16-daagse rondreis Suriname Groen Rood Wit

In november 2020 organiseert ABC Travel samen met Rene Hoeflaak van www.groenroodwit.nl een groepsreis naar Suriname.
De datum van de groepsreis is van 14 t/m 28 november 2020. Hieronder lees je het volledige rondreisprogramma.

1

Dag 1 - Aankomst Suriname

Op de eerste dag kom je na je vliegreis aan in Paramaribo. Deze dag doe je verder niets, je overnacht in het Eco Torarica.
2

Dag 2 - Paramaribo

Vandaag ga je wandelend Paramaribo verkennen! De hoofdstad Paramaribo met haar oude houten koloniale gebouwen is in juni 2002 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Door deze typische architectuur heeft Paramaribo als bijnaam “Wooden City of the Caribbean”. De tour begint met een bezoek aan de bloemenmarkt pal naast hotel Torarica. Van daaruit ga je naar het complex van Fort Zeelandia. Vervolgens wandel je met een gids langs de winkelstraten, de houten kathedraal, de synagoge en de moskee. Tijdens de wandeling wordt er verteld over de geschiedenis van de stad en de betekenis van verschillende gebouwen. Ook wandel je langs de Waterkant met haar schaduwrijke amandelbomen, eetkraampjes en de Centrale Markt. Je overnacht in het Eco Torarica (ontbijt inbegrepen).

Paramaribo

3

Dag 3 - Paramaribo - Bergendal

Je wordt opgehaald bij Eco Torarica en naar het Krasnapolsky Hotel gebracht van waar de transfer vertrekt naar BERGENDAL Eco & Cultural River Resort gebracht. Na aankomst kun je aanschuiven bij de lunch. Na de lunch kun je gaan genieten van alles wat BERGENDAL te bieden heeft.
In het activiteitencentrum kun je genieten van een variatie aan avontuurlijke en interessante, natuur georiënteerde belevenissen. Behalve al de spannende attracties die er te beleven zijn, is ook het bevorderen van waardering en respect voor het tropisch regenwoud en het fascinerende cultureel erfgoed van het gebied, een belangrijke doelstelling van alle BERGENDAL activiteiten.

Je kunt (tegen betaling) deelnemen aan kayakken, Heritage Hiking Trail, Biofilia Hiking Trail, Butterfly House, Bird Watching, mountainbike trail, Dug Out canoe river trail, Suriname river canopy tour, Mama Kreek night tour, overnight treehouse expedtion, culinaire workshops en nature balance sessions.
BERGENDAL beschikt over een receptie, lobby, een restaurant, bar, chill out lounge, welness centre, zwembad, business centre, arts & crafts winkel, internet en WiFi verbindingen.

Paramaribo

Je verblijft in een moderne lodge. Alle lodges beschikken over airconditioning, modern bad en toilet faciliteiten met heet en koud stromend water, comfortabele bedden met luxueus beddengoed, ruim balkon en smaakvolle tropische meubels en accessoires. (ontbijt, lunch & diner inbegrepen).

4

Dag 4 - Bergendal

Welke avonturen beleven jullie vandaag bij Bergendal? (Ontbijt, lunch & diner inbegrepen).
5

Dag 5 - Bergendal - Kninipaati

Vandaag word je rond 08.00 uur opgehaald en verder reizen naar Atjoni. Vanaf hier zijn er geen wegen meer. In Atjoni stappen jullie in de korjaal en varen jullie in ongeveer een uurtje naar Knini Paati. Tijdens deze vaartocht komen jullie een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren jullie de onstuimige Jaw Jaw stroomversnelling. Knini Paati is een eiland dat midden in de Ferulasi Sula, in het Boven Suriname gebied ligt en waar de Marrons (de tot slaaf gemaakten die de slavernij zijn ontvlucht) zich eeuwen geleden hebben gevestigd. Je verblijft hier de komende 2 nachten. (Ontbijt, Lunch & Diner inbegrepen).
6

Dag 6 - Kninipaati

Tijdens je verblijf op Knini Paati zijn er verschillende activiteiten waar je aan mee kunnen doen zoals een dorpswandeling door een nabijgelegen Marron-dorp. Tijdens de rondleiding door het dorp maak je kennis met de lokale bevolking, met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Ook maak je een jungle wandeling met gids en krijgt uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Verder neemt de gids je mee om kaaimannen te spotten in de avond. Tijdens deze dagen is er genoeg tijd om natuurlijk ook gewoon even ontspannen bij de lodge op het terrasje in de hangmat of lekker zwemmen in het zwembad of in de nabijgelegen stroomversnelling. (Ontbijt, Lunch en Diner inbegrepen).

