21-daagse rondreis Suriname

Een afwisselende 21-daagse rondreis waarin natuur en cultuur centraal staan. Diverse bezoeken aan dorpen diep in het tropsiche regenwoud, fietsen door oude plantages, schildpadden eieren zien leggen in het broedseizoen etc. Tijdens deze reis maak je dus kennis met verschillende delen van Suriname.

21-daagse rondreis Suriname
1

Dag 1 - Aankomst

Op de eerste dag kom je na je vliegreis aan in Paramaribo. Deze dag doe je verder niets, je overnacht in het Eco Resort Inn.
2

Dag 2 - City Tour Paramaribo

De hoofdstad Paramaribo met haar oude houten koloniale gebouwen is in juni 2002 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Door deze typische architectuur heeft Paramaribo als bijnaam “Wooden City of the Caribbean”. We beginnen de tour met een bezoek aan de bloemenmarkt pal naast hotel Torarica. Van daaruit rijden we naar het complex van Fort Zeelandia. We maken een wandeling langs de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen en eetkraampjes en de Centrale Markt. De verdere wandeling voert langs de winkelstraten, de houten kathedraal, een synagoge en een moskee. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Onbijt inbegrepen)
3

Dag 3 - Country side incl. Joden Savanne

Vandaag bezoeken we Joden Savannan. Het landschap kenmerkt zich door een variatie van laagland tropisch regenwoud en witzand savanne. De naam verwijst naar de eerste Portugees-Joodse immigranten die in de 17e eeuw naar Suriname kwamen en er bloeiende nederzettingen bouwden. Op de Jodensavanne is nodig steeds de sfeer te proeven van deze ooit zo rijke en unieke gemeenschap. Hier staat de ruïne van de oudste synagoge van het gehele Amerikaanse continent. Tevens vindt men er de oudste Joodse begraafplaats en een bron, waarvan al in de 17e eeuw werd beweerd dat het een geneeskrachtige werking heeft. Langs de rivier liggen nog verschillende dorpjes en kleine woongemeenschappen op verlaten Joodse plantages. We bezoeken verder een unieke vlinderboerderij en gaan we een kijkje nemen bij de Indiaanse pottenbakkers die prachtige aarden kunstwerken maken op de oude traditionele manier. We stoppen voor de lunch op Domburg. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt/Lunch inbegrepen)
4

Dag 4 - Paramaribo / Danpaati

Om 06:30 u wordt u opgehaald voor uw tour naar het binnenland van Suriname. De busrit eindigt op Atjoni, de aanmeerplaats voor kleine bootjes die naar de verschillende dorpen in het binnenland gaan. We stappen hier in een gemotoriseerde korjaal voor de verdere reis naar Danpaati River Lodge. Dit Resort dat geheel gerestaureerd is met geweldige lounge, mooie wandelpaden, zwembad en Yoga dek etc, ligt 3 uren varen vanuit Atjoni. Dit wordt een avontuurlijke tocht over stroomversnellingen en langs dorpen. ’s Avond kaaimannen spotten op de rivier. Dit is een heerlijk avontuur in de donkere nacht in een korjaal! Overnachting op Danpaati River Lodge. (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen)
5-6

Dag 5 en 6 - Danpaati

Op programma staan:
– een dorpswandeling
– boswandeling.
– ’s avonds een cultureel optreden (optioneel)
Ook optionele tours te boeken. De rest van de dag vrije tijd om te zwemmen/zonnen/ zelf te wandelen. Op de zondag heeft u een vrije dag. Overnachting op Danpaati River Lodge. (Ontbijt 2x/ Lunch 2x/ Diner 2x inbegrepen)
7

Dag 7 - Danpaati / Paramaribo

Vrije ochtend voor uzelf. Vertrek naar Paramaribo. Overnachting in hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt/Lunch inbegrepen)
8

Dag 8 - Paramaribo (vrije dag)

Vandaag kunt u nog lekker relaxen bij het zwembad of de stad ingaan. Vrijdag voor uzelf. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt inbegrepen)
9

