romantisch & kleurrijk

Trinidad

Trinidad is misschien we de mooiste stad van het land. Deze romantische plaats is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst sinds 1988. De stad heeft een doolhof aan kleurrijke klinkerstraten met prachtige koloniale huizen. Vooral de fel gekleurde huizen geven een schitterend beeld als je door het historisch centrum loopt.

Tegenwoordig klinkt door de hele stad muziek, waardoor het echte Cubaanse gevoel groot is. “La Canchanchara” is het lokale drankje en zeker het proberen waard: rum met honing en citroensap. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich rond het plein Plaza Mayor. Bijvoorbeeld de gele klokkentoren van Convento San Francisco. Dit is het hoogste punt en tevens het symbool van de stad.

Accommodaties

Iberostar Grand Hotel Trinidad

Zodra je dit hotel binnenkomt zal je aangenaam verrast zijn door de combinatie van luxe en comfort. Het vijf sterrenhotel
Hotel, Kleinschalig, Luxe
5 sterren

Casa Particular

“Mi casa es su casa” – Mijn huis, is jouw huis”. Oftewel voel je welkom en doe alsof je thuis bent. Dat gevoel krijg je als je overnacht bij een Casa Particulares, een bed & breakfast bij Cubanen thuis. Een betere beleving van Cuba krijg je niet!

Onderstaande afbeeldingen zijn voorbeelden van de Casa’s waar we mee samenwerken.

Excursie mogelijkheden

Het complete eiland dient als één grote dansvloer om salsa te leren. Wil je het echt goed onder de knie krijgen? Dan raden wij je aan om een paar lessen te nemen bij de dansscholen in Trinidad. Als je genoeg moed hebt opgebouwd kun je misschien bovenaan de Spaanse trappen van Plaza Mayor een dansje wagen.

Trinitopes, een leuke naam voor een leuke outdoor activiteit. “Trini” staat vanzelfsprekend voor Trinidad en “Topes” voor Topes de Collantes; het nabije bergplaatsje in het gelijknamige natuurpark. Je maakt een mooie (maar ook intensieve) wandeling door het dit gebied met watervallen en koffieplantages.