster- en hersenkoralen die uit de bodem opstijgen in de vorm van paddenstoelen. Langs deze unieke rotsformaties vind je een overvloed aan onderwaterleven. Je kan makkelijk afdwalen in dit ‘woud van paddenstoelen’, dus een kompas kan handig zijn. Wil je bij deze locatie duiken op Curaçao, dan is deze duikstek het beste te bereiken per boot.

3. duiken op klein Curaçao

Klein Curaçao is een klein onbewoond eiland voor de kust van Curaçao. Het eiland is beroemd om de schildpaddenpopulatie die hier broedt. Ook vind je hier prachtige koraalformaties en verschillende onderwatergrotten. Naast het duiken  op Curaçao, kun je op Klein Curaçao ook genieten van de parelwitte stranden en de azuurblauwe zee. Of maak een wandeling naar de iconische roze vuurtoren of een van de scheepswrakken die op het eiland liggen.

4. duiken op Curaçao bij Playa Lagun

Playa Lagun is een baai tussen twee kliffen, met een prachtig knus strand. In de beschutte baai komen dagelijks schildpadden tegen tijdens het duiken en snorkelen op Curaçao. De ondiepe baai voor de drop-off is een perfecte duiklocatie. Tevens ideaal om te snorkelen. Langs de rotsen van de baai kom je allerlei Caribische rifvissen tegen en soms zelfs een zeepaardje.

5. duiken bij tugboat

Tugboat is een van de bekendste duikplekken op Curaçao. Naast duiken kan je bij Tugboat Beach ook heel goed snorkelen. Het wrak is al meer dan twintig jaar geleden gezonken aan de zuidkant van de Caracasbaai. De Tugboat ligt op ongeveer 5 meter diepte en is bedekt met kleurrijke koralen wat voor een aantrekkelijke leefomgeving zorgt voor vele tropische vissen. Naast het wrak begint iets dieper een verticale muur om langs te duiken. De Tugboat is de perfecte locatie voor een veiligheidsstop aan het eind van de duik.

duiken op curaçao
Tugboat Beach: ideaal om te snorkelen en duiken

Duiken op Curaçao: ontdek het zelf!

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de mooiste duiken op Curaçao? We geven nog meer reisinspiratie op onze Curaçao-pagina.  Boek dan hier jouw duikvakantie op Curaçao.

Weet je trouwens dat Curaçao door Forbes Magazine opgenomen in de Must-Dive Destinations in 2019.

Deze blog is tot stand gekomen met duikschool Ocean Encounters.

About Author

client-photo-1
ABC Travel
ABC Travel is een kleine, specialistische reisorganisatie met een ruim aanbod aan reizen naar de Nederlandse Antillen, het Caribisch gebied en naar Midden- en Zuid Amerika. Wij bieden individuele (rond)reizen, combinatie-reizen, duikreizen en rondreizen aan, die we graag naar helemaal naar jouw wens samenstellen.

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.