Dag 9 - Palumeu

Vandaag wordt u om 10:00 u in het hotel opgehaald door een taxichauffeur, hij brengt jullie verder naar Zorg en Hoop airstrip. U vliegt vanaf het lokale vliegveld Zorg en Hoop naar de airstrip bij het indianendorp Palumeu, op zo’n 75 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Bij aankomst wordt u ontvangen door onze medewerkers. Ons vakantieoord Palumeu heeft dezelfde naam als het ernaast liggende dorpje van de Trio en Wajana indianen. Na het inchecken in uw hut nemen onze medewerkers u mee naar het mooie Palawa eiland voor een picknick lunch. Daarna kunt u hier heerlijk zwemmen in het koele rivierwater. In de namiddag bezoekt u, met onze gids, het indianendorp Palumeu. Wij bezoeken een aantal families in het dorp en u maakt kennis met de huidige leefwijze en de kunstnijverheid van deze alleroudste bewoners van het Amazone woud. U zult al gauw de ecouitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers zijn deskundige Trio en Wajana indianen. Uw jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl, de frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig, maar u geniet wel van het comfort van een klamboe. Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonenergie en de maaltijden worden op houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. Na het avondeten vertelt de gids u meer over de oudste bewoners van het Amazonewoud, de indianen. (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen)
10

Dag 10 - Palumeu

Wellicht was de roep van brulapen uw natuurlijke wekker. Vandaag maakt u kennis met het tropisch regenwoud. Nog voor zonsopgang varen wij de rivier af en doen de motor uit om in alle stilte het ontwaken van de natuur te ervaren en te zoeken een mooie plek voor ons ontbijt. Wij vervolgen onze tocht naar het startpunt van het bospad naar Potihill, een granieten heuvel die u aan het eind van de boswandeling op kunt gaan. Tijdens de korjaaltocht over de Tapanahony rivier en de wandeling zult u zeker verschillende vogels zien zoals overvliegende ara’s of papagaaien en toekans en misschien ook apen of een otter. Op de top van de Potihill wordt u beloond met een geweldig uitzicht over het oerwoud. De lunch wordt geserveerd te Palumeu. ’s Middags geeft een ervaren schutter u les in het schieten met pijl en boog. Het ziet er eenvoudig uit, maar een doel raken blijkt een hele kunst. Probeer uit of u een natuurtalent bent. In de late middag bij zonsondergang, lopen wij nabij de lodge een bospad af op zoek naar vogels en kaaimannen. Na het avondeten geeft de gids u meer informatie over de unieke flora en fauna van het Amazone regenwoud. (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen)
11

Dag 11 - Palumeu

Na het ontbijt brengen wij u per korjaal naar de Mabukawatervallen voor een dag heerlijk relaxen. U kunt zwemmen in de rivier, genieten van een natuurlijke massage in de waterval en lekker luieren in een hangmat. Voor de actievelingen is er een boswandeling door de jungle met informatie over bomen, planten en dieren onderweg. De omgeving zal eraan meewerken dat u de barbecuelunch niet licht zult vergeten. In de late middag bij zonsondergang varen wij terug naar de jungle lodge. Na het avondeten neemt onze gids u mee voor een tocht over de rivier om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden. (Onbijt/Lunch/Diner inbegrepen)
12

Dag 12 - Palumeu

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen genieten van alle ochtend oerwoudgeluiden. Na het ontbijt maakt u een uitgebreide dorpswandeling. Onderweg kunt u traditionele, handgemaakte kunstnijverheid kopen. Na de lunch vertrekt u weer naar Paramaribo. De taxi brengt u terug naar het hotel. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt/Lunch inbegrepen)
13

Dag 13 - Paramaribo (vrije dag)

Vandaag kunt u nog lekker relaxen bij het zwembad of de stad ingaan. Vrijdag voor uzelf. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt inbegrepen)
14

Dag 14 - Paramaribo / Frederiksdorp

U vertrekt om 08.00 uur vanaf Hotel Torarica naar Mariënburg (40 min.). U stapt vervolgens over op de boot ( 10 min.)naar Plantage Resort Frederiksdorp. Bij aankomst wordt u verwelkomd door het team en is er een historische wandeling op het terrein. Rond lunchtijd, afhankelijk van het getij, gaat u samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak ziet u de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dicht bij de boot zodat u een goede glimp kan opvangen van deze roze buikige dolfijnen. Afhankelijk van het getij en het seizoen gaat u in de namiddag of avond samen met de gids de zeeschildpaddentour doen. Vanaf Frederiksdorp wordt er gevaren naar Plantage Johanna Margaretha. Na ± 5 min lopen stappen we over in kleinere bootjes richting het strand. Deze tocht door het zwampgebied is ongeveer 20 kilometer lang en duurt ± 45 min. Laat uw zintuigen prikkelen door de flora en fauna. De gids zal aanwijzen waar de kaaimannen verstopt liggen en de bootsman vaart er behendig naartoe zodat u ze van dichtbij kunt aanschouwen. Aansluitend wordt er gevaren naar het schildpaddenstrand. Hier wordt er ±8 km gelopen voor het spotten van de zeeschildpadden. Niets is mooier dat het gehele proces, van uit het water komen, graven, leggen en bedekken van het nest ervaren!

