Belize, here we come!
Rondreizen Belize

belize, here we come!

Dat Belize niet naast de deur ligt, dat is bekend, maar hoe kom je eigenlijk in Belize? Jammer genoeg zijn er (nog) geen directe vluchten naar Belize en is het zelfs niet mogelijk om op 1 dag er te komen. Laat je hierdoor alsjeblieft niet tegenhouden om naar Belize te gaan, want je zult ervaren dat de reis het driedubbel en dwars waard is.

vluchten naar Belize

De twee makkelijkste manieren zijn via Atlanta (Amerika) of via Panama-City. Beide bestemmingen kun je aanvliegen met onze vertrouwde blauwe vrienden van KLM. Vanaf Atlanta vlieg je vervolgens verder met Delta Airlines. Wanneer je via Panama vliegt, zal je verder vliegen met Copa Airlines. Zowel Delta Airlines als Copa Airlines zijn trouwens partners van KLM, wat de reis direct weer wat makkelijker maakt, want op Schiphol kun je direct je bagage inchecken naar Belize. Tussentijds hoef je je er dus (bijna…) geen zorgen over te maken.

overstap Atlanta

Wij hebben de reis gemaakt via Atlanta en het viel eigenlijk best mee. Denk er trouwens wel aan dat wanneer je via Amerika reist, je vooraf (ca. 2-3 weken) een ESTA formulier invult. Dit is een soort reisvergunning waarmee je voet op Amerikaanse bodem mag zetten. Je kunt dit overigens zelf online doen op de website van de Amerikaanse immigratiedienst (in het Nederlands!). De kosten zijn in dat geval US$ 14 per persoon. Wil je dat het werk je uit handen wordt genomen, dan zijn er ook diverse bedrijven die de aanvraag voor je kunnen verzorgen (na het invullen van een vragenlijst). Aan hen betaal je dan uiteraard wel een fee, waarmee de aanvraag dan meestal uitkomt op ca. €25 per persoon.

Maar goed, terug naar de reis! In ongeveer 9 uur vlieg je naar Atlanta. Hier aangekomen ga je door de douane (foto, vingerafdrukken…de hele rataplan), haal je zelf je koffers van de band en lever je ze vervolgens (letterlijk max. 50 meter verder!) weer in. Er zit immers al een label op dat je koffer naar Belize gaat. Dit blijft natuurlijk wel een apart gevoel, want zelf ga je van de luchthaven af. Denk dus aan wat toiletspullen en eventueel extra kleding in je handbagage!

overnachting bij de luchthaven

Er is een grote keuze aan hotels dichtbij de luchthaven, die ook nog eens een gratis shuttle service hebben. Jammer genoeg gaan die shuttlediensten niet vanaf de internationale terminal… Na wat rondgelopen te hebben, hebben we maar iemand van de Airport aangesproken om te vragen waar we moesten zijn. Er werd vriendelijk uitgelegd welke bus we moesten nemen en zo ging onze reis verder. Eerst ga je namelijk met een algemene airport shuttle naar de domestic-terminal. Vanaf hier vertrekken alle hotelshuttles. Mocht je er niet meteen uitkomen (net als wij…), er loopt voldoende personeel rond en meestal spreekt iemand je wel aan als ze zien dat je aan het zoeken bent.

Na de plek van de hotelshuttle vervolgens gevonden te hebben, staan alle verschillende hotels op een bord en ieder hotel heeft een eigen zone nummer. Je zoekt het goede zone nummer op en meestal hoef je niet langer dan 15-20 minuutjes te wachten voor je bus komt.

Aangekomen in het hotel kun je genieten van een heerlijke nachtrust en na een typisch Amerikaans ontbijt (veel koffie en weinig gezonde dingen :-)) vertrek je op dezelfde manier, maar dan in omgekeerde richting naar de internationale terminal. Zorg dat je ongeveer 2 uur voor vertrek op de Airport bent.

vertrek naar Belize

Inchecken is daar natuurlijk niet meer nodig, want de bagage is al ingecheckt en aanwezig op de luchthaven. We kunnen dus direct door de paspoortcontrole en de security check.

Nadat je dit allemaal hebt overleefd en jezelf getrakteerd hebt op een Starbucks koffie, is het nog maar drie uurtjes vliegen naar Belize city. Deze drie uur kom je gemakkelijk door, want Delta werkt met een soort WiFi aan boord, waarmee je een App kunt downloaden en vervolgens kunt kiezen uit meer dan genoeg films. Vervelen is dus niet nodig.

Aangekomen in Belize city voel je meteen de Caribische, Zuid-Amerikaanse drukte. Je avontuur in Belize gaat beginnen!

Benieuwd naar onze rondreis door Belize? Klik hier.

Belize

About Author

client-photo-1
Mia Rehorst
De reiswereld is een sector welke nooit verveeld en altijd blijft boeien en inspireren. Het leukste van dit werk vind ik het adviseren van klanten: met je eigen kennis andere mensen enthousiast maken over een bestemming.

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.