De 5 mooiste stranden van Aruba

De 5 mooiste stranden van Aruba

Aruba, het eiland waar de stranden wit zijn en het water kristalhelder en azuurblauw.
Ben je een echte strandliefhebber dan kun je maximaal genieten op Aruba. Hierbij deel ik mijn top 5 van de mooiste stranden van Aruba.

Flamingo beach

Flamingo Beach vind je op Renaissance Island, het privé eiland van het Renaissance hotel op Aruba. Per speedboot kun je meerdere keren per dag naar het eiland worden gebracht en opgehaald. Dit strand staat bij mij echt op nummer 1! Ik ben een echte flamingo fan en dan mag een bezoek aan dit strand niet ontbreken. De flamingo’s lopen hier los op het strand en tussen de strandbedjes door. Uiteraard kun je dan met de fotogenieke beestjes op de foto.

Goed om te weten is dat in de ochtend het strand zo’n 2 uurtjes voor iedereen toegankelijk is, dus ook voor kinderen. De rest van de dag is dit strand Adults only. Er is op Renaissance Island een ander strand waar je de gehele dag met kinderen kunt verblijven.

Let op! Wanneer je niet in het Renaissance hotel verblijft moet je een dagpas kopen om naar het eiland te kunnen. De dagpassen worden alleen verkocht wanneer het hotel een lage bezettingsgraad heeft en zijn niet goedkoop.

Eagle beach

Er zijn veel verschillende accommodaties aan Eagle Beach, het low-rise gedeelte van Aruba. De blauwe zee, het witte zand en de mooie Fofoti-bomen maken het toch een klein paradijsje. Leuk detail, dit strand wordt ook wel bestempeld als het mooiste strand van Aruba. Eagle Beach is ook onder schildpadden populair. Een paar maanden per jaar verandert het strand namelijk in een broedplaats voor schildpadden. De meeste schildpad nesten komen dan rond de schemering of zonsondergang uit. Naar de kleine schildpadjes kijken, die op de weg zijn naar de zee, is een onvergetelijke ervaring.

Baby beach

Het is hier heerlijk vertoeven, het lange brede zandstrand in combinatie met het warme ondiepe water maakt dit een perfect strand voor gezinnen met kinderen. Op het strand worden onder andere parasols en ligstoelen te huur aangeboden, evenals snorkeluitrustingen. Honger of dorst gekregen? Ga lunchen of neem een cocktail bij Big Mama Grill. Grappig is dat de bediening hier rondloopt in Flinstone pakken.

Een tip! Zit je graag tussen de locals? Ga dan op een zaterdag of zondag, je vindt er dan veel Arubaanse families die lekker aan het bbq-en zijn onder de bomen. Wil je liever iets meer rust ga dan op een doordeweekse dag. Dit pareltje moet je bezocht hebben, het is zo’n 30 minuten rijden vanaf Oranjestad.

Palm beach

Het meest bekende strand van Aruba is wel Palm beach denk ik, je vindt hier de grotere resorts en hotels. Palm Beach is het toeristische centrum van Aruba geworden. Palm Beach is populair vanwege het mooie witte zand, de mogelijkheid om verschillende watersporten, de vele horecagelegenheden, winkelcentra, bars en discotheken. Om bovenstaande redenen mag deze niet in mijn top-5 ontbreken.

Arashi beach

Ook weer een favoriet van de locals, Arashi beach. Dit strand ligt in het noorden, nabij de California Lighthouse. Het is een van de meest rustige stranden op het eiland (doordeweeks). Wil je even weg van alle hotels en drukte ga dan een dagje hiernaartoe. Er worden strandbedden te huur aangeboden en overdag vind je er ook een kleine kraam die wat eten/drinken verkoopt.

Tip! Neem een goed gevulde koelbox mee.

Meet me at the beach @ Aruba

About Author

client-photo-1
Yvette Verheijen
Reisspecialist bij ABC Travel en al geïnteresseerd in reizen zolang ik me kan herinneren! Toen ik net kon praten zei ik al dat ik later naar Curaçao zou gaan, deze droom werd werkelijkheid. Sinds deze reis ben ik verkocht en is het mijn passie om mensen over deze fantastische bestemming te informeren.

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.