een Antilliaanse variant van een gevuld pasteitje
We willen je het recept van deze heerlijke Antilliaanse snack niet laten missen! Je maakt de traditionele pastechi in twee delen: eerst de vulling en daarna het deeg. Tenslotte frituur je de gevulde pasteitjes totdat ze goudkleurig en gaar zijn.
ingrediënten vulling
- 500 gram gehakt
- 1 eetlepel margarine
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 kleine groene paprika, fijngehakt
- 1 selderijstengel, fijngehakt
- 1/2 madame Jeanette peper, fijngehakt
- Sojasaus en zwarte peper naar smaak
bereiding vulling
Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg daarna alle ingrediënten toe, ZONDER het vlees. Roer nu goed en regelmatig tot de ui en selderij zacht gebakken zijn. Voeg daarna het vlees toe en bak het totdat het gaar is en het geheel goed gemengd is.
ingrediënten deeg
- 500 gram tarwebloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels olie
- 1 geklutst ei
- 200 ml water
bereiding deeg
De alle ingrediënten, behalve het water, in een kom en meng alles daarna goed met een lepel. Voeg dan beetje bij beetje het water toe om een mooi deeg te krijgen (eventueel kun je iets meer water toevoegen).
Kneed het deeg daarna ongeveer 5 minuten, totdat het soepel is. Rol het deeg dan uit tot het ongeveer 3 mm dik is. Steek daarna met een groot glas of kleine kom rondjes uit het deeg en vul die met een volle theelepel van de vulling.
Bestrijk dan de randjes van de cirkel met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randjes goed daarna aan met een vork.
Frituur de pastechi dan in olie van ongeveer 175 graden totdat ze goudkleurig zijn.
Wij zeggen: Eet smakelijk!
kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken’ cadeau
Deze en vele andere Antilliaanse recepten vindt je in het kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘ van Jurino Igmacio. Wist je al dat wij met dit kookboek een leuke actie hebben opgezet? Heb je vakantieplannen? Bekijk dan zeker hier onze actie.
Vakantie al geboekt? Geen nood! Voor voor onze trouwe boekers hebben we een EXTRA actie! We zijn namelijk benieuwd naar je mening over ons! Plaats je beoordeling over ABC Travel onder de recensies op onze Facebookpagina vóór 31 augustus en wie weet kun jij binnenkort met dit uitgebreide kookboek aan de slag! ?? (deze actie is niet geldig op reeds ingevulde beoordelingen).
Reacties