21-daagse rondreis Suriname

Een afwisselende 21-daagse rondreis waarin natuur en cultuur centraal staan. Diverse bezoeken aan dorpen diep in het tropsiche regenwoud, fietsen door oude plantages, schildpadden eieren zien leggen in het broedseizoen etc. Tijdens deze reis maak je dus kennis met verschillende delen van Suriname.

21-daagse rondreis Suriname
1

Dag 1 - Aankomst

Op de eerste dag kom je na je vliegreis aan in Paramaribo. Deze dag doe je verder niets, je overnacht in het Eco Resort Inn.
2

Dag 2 - City Tour Paramaribo

De hoofdstad Paramaribo met haar oude houten koloniale gebouwen is in juni 2002 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Door deze typische architectuur heeft Paramaribo als bijnaam “Wooden City of the Caribbean”. We beginnen de tour met een bezoek aan de bloemenmarkt pal naast hotel Torarica. Van daaruit rijden we naar het complex van Fort Zeelandia. We maken een wandeling langs de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen en eetkraampjes en de Centrale Markt. De verdere wandeling voert langs de winkelstraten, de houten kathedraal, een synagoge en een moskee. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Onbijt inbegrepen)

Paramaribo

3

Dag 3 - Country side incl. Joden Savanne

Vandaag bezoeken we Jodensavanne. Het landschap kenmerkt zich door een variatie van laagland tropisch regenwoud en witzand savanne. De naam verwijst naar de eerste Portugees-Joodse immigranten die in de 17e eeuw naar Suriname kwamen en er bloeiende nederzettingen bouwden. Op de Jodensavanne is nodig steeds de sfeer te proeven van deze ooit zo rijke en unieke gemeenschap. Hier staat de ruïne van de oudste synagoge van het gehele Amerikaanse continent. Tevens vindt men er de oudste Joodse begraafplaats en een bron, waarvan al in de 17e eeuw werd beweerd dat het een geneeskrachtige werking heeft. Langs de rivier liggen nog verschillende dorpjes en kleine woongemeenschappen op verlaten Joodse plantages. We bezoeken verder een unieke vlinderboerderij en gaan we een kijkje nemen bij de Indiaanse pottenbakkers die prachtige aarden kunstwerken maken op de oude traditionele manier. We stoppen voor de lunch op Domburg. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt/Lunch inbegrepen)

Jodensavanne

4

Dag 4 - Paramaribo / Danpaati

Om 06:30 u word je opgehaald voor de tour naar het binnenland van Suriname. De busrit eindigt op Atjoni, de aanmeerplaats voor kleine bootjes die naar de verschillende dorpen in het binnenland gaan. We stappen hier in een gemotoriseerde korjaal voor de verdere reis naar Danpaati River Lodge. Dit Resort dat geheel gerestaureerd is met geweldige lounge, mooie wandelpaden, zwembad en Yoga dek etc, ligt 3 uren varen vanuit Atjoni. Dit wordt een avontuurlijke tocht over stroomversnellingen en langs dorpen. ’s Avond kaaimannen spotten op de rivier. Dit is een heerlijk avontuur in de donkere nacht in een korjaal! Overnachting op Danpaati River Lodge. (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen)

Danpaati River Lodge

5-6

Dag 5 en 6 - Danpaati

Op programma staan:
– een dorpswandeling
– boswandeling.
– ’s avonds een cultureel optreden (optioneel)
Ook optionele tours te boeken. De rest van de dag vrije tijd om te zwemmen/zonnen/ zelf te wandelen. Op de zondag heb je ook een vrije dag. Overnachting op Danpaati River Lodge. (Ontbijt 2x/ Lunch 2x/ Diner 2x inbegrepen)

Danpaati River Lodge

7

Dag 7 - Danpaati / Paramaribo

Vrije ochtend voor jezelf. Vertrek naar Paramaribo. Overnachting in hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt/Lunch inbegrepen)
8

Dag 8 - Paramaribo (vrije dag)

Vandaag kun je nog lekker relaxen bij het zwembad of de stad ingaan. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt inbegrepen)
9

