Een kant-en-klare pakketreis naar Jamaica is wegens de diversiteit van het land en de wensen van u als reiziger moeilijk om op voorhand samen te stellen. Daarom werken wij uitsluitend met bouwstenen en voorbeeld reizen, bedoeld om u te inspireren. Graag adviseren wij u persoonlijk om een reis of vakantie naar Jamaica op maat voor u samen te stellen. ABC Travel is specialist in maatwerkreizen. Daarom kunt u bij ons helemaal zelf u rondreis samenstellen met behulp van onze reisspecialisten.

Rondreizen Jamaica

8-daagse rondreis Jamaica

Tijdens deze 8-daagse reis zie je de hoogtepunten van het eiland. Je ontdekt historische plaatjes, proeft de Jamaicaanse sfeer, verkent
De beste manier om Jamaica te ontdekken is door zelf een auto te huren en het eiland rond te rijden. Jamaica is een diverse bestemming en omdat wij specialist zijn in maatwerkreizen bieden wij verschillende bouwstenen aan waarmee u zelf uw eigen rondreis kunt samenstellen. De bouwstenen bieden een goede basis voor onze reisspecialisten om samen met u een passend reisvoorstel te maken.

Bouwstenen Jamaica

Kingston

Kingston

Aan de voet van de zuidelijke Blue Mountains ligt Kingston, de hoofdstad van Jamaica. Het is het culturele centrum van
1 á 2 nachten
Montego Bay

Montego Bay & Falmouth

Montego Bay is een goed startpunt voor uw reis door Jamaica. Het is na Kingston de grootste stad in Jamaica.
1 á 2 nachten
Seven Miles Beach

Negril

Het stadje heeft een zeer unieke, zeer ontspannen en comfortabele sfeer. Gedurende de dag is het heerlijk toeven bij het
3 á 4 nachten
Jamaica

Port Antonio

Steeds verder rijdend naar het oosten wordt de omgeving sprookjes achtig groen. Het is uniek, ongerept en betoverend. Bij je
2 á 3 nachten
Dunn's River Falls

Runaway Bay of Ocho Rios

Ochos Rios is een badplaats gelegen aan de noordkust van Jamaica. Vanwege de centrale ligging op het eiland is dit
3 á 4 nachten
Black River

Zuidwest kust

Na verschillende uren rijden in westelijke richting bereik je via Bamboo Avenue ver weg van de belangrijkste toeristische locaties een
2 á 3 nachten

Accommodaties Jamaica

Country Country Beach Cottages

Country Country Beach Cottages is een schilderachtig, kleinschalig en intiem complex in Negril. De 14 kleurrijke cottages zijn allen smaakvol
Hotel, Kleinschalig
3 sterren

Holiday Inn Resort Montego Bay

Dit mooie All-inclusive familieresort ligt temidden van tropische tuinen en direct aan een privé-strand. Zeer kindvriendelijk en met veel faciliteiten
Hotel, Luxe
4 sterren

Jamaica Inn

Jamaica Inn is een iconisch kleinschalig luxe hotel gelegen in een privé baai ten oosten van het centrum van Ocho
Hotel, Kleinschalig, Luxe
5 sterren

Vakantie Jamaica

De ontwikkeling van Jamaica als het ideale vakantieland is razendsnel gegaan. Vreemd is dat niet. Het eiland heeft prachtige zandstranden, een vriendelijke bevolking en een imposante natuur. De rijke flora en fauna in de tropische regenwouden maken een vakantie Jamaica aantrekkelijk. Het uitgaansleven speelt zich vooral af in de hotels op het eiland. Montego Bay heeft een gezellig centrum en twee zeer fraaie zandstranden waar de zon 365 dagen per jaar schijnt. Er zijn volop watersportfaciliteiten aanwezig. De hotels in Montego Bay bevinden zich vlakbij het strand en in de nabije omgeving kun je golven en paardrijden. Daarnaast is het leuk om een bezoek te brengen aan de Dunn’s River Falls, een bootsafari door de moerassen van Black River of een jeepsafari door het suikerrietland achter Negril. Jamaica is overigens goed te combineren met Cuba.

Eten en drinken/ fooien

De Jamaicaanse gerechten zijn vaak pittig gekruid en rijk gevuld met verschillende ingrediënten. Het is een mengeling van Afrikaanse, Chinese, Indiaanse en Europese gerechten. In Jamaica zijn een aantal uitstekende restaurants met prachtige omgeving waar je helemaal in de eiland stemming komt. De meeste horeca gelegenheden en hotels rekenen 10% fooi.

Elektriciteit

De stroomspanning op Jamaica is 110 Volt. Er worden Amerikaanse stekkers met platte polen gebruikt.

Geldzaken

De munteenheid is de Jamaicaanse dollar. 1o Jamaicaanse dollar is ongeveer €0,07 cent. In de meeste grote plaatsen wordt ook de Amerikaanse dollar geaccepteerd. Creditcards worden over het algemeen gewoon geaccepteerd. In de steden zijn banken aanwezig waar je kan pinnen en betalen met je bankpas. Zorg er wel voor dat je voor de zekerheid altijd contact geld bij je hebt.

Internet

In vrijwel de meeste hotels, restaurants en bars is wifi aanwezig. Deze is vaak gratis of tegen betaling.

Kleding

Luchtige en lichte kleding wordt aangeraden voor Jamaica. Daarnaast is het handig om voor excursies makkelijke schoenen mee te nemen en eventueel een paraplu of regencape voor het regenseizoen.

Klimaat

Op Jamaica heerst een tropisch regenwoud klimaat. Het klimaat wordt gekenmerkt door droge en natte tijden. Het droge seizoen is van november t/m april en het natte seizoen is van mei t/m oktober. Qua temperatuur is er nauwelijks verschil tussen in de seizoenen. Af en toe kan het voorkomen dat Jamaica wordt getroffen door een tropische orkaan. Het orkaan seizoen is van juli t/m november.

Openbaar vervoer/ taxi’s

Het openbaar vervoer in Jamaica is niet optimaal. De bus heeft bijvoorbeeld geen vaste vertrektijden. Je moet gewoon langs de kant van de weg gaan staan en je hand op steken. Als je de taxi neemt in Jamaica, neem van vooral de taxi’s met rode nummerplaat. Daar staan de letter PP (public passenger) op en zijn speciaal voor toeristen. Deze taxi’s zijn ook verzekerd.

Paspoort en visa

Bij vertrek uit Jamaica moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Een visum is niet noodzakelijk voor een vakantie Jamaica. Voor de meest actuele informatie kun je contact op nemen met het consulaat, klik hier.

Taal

Naast de officiële taal Engels, spreken de Jamaicanen ook Patios. Deze taal is een mix van Afrikaans, Spaans, Frans en Engels.

Telefoneren

Als u met uw eigen mobiele telefoon wil bellen, informeer dan eerst bij uw provider wat de kosten zijn. De kosten zijn namelijk afhankelijk van uw type abonnement en uw provider.

Tijdsverschil

In Jamaica is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Vaccinaties

Voor een vakantie Jamaica zijn geen vaccinaties verplicht. Er worden wel aanbevelingen gedaan. Klik hier voor meer informatie of raadpleeg de GGD bij u in de buurt.

Water

Ondanks dat het leidingwater goed drinkbaar is, wordt toch aangeraden om flessen mineraalwater te kopen. Het leidingwater heeft namelijk een sterke chloorsmaak en -geur.

Filmpje vakantie Jamaica