Na afloop keert u terug naar Frederiksdorp. Bij terugkomst kunt u nog even relaxen in de barlounge alvorens uw eerste overnachting. (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen)

15

Dag 15 - Vertrek

Na het ontbijt gaat u met de gids een fietstocht maken. U vertrekt vanuit Frederiksdorp in oostelijke richting naar Kronenburg. U passeert diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district.

Na afloop gaat u terug naar Frederiksdorp waar de fietsen worden ingeleverd. De rest van de dag kunt u helemaal zelf invullen. (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen)

16

Dag 16 - Frederiksdorp / Paramaribo

Vandaag bent u voor het laatst op Frederiksdorp. Na het ontbijt gaat u samen met de gids naar de Plantage Rust en Werk. Op deze voormalige koffieplantage werden later ook cacao en katoen verbouwd. De gids vertelt u over de plantage periode en het hedendaagse leven op Rust en Werk. U bezichtigt de weilanden en de garnalenkwekerij. Na afloop vaart u met de boot terug naar Mariënburg. Hier wacht uw vervoer voor de terugrit naar Hotel Torarica. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt/Lunch inbegrepen)
17

Dag 17 - Fietstour Peperpot

De gids haalt u in het hotel op met een bus en samen rijden jullie naar de fietsverhuur bedrijf. We steken de Surinamerivier over met een houten tentboot naar het plaatsje Meerzorg. Van daaruit begint de fietstocht die merendeels over zandwegen gaat. Het eerste gedeelte is de goed geasfalteerde hoofdweg (de Oost-Westverbinding naar Albina). De weg richting plantage Peperpot is een zandweg. Langs deze weg wonen voornamelijk Javanen en Hindostanen. Aan oude koffie- en cacaobomen merken we dat we dichterbij de plantage komen. Bij plantage Peperpot is het mogelijk het terrein van de oude fabriek te bezichtigen. Daar zijn nog te zien een oude, verlaten opzichterswoning uit 1800 en diverse oude werktuigen om koffie en cacao te bewerken, en oude arbeiderswoningen waar nu veel Javanen wonen. Hierna fietsen we een stuk door het plantagegebied waar soms veel apen te zien zijn. Na dit stukje belanden we weer in woongebied en hebben een prachtig uitzicht op de brug. We maken een lunch stop te Meerzorg en stappen daarna weer op de fiets richting Paramaribo. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt/Lunch inbegrepen)
18

Dag 18 - Paramaribo / Galibi

We vertrekken met de bus vanuit Paramaribo via het district Commewijne naar Albina, die de grens vormt met St. Laurent, Frans Guyana aan de Marowijnerivier. Deze route brengt ons over de Wijdenbosch brug van waar u een prachtig uitzicht heeft op de hoofdstad. Voordat we in Albina aankomen zijn er enkele stops om de benen te strekken of om gebruik te maken van sanitaire faciliteiten. Ook rijdt de bus via het bauxietstadje Moengo naar Albina. Vanuit Albina vertrekken we per boot in noordelijke richting naar Galibi. In Christiaankondre staat Myrysji Lodge met een mooi uitzicht op de rivier. Na de check in en kamerindeling staat de lunch klaar. In de namiddag staat een dorpswandeling op het programma, waarbij u kennis maakt met de inheemse bevolking en hun leefgewoonten. Na het diner geeft onze gids de bijzonderheden van het avondprogramma door, namelijk een nachtelijke vaartocht naar het legstrand van de zeeschildpadden. Per boot varen we naar dit strand, genaamd Baboensanti. Alleen tijdens het schildpaddenseizoen van februari t/m augustus. (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen)
19

