koloniaal juweeltje

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba is na Havana de grootste stad van Cuba en zeker ook één van de leukste. De stad is gelegen aan een baai en omgeven door bergen, wat een leuke invloed op de stad heeft. De bergen werken ook als een windscherm waardoor het vaak nog warmer aanvoelt dan in de rest van Cuba. Meer dan andere steden in het land zie je in Santiago de Cuba duidelijke Afrikaanse invloeden terug. Zo zie je bepaalde rituelen en Afrikaanse goden terug in uitdrukkingen door de stad heen.

Santiago de Cuba is zonder twijfel dé stad van de muziek. De Afrikaanse invloeden zijn ook in de muziek terug te horen maar de Cubaanse muziek overheerst. Breng zeker een bezoek aan het beroemde Casa de la Trova voor geweldige optredens maar ook op genoeg andere podia treden dagelijks goede lokale artiesten op. Uitgaan in Santiago draait dan ook vooral om de muziek. Bars en clubs zijn makkelijk te vinden in de stad. Als je uitgaat kan je dan ook het best gewoon rondlopen en kijken waar de leukste muziek vandaan komt.

Accommodaties

Hotel Segundo Frente

Hotel Segundo Frente is in de historische wijk in Segundo Frente te vinden. Het hotel is een ideale plek voor
Hotel, Kleinschalig
4 sterren

Brisas Sierra Mar

Als je op zoek bent naar een all-inclusive resort, waar je kunt genieten van zowel een mooi strand als een
Hotel
3 sterren

Casa Particular

“Mi casa es su casa” – Mijn huis, is jouw huis”. Oftewel voel je welkom en doe alsof je thuis bent. Dat gevoel krijg je als je overnacht bij een Casa Particulares, een bed & breakfast bij Cubanen thuis. Een betere beleving van Cuba krijg je niet!

Onderstaande afbeeldingen zijn voorbeelden van de Casa’s waar we mee samenwerken.