maak kennis met onze reisleiding op….Curaçao!

De komende tijd maak je in onze blogs kennis met onze enthousiaste teams aan reisleiding op onze bestemmingen. Ze stellen zich graag aan je voor en vertellen hoe hun dag er nu precies uitziet. In onze eerste blog ontmoeten we Katia, onze hostess op Curaçao!

bon bini Curaçao!

Hallo, mijn naam is Katia en ik maak deel uit van het team van Curaçao Actief op Curaçao. Ik ben geboren in Colombia en opgegroeid op Curaçao sinds ik 3 jaar oud was. Nu heb ik Curaçao mijn thuis genoemd. Ik werk graag samen met Curaçao Actief omdat het me de kans geeft om met een multicultureel team te werken en elke dag nieuwe mensen te leren kennen vanuit verschillende plaatsen in de wereld.

een dag in mijn leven als hostess

Mijn dagen beginnen met de opwinding te weten dat ik nieuwe mensen zal ontmoeten. Ik bereid alle logistieke werkzaamheden voor die komen kijken bij het vertrek en aankomst van de gasten, zowel van/naar het hotel en de luchthaven. Ik coördineer alles samen met mijn team van hostessen en chauffeurs en werk hand in hand met onze backoffice-managers om ervoor te zorgen dat alle details van de reizigers worden behandeld. We ontvangen namelijk vaak speciale verzoeken. Zo moeten we controleren of ze als een gezin of individueel komen, is het een speciaal bedrijfsevenement of is het een huwelijksreis? Ook checken we of alles in orde is met hun accommodatie, rondleiding, transfers en andere soorten reserveringen.

Ik bereid ook welkomstbrieven voor zodat onze gasten weten hoe ze ons kunnen bereiken als ze tijdens hun verblijf op het eiland hulp nodig hebben. Meestal nemen reizigers contact met ons op voor het boeken van excursies, praktische vragen te stellen, om aanpassingen te maken voor hun vluchten of als er vluchtwijzigingen zijn.

is elke dag hetzelfde?

Nee, elke dag is absoluut niet hetzelfde. Uiteraard dien je goed te kunnen plannen en veel aandacht voor detail te hebben tijdens het werk. De opwinding van reizigers is besmettelijk en je ervaart een beetje die opwinding bij elke persoon en familie die je ontmoet. Het feit dat je altijd op de luchthaven en in de hotels bent, geeft je werk een dynamische touch en is nooit saai. Dit maakt elke dag erg leuk!

wat je niet mag missen als je op Curaçao verblijft

Ik denk dat het absoluut een must is een bezoek te brengen aan het Shete Boka National Park en de stranden aan de westkant van het eiland. De kracht van de natuur die je in het park ziet is zo indrukwekkend! Als mooiste strand adviseer ik persoonlijk Playa Kenepa Grandi (oftewel Grote Knip) vanwege het adembenemende uitzicht en omdat ik daar graag snorkel.

ontroerende en bijgebleven ervaringen

Elke dag is er een kans om een ​​leuke ervaring te hebben. Maar ik zal nooit het moment vergeten dat een groot gezin arriveerde en ik meteen een warm gevoel kreeg van het hele gezelschap. Het hele gezin had mijn foto gezien op de website en in de e-mail die ik hen voor aankomst had gestuurd. Ik stuur de reizigers altijd een e-mail voor aankomst zodat men weet dat ik ze persoonlijk op de luchthaven zal opwachten.

Zodra ze de aankomsthal uitkwamen, probeerden ze me allemaal te identificeren. Er was een kleine jongen in de familie die ongeveer 3 of 4 jaar oud was, en zodra hij me zag rende hij zoooo opgewonden naar me toe en gaf me een dikke knuffel en zei: “Katiaaaaaaaa!”. Hier ging mijn hart van smelten! Dit deed me beseffen hoe belangrijk het is voor gasten om een ​​persoonlijke service vanuit ons bieden en hoeveel dit wordt gewaardeerd, ze weten dat wij er voor hen zijn.

wat zijn de beste lokale hotspots?

Curaçao zit vol met dingen om te zien en te doen. Je zou niet geloven hoeveel bezoekers die terugkomen op het eiland, onze privé rondleidingen herhalen om ervoor te zorgen dat ze elke keer een andere kant ervan ervaren. De waarheid is dat, hoewel dit een klein eiland is, je niet alles op één dag of zelfs in een week kunt zien. Er is voor ieder wat wils! Voor strandliefhebbers en gezinnen raad ik aan om Playa Kenepa Grandi, Cas Abou of Mambo Beach en het Seaquarium te bezoeken.

Voor degenen die van avontuur houden en actief willen zijn, raad ik aan het Christoffelpark te bezoeken: je kunt de Christoffel-berg beklimmen, maar een wandeling aan de voet van de berg kan natuurlijk ook. De snorkel- en duikliefhebbers mogen zeker Tug Boat en Playa Kalki niet missen.

Ik zou ook voor beginnende reizigers naar Curaçao een bezoek aan onze beroemde Curaçao likeur distilleerderij aanbevelen, heerlijk genieten van de smaak van onze likeur. Andere belangrijke plaatsen om te bezoeken, zou ik het Shete Boka National Park kunnen noemen, waar de meeste bezoekers dol zijn op Boka tabla en Boka Pistol, en natuurlijk Supladó (de natuurlijke jacuzzi zoals ze het noemen). Sommige van deze plaatsen kunnen alleen worden bereikt met speciale auto’s, daarom is een rondleiding normaal gesproken de beste en meest plezierige manier om dit te doen.

ontdek het zelf!

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de tips en adviezen van onze reisleiding? Wij helpen je graag met het plannen van jouw perfecte Curaçao vakantie!

About Author

client-photo-1
ABC Travel
ABC Travel is een kleine, specialistische reisorganisatie met een ruim aanbod aan reizen naar de Nederlandse Antillen, het Caribisch gebied en naar Midden- en Zuid Amerika. Wij bieden individuele (rond)reizen, combinatie-reizen, duikreizen en rondreizen aan, die we graag naar helemaal naar jouw wens samenstellen.

Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.