Kasikasima & Awarradam

Een expeditietocht, voor de natuurliefhebber die graag een uitdaging aangaat! U vertrekt vanuit Jungle Lodge Palumeu over de rivier, die tal van spectaculaire stroomversnellingen rijk is, naar het mysterieuze Kasikasima gebergte. De intensieve beklimming wordt rijkelijk beloond met een adembenemend uitzicht over ongerept Amazone-woud. Vanuit het prachtig gelegen basiskamp kunt u volop de overweldigende flora en fauna van het gebied ervaren. Een must en absolute topper voor de avonturier!

Op een idyllisch eilandje in de Gran Rio rivier, verborgen in het Amazone regenwoud, aan de voet van de Awarradam stroomversnelling vindt u de Awarradam Jungle Lodge. Dit oord ligt op een half uur varen van de laatste dorpjes van de Sarammaccaners, afstammelingen van de weggelopen slaven. Een bezoek aan de traditionele dorpen, mooie vaartochten, de imposante Grandam stroomversnellingen en een boswandeling met informatie over geneeskrachtige planten maken uw verblijf onvergetelijk.

Kasikasima

informatie

Praktische informatie
 • Minimum aantal deelnemers: 4 personen
 • Vertrek is op maandag of vrijdag
 • 1 persoonstoeslag mogelijk (alleen bij Jungle Resort Palumeu en Awarradam) tarief op aanvraag.
 • U mag maximaal 8 kg bagage meenemen
Waar moet u aan denken om mee te nemen
 • Wandelschoenen
 • Zonnebrandcréme
 • Hoed of pet
 • Fotocamera
 • Insectenafweermiddel
 • Makkelijke kleding
 • Shirts met lange mouwen en lange broeken voor ’s avonds
 • Handdoeken
 • Zaklantaarn
 • Regenkleding

Programma & Kosten

Programma & kosten

€1389,- per persoon

Dag 1
Vlucht van Paramaribo naar Palumeu. ’s Middags: korjaaltocht naar Palawa eiland. Op de terugweg legt de boot aan bij het Indiaanse dorp Palumeu. Teruglopend naar uw logeerverblijf krijgt u een indruk van het dorpsleven. ’s Avonds krijgt u nadere instructies voor de tocht naar het Kasikasima gebergte.

Dag 2
De tocht per korjaal duurt, afhankelijk van de waterstand, 3 tot 7 uur. Onderweg is er een lunchpauze. Bij de Trombaka sula (stroomversnelling) moet u uitstappen en een stukje lopen. Voorbij de sula ligt de korjaal klaar, waarmee de bootsman u naar het basiskamp brengt. Daar komt u laat in de middag aan. De gids vertelt u hoe u het best kunt slapen in een hangmat. Na het diner gaan de meeste gasten vroeg ´hangmatteren´ om fit te zijn voor de klimtocht van de volgende dag.

Dag 3
De loop- en klimtocht door de jungle naar een van de toppen van het Kasikasima gebergte is een unieke ervaring. De tocht duurt heen en terug ongeveer 7 uur. Eén uur daarvan brengt u door op de top, met een schitterend uitzicht over het Amazonewoud vanaf het plateau. ’s Middags loopt u terug naar het basiskamp voor het avondmaal en napraten, als het weer meezit  bij een kampvuur.

Dag 4
De bootslui brengen u per korjaal terug naar Palumeu. Onderweg krijgt u een picknick aangeboden. Als de waterstand het toelaat kunt u stukken van het traject zelf pagaaien, op de traditionele manier, dus zonder buitenboordmotor. Tussen aankomst en avondeten hebt u nog een paar uurtjes voor uzelf.

Dag 5
In de ochtend bezoekt u het Indiaanse (inheemse) dorp Palumeu, begeleid door uw gids. U kunt er handgemaakte souvenirs kopen, direct van de bewoners. ’s Middags vliegt u terug naar Awarradam. Awarradam is een eiland aan de voet van de Awarradam stroomversnelling. Na het “inchecken” en de kennismaking met het personeel krijgt u een lunch. In de middaguren kunt u het oord verkennen en heerlijk verpozen in de stroomversnelling. U zult al gauw eco uitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers ter plaatse zijn vriendelijke Marrons van de Saramaccaanse stam en uw jungle lodge is gebouwd in traditionele stijl. De frisse avonden maken een airconditioning of een ventilator overbodig maar u heeft wel het comfort van een klamboe. De avonden brengt u door bij  sfeervolle verlichting en uw maaltijden zijn bereid met voornamelijk lokale ingredienten. De eerste avond krijgt u meer info over dit unieke gebied waarin marrons oude West Afrikaanse tradities hebben weten te behouden.

Dag 6
Na het ontbijt maakt u een leerzame en avontuurlijke ‘jungle walk’. Terwijl u geniet en uw ogen uitkijkt in het ongerepte tropische regenwoud geeft de gids u uitleg over bomen en planten en hoe u dieren aan hun geluiden en sporen kunt herkennen. Na de lunch bezoekt u de stroomversnelling ‘Peti’. U kunt er zwemmen, peddelen in een korjaal en vanuit een hangmat genieten van het prachtige uitzicht op de stroomversnelling. ‘s Avonds na het diner krijgt u nadere informatie over enkele boeiende aspecten van de lokale cultuur.

Dag 7
De ochtend is vrijgehouden om in alle rust te kunnen genieten van het eiland en de prachtige omgeving. In de middag brengt u een bezoek aan de lokale gemeenschap. U maakt nader kennis met de  lokale cultuur. Tijdens de vaartocht, een half uur stroomafwaarts, ervaart u hoe het toegaat op de rivier, die voor de plaatselijke gemeenschap de levensader is. U ziet onderweg mensen vissen, wassen en de vaat doen.Tussen de bewoonde gebieden kunt u van de natuur genieten, en met een beetje geluk ziet u zelfs een kaaiman liggen op de oever. Vanaf de aanlegplaats maakt u een uitgebreide wandeling langs verschillende dorpen. Onderweg krijgt u een goede indruk van het dagelijks leven in een marrondorp. Het avondeten wordt in Kajana geserveerd, waarna u wordt getracteerd op een cultureel dans- en zangoptreden in een van de dorpen. De gids legt u de teksten uit en de dansers zullen u zeker uitnodigen om mee te doen.  Onder een tropische sterrenhemel brengen  onze bootslieden u terug naar Awarradam . U zult perplex staan van hun vaarkunst!

Dag 8
In de vroege ochtend kunt u nog eens peddelen in een korjaal, zwemmen of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud. Na het ontbijt nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van u. Een korjaal brengt u terug naar Kajana. Daarvandaan vliegt u terug naar Paramaribo.

Inbegrepen:

Vlucht Paramaribo – Palumeu, Palumeu – Awarradam, Awarradam – Paramaribo

Gids

 Overnachtingen; Kasikasima; alleen eerste en laatste nachten in lodge. Overige nachten in hangmat en in Awarradam weer in een lodge.

Maaltijden

Non alcoholische drankjes (water/sap/siroop)

Lokale excursies

Niet inbegrepen:

Transfer van luchthaven Zorg en Hoop naar uw hotel in Paramaribo. Wij kunnen deze voor u reserveren; Bij 1 persoon; € 28, bij 2 personen € 24 per persoon, bij 3 personen € 22 per persoon, bij 4 personen € 20 per persoon.

Kaart

Rondreizen Suriname
Kasikasima
Kasikasima
Kasikasima
Kasikasima
Kasikasima
Kasikasima
Awarradam
Awarradam
Awarradam
Awarradam
Awarradam
Awarradam

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.