Dag 9 - Palumeu

Vandaag word je om 10:00 uur in het hotel opgehaald door een taxichauffeur, hij brengt jullie verder naar Zorg en Hoop airstrip. Je vliegt vanaf het lokale vliegveld Zorg en Hoop naar de airstrip bij het indianendorp Palumeu, op zo’n 75 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Bij aankomst word je ontvangen door de medewerkers van Palumeu. Het vakantieoord Palumeu heeft dezelfde naam als het ernaast liggende dorpje van de Trio en Wajana indianen. Na het inchecken nemen de medewerkers je mee naar het mooie Palawa eiland voor een picknick lunch. Daarna kun je hier heerlijk zwemmen in het koele rivierwater. In de namiddag bezoek je, met een gids, het indianendorp Palumeu. Er worden een aantal families in het dorp bezocht en je maakt kennis met de huidige leefwijze en de kunstnijverheid van deze alleroudste bewoners van het Amazone woud. De medewerkers van Palumeu zijn deskundige Trio en Wajana indianen. De jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl, de frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig, maar je geniet wel van het comfort van een klamboe. Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. Na het avondeten vertelt de gids je meer over de oudste bewoners van het Amazonewoud, de indianen. (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen)

Palumeu

10

Dag 10 - Palumeu

Wellicht was de roep van brulapen je natuurlijke wekker. Vandaag maak je kennis met het tropisch regenwoud. Nog voor zonsopgang varen wij de rivier af en doen de motor uit om in alle stilte het ontwaken van de natuur te ervaren en te zoeken een mooie plek voor ons ontbijt. We vervolgen onze tocht naar het startpunt van het bospad naar Potihill, een granieten heuvel die u aan het eind van de boswandeling op kunt gaan. Tijdens de korjaaltocht over de Tapanahony rivier en de wandeling zul je zeker verschillende vogels zien zoals overvliegende ara’s of papagaaien en toekans en misschien ook apen of een otter. Op de top van de Potihill word je beloond met een geweldig uitzicht over het oerwoud. De lunch wordt geserveerd bij Palumeu. ’s Middags geeft een ervaren schutter je les in het schieten met pijl en boog. Het ziet er eenvoudig uit, maar een doel raken blijkt een hele kunst. Probeer uit of je een natuurtalent bent. In de late middag bij zonsondergang, lopen wij nabij de lodge een bospad af op zoek naar vogels en kaaimannen. Na het avondeten geeft de gids je meer informatie over de unieke flora en fauna van het Amazone regenwoud. (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen)

Palumeu

11

Dag 11 - Palumeu

Na het ontbijt word je per korjaal naar de Mabukawatervallen gebracht voor een dag heerlijk relaxen. Je kunt er zwemmen in de rivier, genieten van een natuurlijke massage in de waterval en lekker luieren in een hangmat. Voor de actievelingen is er een boswandeling door de jungle met informatie over bomen, planten en dieren onderweg. De omgeving zal zorgen voor een unieke barbecue lunch. In de late middag bij zonsondergang varen wij terug naar de jungle lodge. Na het avondeten neemt onze gids je mee voor een tocht over de rivier om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden. (Onbijt/Lunch/Diner inbegrepen)

Palumeu

12

Dag 12 - Palumeu

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen genieten van alle ochtend oerwoudgeluiden. Na het ontbijt maak je een uitgebreide dorpswandeling. Onderweg kun je traditionele, handgemaakte kunstnijverheid kopen. Na de lunch vertrek je weer naar Paramaribo. De taxi brengt je terug naar het hotel. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt/Lunch inbegrepen)

Palumeu

13

Dag 13 - Paramaribo (vrije dag)

Vandaag kun je nog lekker relaxen bij het zwembad of de stad ingaan. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt inbegrepen)
14

Dag 14 - Paramaribo / Frederiksdorp

Je vertrekt om 08.00 uur vanaf Hotel Torarica naar Mariënburg (40 min.). Vervolgens stap je over op de boot ( 10 min.) naar Plantage Resort Frederiksdorp. Bij aankomst word je verwelkomd door het team en is er een historische wandeling op het terrein. Rond lunchtijd, afhankelijk van het getij, ga je samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak zie je de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dichtbij de boot zodat je een goede glimp kan opvangen van deze roze buikige dolfijnen. Afhankelijk van het getij en het seizoen ga je in de namiddag of avond samen met de gids de zeeschildpaddentour doen. Vanaf Frederiksdorp wordt er gevaren naar Plantage Johanna Margaretha. Na ± 5 min lopen stappen we over in kleinere bootjes richting het strand. Deze tocht door het zwampgebied is ongeveer 20 kilometer lang en duurt ± 45 min. Laat je zintuigen prikkelen door de flora en fauna. De gids zal aanwijzen waar de kaaimannen verstopt liggen en de bootsman vaart er behendig naartoe zodat je ze van dichtbij kunt spotten. Aansluitend wordt er gevaren naar het schildpaddenstrand. Hier wordt er ±8 km gelopen voor het spotten van de zeeschildpadden. Niets is mooier dan het gehele proces, van uit het water komen, graven, leggen en bedekken van het nest ervaren!

Na afloop keer je terug naar Frederiksdorp. Bij terugkomst kun je nog even relaxen in de bar lounge. (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen)

Frederinksdorp

15

Dag 15 - Vertrek

Na het ontbijt ga je met de gids een fietstocht maken. Je vertrekt vanuit Frederiksdorp in oostelijke richting naar Kronenburg. Je passeert diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt je over de historie en de verschillende culturen in het district. Na afloop gaat u terug naar Frederiksdorp waar de fietsen worden ingeleverd. De rest van de dag kunt u helemaal zelf invullen. (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen)

Frederinksdorp

16

Dag 16 - Frederiksdorp / Paramaribo

Vandaag ben je voor het laatst op Frederiksdorp. Na het ontbijt ga je samen met de gids naar de Plantage Rust en Werk. Op deze voormalige koffieplantage werden later ook cacao en katoen verbouwd. De gids vertelt je over de plantage periode en het hedendaagse leven op Rust en Werk. Je bezichtigt de weilanden en de garnalenkwekerij. Na afloop vaar je met de boot terug naar Mariënburg. Hier wacht je vervoer voor de terugrit naar Hotel Torarica. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt/Lunch inbegrepen)

Frederinksdorp

17

Dag 17 - Fietstour Peperpot

De gids haalt je in het hotel op met een bus en samen rijden jullie naar de fietsverhuur bedrijf. We steken de Surinamerivier over met een houten tentboot naar het plaatsje Meerzorg. Van daaruit begint de fietstocht die merendeels over zandwegen gaat. Het eerste gedeelte is de goed geasfalteerde hoofdweg (de Oost-Westverbinding naar Albina). De weg richting plantage Peperpot is een zandweg. Langs deze weg wonen voornamelijk Javanen en Hindostanen. Aan oude koffie- en cacaobomen merken we dat we dichterbij de plantage komen. Bij plantage Peperpot is het mogelijk het terrein van de oude fabriek te bezichtigen. Daar zijn nog te zien een oude, verlaten opzichterwoning uit 1800 en diverse oude werktuigen om koffie en cacao te bewerken, en oude arbeiderswoningen waar nu veel Javanen wonen. Hierna fietsen we een stuk door het plantagegebied waar soms veel apen te zien zijn. Na dit stukje belanden we weer in woongebied en hebben een prachtig uitzicht op de brug. We maken een lunch stop te Meerzorg en stappen daarna weer op de fiets richting Paramaribo. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt/Lunch inbegrepen)

Frederinksdorp

18

Dag 18 - Paramaribo / Galibi

We vertrekken met de bus vanuit Paramaribo via het district Commewijne naar Albina, die de grens vormt met St. Laurent, Frans Guyana aan de Marowijnerivier. Deze route brengt ons over de Wijdenbosch brug van waar je een prachtig uitzicht heeft op de hoofdstad. Voordat we in Albina aankomen zijn er enkele stops om de benen te strekken of om gebruik te maken van sanitaire faciliteiten. Ook rijdt de bus via het bauxietstadje Moengo naar Albina. Vanuit Albina vertrekken we per boot in noordelijke richting naar Galibi. In Christiaankondre staat Myrysji Lodge met een mooi uitzicht op de rivier. Na de check in en kamerindeling staat de lunch klaar. In de namiddag staat een dorpswandeling op het programma, waarbij je kennis maakt met de inheemse bevolking en hun leefgewoonten. Na het diner geeft onze gids de bijzonderheden van het avondprogramma door, namelijk een nachtelijke vaartocht naar het legstrand van de zeeschildpadden. Per boot varen we naar dit strand, genaamd Baboensanti. Alleen tijdens het schildpaddenseizoen van februari t/m augustus. (Ontbijt/Lunch/Diner inbegrepen)

