Onze favoriete duikstekken op Curaçao

Bij Curaçao denk je natuurlijk meteen aan witte zandstranden, azuurblauwe zee en het heerlijk zonnige klimaat. Maar het eiland heeft nog zo veel meer te bieden, waaronder de prachtige onderwaterwereld. Curaçao is door Forbes Magazine opgenomen in de Must-Dive Destinations voor 2019.

Met grote koraalriffen, kleurrijke vissen en zicht onderwater tot wel 30 meter is Curaçao werkelijk een paradijs om te duiken en snorkelen. Het eiland heeft een groot aanbod aan duiklocaties over de gehele zuidkust en elke duikstek heeft wel iets unieks te bieden. Om je alvast een voorproefje te geven van wat de onderwaterwereld op Curaçao te bieden heeft hebben we een selectie gemaakt van onze favoriete duiklocaties

1. alice in wonderland

Playa Kalki, ook wel Alice in wonderland genoemd, is een van de mooiste duikplekken op Curaçao. De naam ‘Kalki’ verwijst naar het kalksteen in de omliggende kliffen. Via de langzaam aflopende boden ga je makkelijk te water. Onderwater vind je vanaf ongeveer 9 meter diepte heuvelachtig rotsformaties vol met koraal in de meest uitbundige vormen en maten. Hoewel er niet veel vis leeft, maak je hier wel kans om wat groter onderwaterleven tegen te komen, waaronder schildpadden en roggen.

2. mushroom forest

Mushroom forest is vernoemd naar de opvallende ster- en hersenkoralen die uit de bodem opstijgen in de vorm van paddenstoelen. Langs deze unieke rotsformaties vind je een overvloed aan onderwaterleven. Je kan makkelijk afdwalen in dit ‘woud van paddenstoelen’, dus een kompas kan handig zijn. Deze duiklocatie is het beste te bereiken per boot.

3. klein Curaçao

Klein Curaçao is een klein onbewoond eiland voor de kust van Curaçao. Het eiland is beroemd om de schildpad populatie die hier broedt. Ook vind je hier prachtige koraalformaties en verschillende onderwatergrotten. Naast het duiken kun je op Klein Curaçao ook genieten van de parelwitte stranden en de azuurblauwe zee. Of maak een wandeling naar de iconische roze vuurtoren of een van de scheepswrakken die op het eiland liggen.

4. playa Lagun

Playa Lagun is een baai tussen twee kliffen, met een prachtig knus strand. In de beschutte baai komen dagelijks schildpadden. De ondiepe baai voor de drop-off is ook een perfecte snorkellocatie. Langs de rotsen van de baai kom je allerlei Caribische rifvissen tegen en soms zelfs een zeepaardje.

5. tugboat

Tugboat is een van de bekendste duik- en snorkelstekken op het eiland. Het wrak is al meer dan twintig jaar geleden gezonken aan de zuidkant van de Caracasbaai. De Tugboat ligt op ongeveer 5 meter diepte en is bedekt met kleurrijke koralen wat voor een aantrekkelijke leefomgeving zorgt voor vele tropische vissen. Naast het wrak begint iets dieper een verticale muur om langs te duiken. De Tugboat is de perfecte locatie voor een veiligheidsstop aan het eind van de duik.

ontdek het zelf!

Ben je enthousiast geworden na het lezen van onze favoriete duikspots op Curaçao? Profiteer dan van onze actie in samenwerking met duikschool Ocean Encounters!

Boek je vóór 30 september je duikvakantie naar Curaçao dan ontvang je een gratis trip naar Mushroom Forest of Oostpunt & Klein Curaçao bij een 6-daags bootduikpakket.

voorwaarden

  • Actieperiode: geldig op boekingen die gemaakt zijn vóór 30 september 2019 (met reizen tot 31 december 2019)
  • Geldig op boekingen naar Curaçao & eventuele combinatiereizen met deze bestemmingen
  • Keuze uit een trip: Mushroom Forest of Oostpunt & Klein Curaçao
  • Niet geldig in combinatie met andere kortingsacties
  • Niet geldig op reeds gemaakte boekingen

About Author

client-photo-1
ABC Travel
ABC Travel is een kleine, specialistische reisorganisatie met een ruim aanbod aan reizen naar de Nederlandse Antillen, het Caribisch gebied en naar Midden- en Zuid Amerika. Wij bieden individuele (rond)reizen, combinatie-reizen, duikreizen en rondreizen aan, die we graag naar helemaal naar jouw wens samenstellen.

Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.