1-, 2- of 3-daagse tour
Duur

Brownsberg tour per bus

1-, 2- of 3-daags bezoek aan Natuurpark Brownsberg. Geniet van de rijke flora en fauna, de watervallen en prachtige uitzichten over het tropische regenwoud van Suriname. Dit is een losse tour die vanuit Paramaribo gemaakt kan worden. U vertrekt vroeg vanuit Paramaribo, na ongeveer 2,5 uur rijden bent u aangekomen op de Brownsberg. U maakt een wandeling naar het noordelijk uitzichtpunt, de lunch vindt plaats bij het restaurant. Na de lunch maakt u een wandeling naar de Leo waterval. Aan het einde van de middag keert u terug naar Paramaribo.

Op 112 km ten zuiden van Paramaribo ligt het natuurpark Brownsberg, dat circa 12000 hectare beslaat. Brownsberg is het enige natuurpark dat via de weg te bereiken is. Op 500 meter hoogte ligt het Mazaroni plateau met een uniek uitzicht over het gebergte en het Van Blommenstein stuwmeer. Het zicht op het gebergte met haar imposant bladerdek lijkt een schilderij met veel groene schakeringen. Afhankelijk van het jaargetij wordt dit groen doorbroken door de fantastische gele en paarse bloemen van de bloeiende Groenhart en Purperhart bomen. Verschillende wandelpaden door het indrukwekkende hoogbos leiden naar idyllische watervallen en bergstroompjes. Brownsberg is een paradijs voor vlinderliefhebbers en er komen ruim driehonderd vogelsoorten voor op de berg.

Brownsberg

Informatie

Praktische informatie
  •  Vertrek op donderdag & zaterdag
TransportBus
Waar moet u aan denken om mee te nemen
  • Wandelschoenen
  • Zonnebrand creme
  • Hoed of pet
  • Verrekijker
  • Camera
  • Insectenafweermiddel

Programma & Kosten

Kosten Brownsberg

€60,- per persoon

Inbegrepen:

 Gids

Transport

Entree

Flesjes water

Niet inbegrepen:

 Lunch & overig drinken

Er is een restaurant aanwezig

€155,- per persoon

Dag 1
Vertrek per bus naar de Brownsberg. Na ongeveer 2½ uur rijden stopt de bus op het Mazaroniplateau. Afhankelijk van uw fysieke conditie, kunt u deelnemen aan de tocht door het bos naar één van de prachtige Leo en/ of Irene watervallen . De stevige wandeling door het bos, wordt beloond met een heerlijke natuurlijke massage onder één van de watervallen die voor een verkwikkende afkoeling zorgen. Daarna keert u terug naar het plateau waar een heerlijke lunch voor u klaar staat en kunt u hierna verpozen op de berg en genieten van het prachtig uitzicht over het stuwmeer. Overnachting in basic vakantiehuizen te Brownsberg.

Dag 2
Als u s’ ochtends vroeg op bent kunt u de kleurrijke zonsopgang boven dit natuurgebied persoonlijk meemaken. Hierna kunt u een ochtend rondwandeling maken op het plateau, waar de gids uitgebreid zal ingaan op de voorkomende flora en fauna. Afhankelijk van uw lichamelijke conditie en wensen kan de gids daarop inspelen. Na te hebben genoten van deze unieke ervaring keert u in de middag terug naar Paramaribo.

Inbegrepen:

Vervoer

 Gids

 1x ontbijt

Entreegeld

Overnachting in basic groepsaccommodatie

Niet inbegrepen:

 Lunch 2x

Dinner 1x

 Overig drinken

Er is een restaurant aanwezig

€184,- per persoon

Dag 1
Vertrek om 08.00 uur ‘s morgens per bus naar de Brownsberg. Na ongeveer 2½ uur rijden stopt de bus op het Mazaroniplateau. Hier begint het uitgestrekte Amazonegebied en treft u nog ongerept oerwoud aan. Afhankelijk van uw fysieke conditie, kunt u deelnemen aan een tocht door het bos naar één van de prachtige Leo en/ of Irene watervallen . De stevige wandeling met afdalingen en beklimmingen door het bos, wordt beloond met een heerlijke natuurlijke massage onder één van de watervallen die voor een verkwikkende afkoeling zorgen. Daarna keert u terug naar het plateau waar een heerlijke lunch voor u klaar staat en kunt u hierna op de berg genieten van de oerwoud geluiden en van het prachtig uitzicht over het stuwmeer. Overnachting in vakantiehuizen op de Brownsberg.

Dag 2
Als u s’ ochtends vroeg op bent kunt u de kleurrijke zonsopgang boven dit natuurgebied persoonlijk meemaken. Hierna kunt u een ochtend rondwandeling maken op het plateau, waar de gids uitgebreid zal ingaan op de voorkomende flora en fauna. Afhankelijk van uw lichamelijke conditie en wensen kan de gids hierop inspelen. Voor degene die nog eens de watervallen willen gaan bezoeken of de vorige dag de gelegenheid daartoe niet hebben gehad worden dan nogmaals in de gelegenheid gesteld te genieten van het stromend water van de watervallen. Overnachting in vakantiehuizen op de Brownsberg.

Dag 3
Vrije ochtend om te genieten van de oerwoud geluiden en van het prachtig uitzicht over het stuwmeer. In de middag rijdt u terug naar Paramaribo.

Inbegrepen:

 Vervoer

 Gids

 Ontbijt 2x

 Verblijf in basic accommodatie op Brownsberg

Niet inbegrepen:

 Lunch 3x

Dinner 2x

 Overig drinken

Er is een restaurant aanwezig.

Kaart

Brownsberg
Brownsberg
Brownsberg
Brownsberg
Brownsberg
Brownsberg

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter