21-daagse rondreis Suriname

Een afwisselende 21-daagse rondreis waarin natuur en cultuur centraal staan. Diverse bezoeken aan dorpen diep in het tropsiche regenwoud, fietsen door oude plantages, schildpadden eieren zien leggen in het broedseizoen etc. Tijdens deze reis maak je dus kennis met verschillende delen van Suriname.

21-daagse rondreis Suriname
1

Dag 1 - Aankomst

Op de eerste dag kom je na je vliegreis aan in Paramaribo. Deze dag doe je verder niets, je overnacht in Eco Torarica.
2

Dag 2 - City Tour Paramaribo

Vandaag ga je wandelend Paramaribo verkennen! De hoofdstad Paramaribo met haar oude houten koloniale gebouwen is in juni 2002 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Door deze typische architectuur heeft Paramaribo als bijnaam “Wooden City of the Caribbean”. De tour begint met een bezoek aan de bloemenmarkt pal naast hotel Torarica. Van daaruit wandel je naar het complex van Fort Zeelandia en langs de winkelstraten, de houten kathedraal, de synagoge en de moskee. Tijdens de wandeling wordt er verteld over de geschiedenis van de stad en de betekenis van verschillende gebouwen. Ook wandel je langs de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen, eetkraampjes en de Centrale Markt. Je overnacht in Eco Torarica (Ontbijt inbegrepen).

Paramaribo

3

Dag 3 - Country side incl. Joden Savanne

Je gaat vandaag naar de Jodensavanne. In de 17e eeuw was Jodensavanne de grootste Joodse nederzetting in het Westelijk halfrond. Je kunt hier de sfeer proven van deze ooit zo rijke en unieke gemeenschap. Er staat een ruïne van de oudste synagoge van het gehele Amerikaanse continent. Je vindt er ook de oudste Joodse begraafplaat en een bron, waarvan werd beweerd dat het een geneeskrachtige werking heeft. Je wandelt hiernaartoe en kunt zelf ook een slokje nemen uit de bron. Het landschap kenmerkt zich door een variatie van laagland, tropisch regenwoud en witzand savanne. Langs de rivier liggen nog verschillende dorpjes en kleine woongemeenschappen op verlaten Joodse plantages. Je bezoekt verder een unieke vlinderboerderij en gaat kijken bij de Indiaanse pottenbakkers die prachtige aarden kunstwerken maken op de oude traditionele manier. Voor de lunch stop je bij de Domburg, gelegen aan de Surinamerivier. Overnachting hotel Eco Torarica (Ontbijt/Lunch inbegrepen).

Jodensavanne

4

Dag 4 - Paramaribo - Danpaati River Lodge

Om 06:30 word je opgehaald voor de tour naar het binnenland van Suriname. De busrit eindigt op Atjoni, de aanmeerplaats voor kleine bootjes die naar de verschillende dorpen in het binnenland gaan. We stappen hier in een gemotoriseerde korjaal voor de verdere reis naar Danpaati River Lodge. Dit Resort dat geheel gerestaureerd is met geweldige lounge, mooie wandelpaden, zwembad en Yoga dek etc, ligt 3 uren varen vanuit Atjoni. Dit wordt een avontuurlijke tocht over stroomversnellingen en langs dorpen. ’s Avond kaaimannen spotten op de rivier. Dit is een heerlijk avontuur in de donkere nacht in een korjaal! Overnachting op Danpaati River Lodge (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen).

Danpaati River Lodge

5-6

Dag 5 en 6 - Danpaati River Lodge

Vandaag staan een aantal activiteiten op het programma zoals:
– een dorpswandeling
– boswandeling.
– ’s avonds een cultureel optreden (optioneel)
Ook optionele tours te boeken. De rest van de dag vrije tijd om te zwemmen/zonnen/ zelf te wandelen. De volgende dag heb je ook een vrije dag. Overnachting op Danpaati River Lodge (Ontbijt 2x/ Lunch 2x/ Diner 2x inbegrepen).

Danpaati River Lodge

7

Dag 7 - Danpaati River Lodge - Paramaribo

Vrije ochtend voor jezelf. Vertrek naar Paramaribo. Overnachting in hotel Eco Torarica (Ontbijt/Lunch inbegrepen).
8

Dag 8 - Paramaribo (vrije dag)

Vandaag kun je nog lekker relaxen bij het zwembad of de stad ingaan. Overnachting hotel Eco Torarica (Ontbijt inbegrepen).
9

