De tradities en gewoontes van Belize
Belize blog 29-10-2018

het toeristenbureau van Belize praat je bij..

We hebben het toeristenbureau, Ontdek Belize, gevraagd wat meer te vertellen over Belize. Ze praten je in deze blog graag bij over deze prachtige en avontuurlijke bestemming.

Ieder land heeft ze. Gewoontes en tradities. Zo is het in Nederland heel gebruikelijk dat we allemaal om 18 uur stipt de piepers op tafel hebben. Terwijl het in Spanje veel gebruikelijker is om pas na 21 uur ’s avonds te gaan eten en dat direct naar bed te gaan. Zo heeft ook Belize haar eigen ‘trekjes’. Je leest ze hieronder!

een stukje geschiedenis

Voordat we gaan beginnen, eerst even een stukje geschiedenis. Belize heeft niet altijd Belize geheten. Brits-Honduras werd het genoemd in 1840. Helaas had de regering na een orkaan in 1961 besloten dat het hebben van een hoofdstad onder zeeniveau te riskant was. Toen kwam Belmopan. Geografisch gezien was dat beter. Brits-Honduras kreeg uiteindelijk in 1964 intern zelfbestuur, waarna het dan eindelijk op 21 september 1981 Belize is gaan heten. Eigenlijk heet het dus nog helemaal niet zo lang Belize, grappig hé.

Rondreizen Belize

verschillende gewoontes en tradities

Oké, klaar met het stukje geschiedenis en hallo tegen de tradities en gewoontes, want daar zijn we allemaal zo benieuwd naar geworden ? In tegenstelling tot Nederland gaat alles in Belize in een ander tempo. Mensen lopen langzaam, werken traag en komen gerust een uur te laat aan bij afspraken. Het is een ideaal vakantieland om te bezoeken wanneer je echt optimaal van de rust, rijke cultuur en prachtige natuur wilt genieten. Even iets anders dan altijd de drukke, ik moet op tijd komen, Nederland.

Belizean Nirvana

dansen tot je erbij neervalt

Respect tonen aan de bevolking en open staan voor Belize zorgt voor een unieke ervaring. Kijk er niet raar van op wanneer iedereen die je tegenkomt naar je lacht of knikt. In Belize gaan ze allemaal op een vriendelijke en informele manier met elkaar om. Ook zijn ze erg sportief, de voetbalvelden en basketbalvelden zijn gevuld met enthousiaste spelers. Verder houden ze in Belize heel erg van dansen. Maar dan ook echt héél erg. Je zult het vaak tegenkomen en misschien durf je zelf ook de heupjes los te gooien.

Belize

TIP: Pas waar nodig je kleding aan en maak niet zomaar foto’s van de mensen, alleen als zij dat goedkeuren. Dit spreekt natuurlijk voor zich maar we melden het evengoed eventjes!

About Author

client-photo-1
ABC Travel
ABC Travel is een kleine, specialistische reisorganisatie met een ruim aanbod aan reizen naar de Nederlandse Antillen, het Caribisch gebied en naar Midden- en Zuid Amerika. Wij bieden individuele (rond)reizen, combinatie-reizen, duikreizen en rondreizen aan, die we graag naar helemaal naar jouw wens samenstellen.

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.