Knini Paati

7

Dag 7 - Kninipaati - Paramaribo

In de ochtend staat nog 1 van de activiteiten op het programma en na een vroege lunch vertrek je met de boot terug naar Atjoni. In de loop van de middag kom je aan in Paramaribo. Overnachting hotel Eco Torarica (ontbijt & lunch inbegrepen).
8-11

Dag 8 tot 11 - Paramaribo

Ga je deze dagen mee met één van de optionele excursies die Rene heeft georganiseerd, of trek je je eigen plan in Paramaribo? (Ontbijt inbegrepen)
12

Dag 12 - Paramaribo - Frederiksdorp

Je vertrekt om 08.00 uur vanaf Hotel Torarica naar Mariënburg (40 min.). Je stapt vervolgens over op de boot (10 min.) naar Plantage Resort Frederiksdorp. Bij aankomst wordt je verwelkomd door het team en is er een historische wandeling op het terrein. Rond lunchtijd, afhankelijk van het getij, ga je samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak zie je de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dichtbij de boot zodat je een goede glimp kan opvangen van deze roze buikige dolfijnen. Vroeg in de avond maak je een mooie boottocht in de wetlands, vlak achter de plantage. Na een korte wandeling (of fietstocht) kom je bij de plek waar de bootjes vertrekken. Via de smalle kanaaltjes en een boothelling kom je bij de uitgestrekte wetlands met schitterende waterlelies. Het is ook een interessant gebied om vogels te spotten. Na afloop keer je terug naar Frederiksdorp en kun je nog even relaxen in de bar van het hotel.
(ontbijt, lunch & diner inbegrepen).
13

Dag 13 - donderdag - Frederiksdorp

Na het ontbijt ga je met de gids een fietstocht maken. Je vertrekt vanuit Frederiksdorp in oostelijke richting naar Kronenburg. Je passeert diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt je over de historie en de verschillende culturen in het district. Na afloop ga je terug naar Frederiksdorp waar de fietsen worden ingeleverd. De rest van de dag kun je helemaal zelf invullen (ontbijt, lunch & diner inbegrepen).

Paramaribo

14

Dag 14 - Frederikdorp - Paramaribo

Vandaag is je laatste dag bij Frederiksdorp. Na het ontbijt ga je samen met de gids naar de Plantage Rust en Werk. Op deze voormalige koffieplantage werden later ook cacao en katoen verbouwd. De gids vertelt je over de plantage periode en het hedendaagse leven op Rust en Werk. Je bezichtigt de weilanden en de garnalenkwekerij. Na afloop fiets je terug naar Frederiksdorp. Bij terugkomst ga je lunchen en daarna keer je weer terug naar Paramaribo. Overnachting hotel Eco Torarica (ontbijt & lunch inbegrepen).
15

Dag 15 - Vertrek uit Paramaribo

Vandaag zit de prachtige reis door Suriname er echt op. In de loop van de dag vertrek je naar luchthaven Zanderije voor de terugvlucht naar Nederland (Ontbijt inbegrepen).
16

Dag 16 - Aankomst Amsterdam

In de ochtend kom je aan op Schiphol.

Kosten rondreis

v.a. €2229,- per persoon

Meerprijs voor een 1-persoonskamer: € 380,00 per persoon

Het kan zijn dat op het moment van reserveren een aanbieding van KLM van toepassing is, of we kunnen bekijken of een groepstarief voordeliger is. Uiteraard wordt deze korting aan jullie doorberekend.

Inbegrepen  Retourvlucht Amsterdam – Paramaribo v.v. met KLM incl. 23 kg ruimbagage

8 overnachtingen bij Eco Torarica (renovatie gepland voorjaar/zomer 2020)
in een Hotelkamer Rivierzijde op basis van logies en ontbijt

Genoemde tours op basis van vol pension

Maaltijden zoals aangegeven

Transporten per bus en boot

Niet inbegrepen Administratiekosten en calamiteitenfonds € 25,00 per boeking

Fooien

Toeristenkaart, verplicht voor Suriname

Overige lunches & diners in Paramaribo