Dag 9 - Palumeu

Vandaag word je om 10:00 uur in het hotel opgehaald door een taxichauffeur, hij brengt jullie verder naar Zorg en Hoop airstrip. Je vliegt vanaf het lokale vliegveld Zorg en Hoop naar de airstrip bij het indianendorp Palumeu, op zo’n 75 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Bij aankomst word je ontvangen door de medewerkers van Palumeu. Het vakantieoord Palumeu heeft dezelfde naam als het ernaast liggende dorpje van de Trio en Wajana indianen. Na het inchecken nemen de medewerkers je mee naar het mooie Palawa eiland voor een picknick lunch. Daarna kun je hier heerlijk zwemmen in het koele rivierwater. In de namiddag bezoek je, met een gids, het indianendorp Palumeu. Er worden een aantal families in het dorp bezocht en je maakt kennis met de huidige leefwijze en de kunstnijverheid van deze alleroudste bewoners van het Amazone woud. De medewerkers van Palumeu zijn deskundige Trio en Wajana indianen. De jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl, de frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig, maar je geniet wel van het comfort van een klamboe. Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. Na het avondeten vertelt de gids je meer over de oudste bewoners van het Amazonewoud, de indianen (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen).

Palumeu

10

Dag 10 - Palumeu

Wellicht was de roep van brulapen je natuurlijke wekker. Vandaag maak je kennis met het tropisch regenwoud. Nog voor zonsopgang varen wij de rivier af en doen de motor uit om in alle stilte het ontwaken van de natuur te ervaren en te zoeken een mooie plek voor ons ontbijt. We vervolgen onze tocht naar het startpunt van het bospad naar Potihill, een granieten heuvel die je aan het eind van de boswandeling op kunt gaan. Tijdens de korjaaltocht over de Tapanahony rivier en de wandeling zul je zeker verschillende vogels zien zoals overvliegende ara’s of papagaaien en toekans en misschien ook apen of een otter. Op de top van de Potihill word je beloond met een geweldig uitzicht over het oerwoud. De lunch wordt geserveerd bij Palumeu. ’s Middags geeft een ervaren schutter je les in het schieten met pijl en boog. Het ziet er eenvoudig uit, maar een doel raken blijkt een hele kunst. Probeer uit of je een natuurtalent bent. In de late middag bij zonsondergang, lopen wij nabij de lodge een bospad af op zoek naar vogels en kaaimannen. Na het avondeten geeft de gids je meer informatie over de unieke flora en fauna van het Amazone regenwoud (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen).

Palumeu

11

Dag 11 - Palumeu

Na het ontbijt word je per korjaal naar de Mabukawatervallen gebracht voor een dag heerlijk relaxen. Je kunt er zwemmen in de rivier, genieten van een natuurlijke massage in de waterval en lekker luieren in een hangmat. Voor de actievelingen is er een boswandeling door de jungle met informatie over bomen, planten en dieren onderweg. De omgeving zal zorgen voor een unieke barbecue lunch. In de late middag bij zonsondergang varen wij terug naar de jungle lodge. Na het avondeten neemt onze gids je mee voor een tocht over de rivier om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen).

Palumeu

12

Dag 12 - Palumeu - Paramaribo

In de vroege ochtend in de schemering, drijven we een stukje de rivier af met de boot en kunnen genieten van alle ochtend oerwoudgeluiden. Na het ontbijt maak je een uitgebreide dorpswandeling. Onderweg kun je traditionele, handgemaakte kunstnijverheid kopen. Na de lunch vertrek je weer naar Paramaribo. De taxi brengt je terug naar het hotel. Overnachting hotel Eco Torarica (Ontbijt/Lunch inbegrepen).

Palumeu

13

Dag 13 - Paramaribo (vrije dag)

Vandaag kun je nog lekker relaxen bij het zwembad of de stad ingaan. Overnachting hotel Eco Torarica (Ontbijt inbegrepen).
14

Dag 14 - Paramaribo - Frederiksdorp

Je vertrekt om 08.00 uur vanaf je hotel naar Mariënburg (40 min.). Vervolgens stap je over op de boot ( 10 min.) naar Plantage Resort Frederiksdorp. Bij aankomst word je verwelkomd door het team en is er een historische wandeling op het terrein. Rond lunchtijd, afhankelijk van het getij, ga je samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak zie je de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dichtbij de boot zodat je een goede glimp kan opvangen van deze roze buikige dolfijnen. Afhankelijk van het getij en het seizoen ga je in de namiddag of avond samen met de gids de zeeschildpaddentour doen. Vanaf Frederiksdorp wordt er gevaren naar Plantage Johanna Margaretha. Na ± 5 min lopen stappen we over in kleinere bootjes richting het strand. Deze tocht door het zwampgebied is ongeveer 20 kilometer lang en duurt ± 45 min. Laat je zintuigen prikkelen door de flora en fauna. De gids zal aanwijzen waar de kaaimannen verstopt liggen en de bootsman vaart er behendig naartoe zodat je ze van dichtbij kunt spotten. Aansluitend wordt er gevaren naar het schildpaddenstrand. Hier wordt er ±8 km gelopen voor het spotten van de zeeschildpadden. Niets is mooier dan het gehele proces, van uit het water komen, graven, leggen en bedekken van het nest ervaren!

