12-daagse tour
Duur

Kasikasima & Awarradam

Een expeditietocht, voor de natuurliefhebber die graag een uitdaging aangaat! Je vertrekt vanuit Jungle Lodge Palumeu over de rivier, die tal van spectaculaire stroomversnellingen rijk is, naar het mysterieuze Kasikasima gebergte. De intensieve beklimming wordt rijkelijk beloond met een adembenemend uitzicht over ongerept Amazone-woud. Vanuit het prachtig gelegen basiskamp kun je volop de overweldigende flora en fauna van het gebied ervaren. Een must en absolute topper voor de avonturier!

Op een idyllisch eilandje in de Gran Rio rivier, verborgen in het Amazone regenwoud, aan de voet van de Awarradam stroomversnelling vind je de Awarradam Jungle Lodge. Dit oord ligt op een half uur varen van de laatste dorpjes van de Sarammaccaners, afstammelingen van de weggelopen slaven. Een bezoek aan de traditionele dorpen, mooie vaartochten, de imposante Grandam stroomversnellingen en een boswandeling met informatie over geneeskrachtige planten maken je verblijf onvergetelijk.

Kasikasima

informatie

Praktische informatie
 • Minimum aantal deelnemers: 4 personen
 • Vertrek is op maandag of vrijdag
 • 1 persoonstoeslag mogelijk (alleen bij Jungle Resort Palumeu en Awarradam) tarief op aanvraag.
 • Je mag maximaal 8 kg bagage meenemen
Waar moet je aan denken om mee te nemen
 • Wandelschoenen
 • Zonnebrandcréme
 • Hoed of pet
 • Fotocamera
 • Insectenafweermiddel
 • Makkelijke kleding
 • Shirts met lange mouwen en lange broeken voor ’s avonds
 • Handdoeken
 • Zaklantaarn
 • Regenkleding

Programma & kosten

Dag 1
Vlucht van Paramaribo naar Palumeu. ’s Middags: korjaaltocht naar Palawa eiland. Op de terugweg legt de boot aan bij het Indiaanse dorp Palumeu. Teruglopend naar je logeerverblijf krijg je een indruk van het dorpsleven. ’s Avonds krijg je nadere instructies voor de tocht naar het Kasikasima gebergte.

Dag 2
De tocht per korjaal duurt, afhankelijk van de waterstand, 3 tot 7 uur. Onderweg is er een lunchpauze. Bij de Trombaka sula (stroomversnelling) moet je uitstappen en een stukje lopen. Voorbij de sula ligt de korjaal klaar, waarmee de bootsman je naar het basiskamp brengt. Daar kom je laat in de middag aan. De gids vertelt je hoe je het best kunt slapen in een hangmat. Na het diner gaan de meeste gasten vroeg ´hangmatteren´ om fit te zijn voor de klimtocht van de volgende dag.

Dag 3
De loop- en klimtocht door de jungle naar een van de toppen van het Kasikasima gebergte is een unieke ervaring. De tocht duurt heen en terug ongeveer 7 uur. Eén uur daarvan breng je door op de top, met een schitterend uitzicht over het Amazonewoud vanaf het plateau. ’s Middags loop je terug naar het basiskamp voor het avondmaal en napraten, als het weer meezit bij een kampvuur.

Dag 4
De bootslui brengen je per korjaal terug naar Palumeu. Onderweg krijg je een picknick aangeboden. Als de waterstand het toelaat kun je stukken van het traject zelf pagaaien, op de traditionele manier, dus zonder buitenboordmotor. Tussen aankomst en avondeten heb je nog een paar uurtjes voor jezelf.

Dag 5
In de ochtend bezoek je het Indiaanse (inheemse) dorp Palumeu, begeleid door je gids. Je kunt er handgemaakte souvenirs kopen, direct van de bewoners. ’s Middags vlieg je terug naar Awarradam. Awarradam is een eiland aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Na het “inchecken” en de kennismaking met het personeel krijg je een lunch. In de middaguren kun je het oord verkennen en heerlijk verpozen in de stroomversnelling. Je zult al gauw eco uitgangspunten van het oord herkennen. Onze medewerkers ter plaatse zijn vriendelijke Marrons van de Saramaccaanse stam en je jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl. De frisse avonden maken een airconditioning of een ventilator overbodig maar je hebt wel het comfort van een klamboe. De avonden breng je door bij sfeervolle verlichting en je maaltijden zijn bereid met voornamelijk lokale ingrediënten. De eerste avond krijg je meer info over dit unieke gebied waarin marrons oude West Afrikaanse tradities hebben weten te behouden.

Dag 6
Na het ontbijt maak je een leerzame en avontuurlijke ‘jungle walk’. Terwijl je geniet en je ogen uitkijkt in het ongerepte tropische regenwoud geeft de gids je uitleg over bomen en planten en hoe je dieren aan hun geluiden en sporen kunt herkennen. Na de lunch bezoek je de stroomversnelling ‘Peti’. Je kunt er zwemmen, peddelen in een korjaal en vanuit een hangmat genieten van het prachtige uitzicht op de stroomversnelling. ‘s Avonds na het diner krijg je nadere informatie over enkele boeiende aspecten van de lokale cultuur.

Dag 7
De ochtend is vrijgehouden om in alle rust te kunnen genieten van het eiland en de prachtige omgeving. In de middag breng je een bezoek aan de lokale gemeenschap. Je maakt nader kennis met de lokale cultuur. Tijdens de vaartocht, een half uur stroomafwaarts, ervaar je hoe het toegaat op de rivier, die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is. Je ziet onderweg mensen vissen, wassen en de vaat doen.Tussen de bewoonde gebieden kun je van de natuur genieten, en met een beetje geluk zie je zelfs een kaaiman liggen op de oever. Vanaf de aanlegplaats maak je een uitgebreide wandeling langs verschillende dorpen. Onderweg krijg je een goede indruk van het dagelijks leven in een marrondorp. Het avondeten wordt in Kajana geserveerd, waarna je wordt getrakteerd op een cultureel dans- en zangoptreden in een van de dorpen. De gids legt je de teksten uit en de dansers zullen je zeker uitnodigen om mee te doen. Onder een tropische sterrenhemel brengen onze bootslieden je terug naar Awarradam. Je zult perplex staan van hun vaarkunst!

Dag 8
In de vroege ochtend kun je nog eens peddelen in een korjaal, zwemmen of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud. Na het ontbijt nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid. Een korjaal brengt je terug naar Kajana. Daarvandaan vlieg je terug naar Paramaribo.

Inbegrepen:

Vlucht Paramaribo – Palumeu, Palumeu – Awarradam, Awarradam – Paramaribo

Gids

 Overnachtingen; Kasikasima; alleen eerste en laatste nachten in lodge. Overige nachten in hangmat en in Awarradam weer in een lodge.

Maaltijden

Non alcoholische drankjes (water/sap/siroop)

Lokale excursies

Niet inbegrepen:

Transfer van luchthaven Zorg en Hoop naar je hotel in Paramaribo. Wij kunnen deze voor je reserveren; Bij 1 persoon; € 28, bij 2 personen € 24 per persoon, bij 3 personen € 22 per persoon, bij 4 personen € 20 per persoon.

Kaart

Rondreizen Suriname
Kasikasima
Kasikasima
Kasikasima
Kasikasima
Kasikasima
Kasikasima
Awarradam
Awarradam

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.