Dag 19 - Galibi / Paramaribo

Na het ontbijt heeft u nog de mogelijkheid om souvenirs te kopen in het dorp. Hierna checken we uit en vertrekken per boot terug naar Albina. Onderweg maken we een stop aan de Franse kant van de rivier. In St. Laurent maken we een korte wandeling. U kunt op eigen gelegenheid een rondleiding krijgen in het locale bagno (gevangenis) museum waar papillon heeft vastgezeten. Hierna vertrekken we naar Albina en genieten van een lunch aan de rivier en vertrekken daarna terug naar Paramaribo. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt/Lunch inbegrepen)
20

Dag 20 - Vertrek

Vandaag kunt u nog lekker relaxen bij het zwembad. Vrije ochtend en uitcheck om 12.00 uur. Tegen 14.00 uur vertrek naar de Johan Adolf Pengel Airport. Let wel: de transfer naar de airport is zonder begeleiding. (Ontbijt inbegrepen)
21

Dag 21 - Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Route 21-daagse rondreis

21-daagse rondreis Suriname

Accommodaties tijdens rondreis

Eco Resort Inn

Hotel Eco Resort Inn is gelegen aan de Suriname rivier. Op loopafstand bevindt zich het historische centrum van Paramaribo. Eco
Hotel, Kleinschalig, Luxe
3 sterren

Danpaati River Lodge

Danpaati River Lodge, is een toeristen verblijfplaats in het ongerept regenwoud van Suriname. Danpaati River Lodge is in 1996 opgezet
3- of 4-daagse tour

Palumeu

4- of 5- daagse tour Palumeu. Na een uur vliegen vanuit Paramaribo bent u aangekomen bij jungle lodge Palumeu. Dit
4- of 5-daagse tour

Frederiksdorp

Hotel Frederiksdorp is een klein maar exclusief hotel gevestigd in de gebouwen van de oude koffieplantage Frederiksdorp. Verblijf in rust
Appartement, Kleinschalig
3 sterren

Kosten rondreis

v.a. €2928,- per persoon

Inbegrepen Retourvlucht Amsterdam – Paramarbio v.v. met KLM

Accommodatie op plantage Fredriksdorp, Danpaati River Lodge, Hotel Eco Resort Inn, Palumeu en Myryshi lodge

Gebak/snack/fruit en drank tijdens de tours

Lokale reisleider

Maaltijden zoals aangegeven

Transporten per bus en boot

Niet inbegrepen Fooien

Overige lunches & diners in Paramaribo

Facultatieve tochten tijdens de meerdaagse tours

Vluchten met KLM

U vliegt rechtstreeks met KLM vanaf Schiphol naar Suriname. De reisduur bedraagt ca 9 uur. Op Schiphol en in Suriname dient u 3 uur voor vertrek aanwezig zijn. Bij KLM kunt u kiezen uit Economy klasse (beenruimte 79 cm.), Comfort plus (beenruimte 89 cm.) en World Business klasse (beenruimte 153 cm). De laatste 2 tegen een toeslag. Vraag een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Maaltijden

Op de KLM vluchten worden aan boord gratis maaltijden en drankjes verstrekt. In de World Business worden uitgebreide maaltijden geserveerd en ontvangt u een World Business toilettasje en natuurlijk één van de beroemde Delfts blauwe miniatuurhuisje met echte Hollandse jenever als aandenken.

Bagage

Bij KLM kunt u kosteloos één (1) stuk ruimbagage inchecken met een gewicht van 23 kilo. In de World Business Class kunt u kosteloos twee (2) stuks ruimbagage van 23 kilo meenemen. De toegestane handbagage is maximaal 12 kilo per persoon. Sportbagage en duikapparatuur dienen binnen de bagagevrijdom te vallen. Indien u het totale toegestane gewicht overschrijd, kunt u tegen vergoeding van € 100 per enkele reis één stuks extra bagage van maximaal 23 kilo meenemen. Het meenemen van extra duikbagage dient voor vertrek te worden aangemeld.

Handbagage

Bij KLM mag u een tas of koffertje met de volgende max. maten 55 x 25 x 35 cm (h x d x b) meenemen en 1 accessoire (handtas, aktetas, camera of laptop). Het gewicht daarvan mag samen max. 12 kg bedragen.

Palumeu
Frederinksdorp
Frederinksdorp
Paramaribo stadstour
Paramaribo stadstour
Galibi
Galibi
Galibi
Galibi
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Jodensavanne
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Grote Rivierentocht

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter