1-, 2- of 3-daagse tour
Duur

Brownsberg tour per bus

1-, 2- of 3-daags bezoek aan Natuurpark Brownsberg. Geniet van de rijke flora en fauna, de watervallen en prachtige uitzichten over het tropische regenwoud van Suriname. Dit is een losse tour die vanuit Paramaribo gemaakt kan worden. Je vertrekt vroeg vanuit Paramaribo, na ongeveer 2,5 uur rijden ben je aangekomen op de Brownsberg. Je maakt een wandeling naar het noordelijk uitzichtpunt, de lunch vindt plaats bij het restaurant. Na de lunch maak je een wandeling naar de Leo waterval. Aan het einde van de middag keer je terug naar Paramaribo.

Op 112 km ten zuiden van Paramaribo ligt het natuurpark Brownsberg, dat circa 12000 hectare beslaat. Brownsberg is het enige natuurpark dat via de weg te bereiken is. Op 500 meter hoogte ligt het Mazaroni plateau met een uniek uitzicht over het gebergte en het Van Blommenstein stuwmeer. Het zicht op het gebergte met haar imposant bladerdek lijkt een schilderij met veel groene schakeringen. Afhankelijk van het jaargetij wordt dit groen doorbroken door de fantastische gele en paarse bloemen van de bloeiende Groenhart en Purperhart bomen. Verschillende wandelpaden door het indrukwekkende hoogbos leiden naar idyllische watervallen en bergstroompjes. Brownsberg is een paradijs voor vlinderliefhebbers en er komen ruim driehonderd vogelsoorten voor op de berg.

Brownsberg

Informatie

Praktische informatie
  •  Vertrek op donderdag & zaterdag
Transport Bus
Waar moet je aan denken om mee te nemen
  • Wandelschoenen
  • Zonnebrand creme
  • Hoed of pet
  • Verrekijker
  • Camera
  • Insectenafweermiddel

Programma & kosten

Inbegrepen:

 Gids

Transport

Entree

Flesjes water

Niet inbegrepen:

 Lunch & overig drinken

Er is een restaurant aanwezig

Dag 1
Vertrek per bus naar de Brownsberg. Na ongeveer 2½ uur rijden stopt de bus op het Mazaroniplateau. Afhankelijk van je fysieke conditie, kun je deelnemen aan de tocht door het bos naar één van de prachtige Leo en/of Irene watervallen. De stevige wandeling door het bos wordt beloond met een heerlijke natuurlijke massage onder één van de watervallen die voor een verkwikkende afkoeling zorgen. Daarna keer je terug naar het plateau waar een heerlijke lunch voor je klaar staat. Na de lunch kun je op de berg genieten van de oerwoud geluiden en van het prachtig uitzicht over het stuwmeer. Overnachting in basic vakantiehuizen te Brownsberg.

Dag 2
Als je s’ ochtends vroeg op bent kun je de kleurrijke zonsopgang boven dit natuurgebied persoonlijk meemaken. Hierna kun je een ochtend rondwandeling maken op het plateau, waar de gids uitgebreid zal ingaan op de voorkomende flora en fauna. Afhankelijk van je lichamelijke conditie en wensen kan de gids daarop inspelen. Na te hebben genoten van deze unieke ervaring keer je in de middag terug naar Paramaribo.

Inbegrepen:

Vervoer

 Gids

 1x ontbijt

Entreegeld

Overnachting in basic groepsaccommodatie

Niet inbegrepen:

 Lunch 2x

Dinner 1x

 Overig drinken

Er is een restaurant aanwezig

Dag 1
Vertrek om 08.00 uur ‘s morgens per bus naar de Brownsberg. Na ongeveer 2½ uur rijden stopt de bus op het Mazaroniplateau. Hier begint het uitgestrekte Amazonegebied en tref je nog ongerept oerwoud aan. Afhankelijk van je fysieke conditie, kun je deelnemen aan een tocht door het bos naar één van de prachtige Leo en/of Irene watervallen. De stevige wandeling met afdalingen en beklimmingen door het bos wordt beloond met een heerlijke natuurlijke massage onder één van de watervallen die voor een verkwikkende afkoeling zorgen. Daarna keer je terug naar het plateau waar een heerlijke lunch voor je klaar staat. Na de lunch kun je op de berg genieten van de oerwoud geluiden en van het prachtig uitzicht over het stuwmeer. Overnachting in vakantiehuizen op de Brownsberg.

Dag 2
Als je s’ ochtends vroeg op bent kun je de kleurrijke zonsopgang boven dit natuurgebied persoonlijk meemaken. Hierna kun je een ochtend rondwandeling maken op het plateau, waar de gids uitgebreid zal ingaan op de voorkomende flora en fauna. Afhankelijk van je lichamelijke conditie en wensen kan de gids hierop inspelen. Voor degene die nog eens de watervallen willen gaan bezoeken of de vorige dag de gelegenheid daartoe niet hebben gehad worden dan nogmaals in de gelegenheid gesteld te genieten van het stromend water van de watervallen. Overnachting in vakantiehuizen op de Brownsberg.

Dag 3
Vrije ochtend om te genieten van de oerwoud geluiden en van het prachtig uitzicht over het stuwmeer. In de middag rij je terug naar Paramaribo.

Inbegrepen:

 Vervoer

 Gids

 Ontbijt 2x

 Verblijf in basic accommodatie op Brownsberg

Niet inbegrepen:

 Lunch 3x

Dinner 2x

 Overig drinken

Er is een restaurant aanwezig.

Kaart

Rondreizen Surinamev
Brownsberg
Brownsberg
Brownsberg
Brownsberg
Brownsberg

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.