Na afloop keer je terug naar Frederiksdorp. Bij terugkomst kun je nog even relaxen in de bar voordat je gaat slapen (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen).

Frederinksdorp

15

Dag 15 - Frederiksdorp

Na het ontbijt ga je met de gids een fietstocht maken. Je vertrekt vanuit Frederiksdorp in oostelijke richting naar Kronenburg. Je passeert diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt je over de historie en de verschillende culturen in het district. Na afloop ga je terug naar Frederiksdorp waar de fietsen worden ingeleverd. De rest van de dag kun je helemaal zelf invullen (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen).

Frederinksdorp

16

Dag 16 - Frederiksdorp - Paramaribo

Vandaag ben je voor het laatst op Frederiksdorp. Na het ontbijt ga je samen met de gids per fiets naar de Plantage Rust en Werk. Op deze voormalige koffieplantage werden later ook cacao en katoen verbouwd. De gids vertelt je over de plantage periode en het hedendaagse leven op Rust en Werk. Je bezichtigt de weilanden en de garnalenkwekerij. Na afloop fiets je terug naar Frederiksdorp. Bij terugkomst ga je lunchen en daarna keer je weer terug naar Paramaribo. Overnachting hotel Eco Torarica (Ontbijt/Lunch inbegrepen).

Frederinksdorp

17

Dag 17 - Fietstour Peperpot

De gids haalt je in het hotel op en samen loop je naar het fietsverhuur bedrijf. We steken de Surinamerivier over met een houten tentboot naar het plaatsje Meerzorg. Van daaruit begint de fietstocht die merendeels over zandwegen gaat. Het eerste gedeelte is de goed geasfalteerde hoofdweg (de Oost-Westverbinding naar Albina). De weg richting plantage Peperpot is een zandweg. Langs deze weg wonen voornamelijk Javanen en Hindostanen. Aan oude koffie- en cacaobomen merken we dat we dichterbij de plantage komen. Bij plantage Peperpot is het mogelijk het terrein van de oude fabriek te bezichtigen. Daar zijn nog te zien een oude, verlaten opzichterwoning uit 1800 en diverse oude werktuigen om koffie en cacao te bewerken, en oude arbeiderswoningen waar nu veel Javanen wonen. Hierna fietsen we een stuk door het plantagegebied waar soms veel apen te zien zijn. Na dit stukje belanden we weer in woongebied en hebben een prachtig uitzicht op de brug. We maken een lunch stop te Meerzorg en stappen daarna weer op de fiets richting Paramaribo. Overnachting hotel Eco Torarica (Ontbijt/Lunch inbegrepen).

Frederinksdorp

18

Dag 18 - Paramaribo - Galibi

Je vertrekt met de bus vanuit Paramaribo via het district Commewijne naar Albina, die de grens vormt met St. Laurent, Frans Guyana aan de Marowijnerivier. Deze route brengt je over de Wijdenbosch brug van waar je een prachtig uitzicht hebt op de hoofdstad. Voordat je in Albina aankomen zijn er enkele stops om de benen te strekken of om gebruik te maken van sanitaire faciliteiten. Ook rijdt de bus via het bauxietstadje Moengo naar Albina. Vanuit Albina vertrek je per boot in noordelijke richting naar Galibi. In Christiaankondre staat de Myrysji Lodge met een mooi uitzicht op de rivier. Na de check-in en kamerindeling staat de lunch klaar. In de namiddag staat een dorpswandeling op het programma, waarbij je kennis maakt met de inheemse bevolking en hun leefgewoonten. Na het diner geeft de gids de bijzonderheden van het avondprogramma door, namelijk een nachtelijke vaartocht naar het legstrand van de zeeschildpadden. Per boot varen we naar dit strand, genaamd Baboensanti. Alleen tijdens het schildpaddenseizoen van februari t/m augustus (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen).

Galibi

19

Dag 19 - Galibi - Paramaribo

Na het ontbijt heb je nog de mogelijkheid om souvenirs te kopen in het dorp. Hierna check je uit en vertrek je per boot terug naar Albina. Onderweg maak je een stop aan de Franse kant van de rivier. In St. Laurent kun je een korte wandeling maken. Je kunt op eigen gelegenheid een rondleiding krijgen in het lokale bagno (gevangenis) museum waar papillon heeft vastgezeten. Hierna vertrek je naar Albina om te genieten van een lunch aan de rivier, daarna ga je terug naar Paramaribo. Overnachting hotel Eco Torarica (Ontbijt/Lunch inbegrepen).

Galibi

20

Dag 20 - Vertrek uit Paramaribo

Vandaag kun je nog lekker relaxen bij het zwembad. Je hebt een vrije ochtend tot 12.00 uur, dan wordt er uitgecheckt. Tegen 14.00 uur vertrek naar de Johan Adolf Pengel Airport. Let wel: de transfer naar de airport is zonder begeleiding (Ontbijt inbegrepen).
21

Dag 21 - Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Route rondreis

Rondreizen Suriname

Accommodaties tijdens rondreis

Eco Torarica

Hotel Eco Torarica is gelegen aan de Suriname rivier. Op loopafstand bevindt zich het historische centrum van Paramaribo. Eco Torarica
Hotel, Kleinschalig, Luxe
3 sterren
Danpaati River Lodge

Danpaati River Lodge

Midden in het ongerepte regenwoud liggen de comfortabele en in traditionele stijl gebouwde hutten van Danpaati.
3- of 4-daagse tour
Palumeu

Palumeu

Verblijf bij Palumeu Jungle Lodge, het gebied van de Trio en Wajana indianen. Maak een wandeling naar de Potihill en
4- of 5-daagse tour
Frederiksdorp

Frederiksdorp

Hotel Frederiksdorp is een klein en sfeervol hotel gevestigd in de gebouwen van de oude koffieplantage Frederiksdorp.
1-, 2-, 3- of 4-daagse tour

Kosten rondreis

v.a. €3.349,- per persoon

Inbegrepen  Retourvlucht Amsterdam – Paramaribo v.v. met KLM

Accommodatie op plantage Fredriksdorp, Danpaati River Lodge, Hotel Eco Torarica, Palumeu en Myryshi lodge

Gebak/snack/fruit en drank tijdens de tours

Lokale reisleider

Maaltijden zoals aangegeven

Transporten per bus en boot

Niet inbegrepen Fooien

Overige lunches & diners in Paramaribo

Facultatieve tochten tijdens de meerdaagse tours

Bijkomende kosten Reserveringskosten en calamiteitenfondsbijdrage € 35 per boeking

SGR bijdrage € 5 per persoon

Vluchten met KLM

Je vliegt rechtstreeks met KLM vanaf Schiphol naar Suriname. De reisduur bedraagt ca 9 uur. Op Schiphol en in Suriname dien je 3 uur voor vertrek aanwezig zijn. Bij KLM kun je kiezen uit Economy klasse (beenruimte 79 cm.), Comfort plus (beenruimte 89 cm.) en World Business klasse (beenruimte 153 cm). De laatste 2 tegen een toeslag. Vraag een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Maaltijden

Op de KLM vluchten worden aan boord gratis maaltijden en drankjes verstrekt. In de World Business worden uitgebreide maaltijden geserveerd en ontvang je een World Business toilettasje en natuurlijk één van de beroemde Delfts blauwe miniatuurhuisje met echte Hollandse jenever als aandenken.

Bagage

Bij KLM kun je kosteloos één (1) stuk ruimbagage inchecken met een gewicht van 23 kilo. In de World Business Class kun je kosteloos twee (2) stuks ruimbagage van 23 kilo meenemen. De toegestane handbagage is maximaal 12 kilo per persoon. Sportbagage en duikapparatuur dienen binnen de bagagevrijdom te vallen. Indien je het totale toegestane gewicht overschrijd, kun je tegen vergoeding van € 100 per enkele reis één stuks extra bagage van maximaal 23 kilo meenemen. Het meenemen van extra duikbagage dient voor vertrek te worden aangemeld.

Handbagage

Bij KLM mag je een tas of koffertje met de volgende max. maten 55 x 25 x 35 cm (h x d x b) meenemen en 1 accessoire (handtas, aktetas, camera of laptop). Het gewicht daarvan mag samen max. 12 kg bedragen.

Palumeu
Frederinksdorp
Frederinksdorp
Paramaribo stadstour
Paramaribo stadstour
Galibi
Galibi
Galibi
Galibi
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Jodensavanne
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Grote Rivierentocht

Reviews

20 februari 2019

Leuke reis gehad naar Paramaribo en Palumeu. Geen WiFi of GSM in Palumeu was zalig. Digital detox noemen ze dat. Vooral voor onze aan smartphone verslaafde kinderen. Hebben 2 dagen moeten afkicken, maar daarna konden ze warempel van de rust en de natuur genieten. Lodges zijn primitief, maar dat is nu eenmaal wat het is als je midden de jungle verblijft. Steeds proper en lekker eten. Vriendelijk volkske daar.
Wie last heeft van een smartphone verslaving: that’s the place to be.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.