Laatste bestemming: Bonaire!
Bonaire

Laatste bestemming: Bonaire

Na aankomst op Bonaire haalden we onze huurauto op van Budget car rental: een mooie Toyota pick up truck. Daar reden we naar onze accommodatie Buddy Dive Resort, waar we in een prima 1-slaapkamerappartement mochten verblijven. s’ Avonds zijn we Kralendijk in gereden voor een hapje en een drankje.

De volgende dag was een drukke dag met heel veel accommodatie bezoekjes. Tussendoor kregen we een heerlijke lunch aangeboden bij het Chibi Chibi restaurant van Divi Flamingo Resort. s’ Avonds hebben we pizza gegeten bij Rum Runners.

Op zondagochtend ging Anouk een bootduik maken en ik mocht mee op de boot om te snorkelen. Het was erg leuk om te zien hoe het gaat op zo’n duikboot.

We gingen naar Klein Bonaire, waar de onderwaterwereld fantastisch is met mooie koralen en allerlei soorten gekleurde vissen. De duikers hadden er zelfs ook een zeepaardje gespot. Aan boord van de “my Buddy” was er na afloop van de duik water aanwezig en een groot stuk meloen.

Na de lunch zijn we naar Washington slagbaai gegaan; een prachtig natuurpark met geweldige flora en fauna, waar je me de auto door heen kunt rijden. Onderweg zijn er verschillende plekken waar je kunt stoppen om bijvoorbeeld flamingo’s te spotten, of waar je kunt duiken of snorkelen.

In de avond nog een hotelbezoekje voor een rondleiding en daarna door naar Kralendijk voor een heerlijk diner bij de Cuba compagnie.

De laatste dag alweer. We hebben een rondrit langs de zuidkust gemaakt, waarbij we onderweg wat accommodaties hebben bekeken. We kwamen langs de zoutbergen, de pekelmeren en de slavenhuisjes. Onderweg hebben we ook nog een hele grote kolonie flamingo’s gespot. Daarna reden we naar het Donkeys sanctuary, waar veel ezels worden opgevangen. Je kunt met de auto door het ezelpark rijden en onderweg mag je ze wortels voeren. Een erg leuke ervaring!

De lunch kregen we aangeboden door Sorobon Beach Resort, waarna we er een rondleiding kregen. Vervolgens terug naar Buddy Dive Resort. Er waren nog een paar uurtjes over om nog even te snorkelen en van de zon te genieten.

Het zit er alweer op. Het was een drukke, maar erg leuke reis. Nu kan ik weer vol enthousiasme aan het werk en adviezen geven uit eigen ervaring!

About Author

client-photo-1
Sonja Veldman
Ik werk hier alweer ruim 18 jaar als reisadviseur en heb het nog altijd naar mijn zin. Ik vind het heerlijk om mensen enthousiast te maken voor hun vakantie. Het liefst maak ik daarbij een reis geheel op maat, helemaal naar wens van de klant.

Reacties

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.