Galibi

19

Dag 19 - Galibi / Paramaribo

Na het ontbijt heb je nog de mogelijkheid om souvenirs te kopen in het dorp. Hierna checken we uit en vertrekken per boot terug naar Albina. Onderweg maken we een stop aan de Franse kant van de rivier. In St. Laurent maken we een korte wandeling. Je kunt op eigen gelegenheid een rondleiding krijgen in het lokale bagno (gevangenis) museum waar papillon heeft vastgezeten. Hierna vertrekken we naar Albina en genieten van een lunch aan de rivier en vertrekken daarna terug naar Paramaribo. Overnachting hotel Eco Resort Inn. (Ontbijt/Lunch inbegrepen)

Galibi

20

Dag 20 - Vertrek

Vandaag kun je nog lekker relaxen bij het zwembad. Je hebt een vrije ochtend tot 12.00 uur, dan wordt er uitgecheckt. Tegen 14.00 uur vertrek naar de Johan Adolf Pengel Airport. Let wel: de transfer naar de airport is zonder begeleiding. (Ontbijt inbegrepen)
21

Dag 21 - Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Route rondreis

Rondreizen Suriname

Accommodaties tijdens rondreis

Eco Resort Inn

Hotel Eco Resort Inn is gelegen aan de Suriname rivier. Op loopafstand bevindt zich het historische centrum van Paramaribo. Eco
Hotel, Kleinschalig, Luxe
3 sterren

Danpaati River Lodge

Danpaati River Lodge, is een toeristen verblijfplaats in het ongerept regenwoud van Suriname. Danpaati River Lodge is in 1996 opgezet
3- of 4-daagse tour

Palumeu

4- of 5- daagse tour Palumeu. Na een uur vliegen vanuit Paramaribo bent u aangekomen bij jungle lodge Palumeu. Dit
4- of 5-daagse tour

Frederiksdorp

Hotel Frederiksdorp is een klein maar exclusief hotel gevestigd in de gebouwen van de oude koffieplantage Frederiksdorp. Verblijf in rust
Appartement, Kleinschalig
3 sterren

Kosten rondreis

v.a. €2928,- per persoon

Inbegrepen Retourvlucht Amsterdam – Paramarbio v.v. met KLM

Accommodatie op plantage Fredriksdorp, Danpaati River Lodge, Hotel Eco Resort Inn, Palumeu en Myryshi lodge

Gebak/snack/fruit en drank tijdens de tours

Lokale reisleider

Maaltijden zoals aangegeven

Transporten per bus en boot

Niet inbegrepen Fooien

Overige lunches & diners in Paramaribo

Facultatieve tochten tijdens de meerdaagse tours

Vluchten met KLM

U vliegt rechtstreeks met KLM vanaf Schiphol naar Suriname. De reisduur bedraagt ca 9 uur. Op Schiphol en in Suriname dient u 3 uur voor vertrek aanwezig zijn. Bij KLM kunt u kiezen uit Economy klasse (beenruimte 79 cm.), Comfort plus (beenruimte 89 cm.) en World Business klasse (beenruimte 153 cm). De laatste 2 tegen een toeslag. Vraag een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Maaltijden

Op de KLM vluchten worden aan boord gratis maaltijden en drankjes verstrekt. In de World Business worden uitgebreide maaltijden geserveerd en ontvangt u een World Business toilettasje en natuurlijk één van de beroemde Delfts blauwe miniatuurhuisje met echte Hollandse jenever als aandenken.

Bagage

Bij KLM kunt u kosteloos één (1) stuk ruimbagage inchecken met een gewicht van 23 kilo. In de World Business Class kunt u kosteloos twee (2) stuks ruimbagage van 23 kilo meenemen. De toegestane handbagage is maximaal 12 kilo per persoon. Sportbagage en duikapparatuur dienen binnen de bagagevrijdom te vallen. Indien u het totale toegestane gewicht overschrijd, kunt u tegen vergoeding van € 100 per enkele reis één stuks extra bagage van maximaal 23 kilo meenemen. Het meenemen van extra duikbagage dient voor vertrek te worden aangemeld.

Handbagage

Bij KLM mag u een tas of koffertje met de volgende max. maten 55 x 25 x 35 cm (h x d x b) meenemen en 1 accessoire (handtas, aktetas, camera of laptop). Het gewicht daarvan mag samen max. 12 kg bedragen.

Palumeu
Frederinksdorp
Frederinksdorp
Paramaribo stadstour
Paramaribo stadstour
Galibi
Galibi
Galibi
Galibi
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Jodensavanne
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Grote Rivierentocht

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter