Het gevoel van eiland hoppen op Curaçao
eiland hoppen op Curaçao

Eiland hoppen op Curaçao

Als afwisseling het motto is voor jouw vakantie, dan is een combinatiereis naar de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao absoluut een aanrader. Als dan in coronatijd blijkt dat je je vakantieplan moet aanpassen, weten wij toch jou een afwisselende reis te bieden. Ons geheim: out-of-the-box denken: eiland hoppen op Curaçao. Maar dan anders.

Eiland hoppen op de ABC eilanden

Om te beginnen was het plan 4 nachten Bonaire, daarna 5 nachten Curaçao en tot slot 5 nachten Aruba. De verschillen tussen de eilanden ontdekken. Lekker uit de koffer leven. En telkens weer met dat kriebelige gevoel op naar de volgende locatie. “Waar kom ik terecht?” Die afwisseling vinden Daphne en André keer op keer een genot.

Als je dan samen de reis op maat aan het uitwerken bent, kom je er achter dat dit corona technisch zeker haalbaar is. En tegelijkertijd voor onrust zorgt tijdens de reis. Dat je rekening moet houden met de kosten van verplichte PCR- en anti-allergeen testen, is iets om bij stil te staan. Dat ondervonden ook Gustav en Thysia in de voorbereidingen van hun huwelijksreis. Zij hadden het plan om in oktober zowel de SSS als de ABC te bezoeken. Met recht een droomreis. Echter bracht deze Grand Tour wel flink wat extra kosten met zich mee. Ook bleken de reguliere vluchten niet aan te sluiten.

Beide stellen kwamen tot de conclusie dat het vele testen zonde was van de kosten. Tegelijkertijd wilden ze geen concessies doen aan hun reislust. De veelzijdigheid van een vakantie op de ABC eilanden wilden ze optimaal ervaren.

We keken samen nogmaals naar de wensen. De eerste wens was om de paar dagen een andere omgeving te ervaren. En ten tweede niet al te veel gedoe. Het moest wel als een vakantie blijven voelen. Uiteindelijk werd het grootste eiland Curaçao als uitvalsbasis gekozen voor de combinatievakantie. Maar ook met een speciaal verzoek: eiland hoppen op Curaçao. Niet van Curaçao naar Klein Curaçao en weer terug. Het werd een vakantie in stijl: resort-hoppen op één eiland. Om de diversiteit van het eiland optimaal te ervaren.

eiland hoppen op CuraçaoEiland hoppen op Curaçao: accommodaties met verschil in sfeer

Op Aruba zouden Daphne en André in het Renaissance Resort verblijven. De keuze voor een hotel op Curaçao was snel gemaakt. Dat resort met die waanzinnige infinity-pool. Om verliefd op te worden. Daar wilden ze wel heel graag verblijven. Het Sunscape Resort hadden ze ook in gedachten voor Curaçao. Lekker aan het bekende Mambo Beach. Een derde accommodatie vonden we bij Jan Thiel in het Morena Resort.

Gustaaf en Thysia, die onder andere naar het rustige Saba en Sint Eustatius wilden, kozen voor kleinschalige boutique resorts. Om de veelzijdigheid in één reis te ervaren, kozen ze voor een paar dagen Willemstad. Een comfortabele lodge halverwege het eiland bij Blue Bay. De derde accommodatie werd Coral Estate Luxury resort halverwege de weg naar de Westpunt op Curaçao.

3 resorts op nog geen 10 kilometer afstand van elkaar. En 3 boutique hotels binnen 25 kilometer hemelsbreed. Heeft dat een toegevoegde waarde?

Combinatiereis Renaissance, Sunscape en Morena Resort op Curaçao

Daphne zat erover te denken om 14 dagen Sunscape bij Mambo Beach te boeken. Geen verkeerde plek, begrijp haar niet verkeerd. Achteraf is ze zo blij dat ze voor het Renaissance Hotel koos. Een paar dagen lang struinend door de kleurrijke en historische wijk Otrabanda was echt een genot. Mambo Beach gaf haar een heel andere vakantiebeleving. Het Morena Resort ligt nabij het strand en de boulevard. Mambo Beach is een heerlijke mix van strand, horeca en winkeltjes. Tot slot het ultieme strandgevoel bij Jan Thiel Baai, net buiten de hoofdstad op Curaçao. Een prachtige baai om te snorkelen en duiken. En elke dag een ander plekje om te ontbijten. Ideaal om de zuidkant van het eiland te bekijken met de struisvogelboerderij, landhuizen en een sloepje te huren. Heerlijk!

eiland hoppen op Curacao Mambo Beach op Curacao

Combinatiereis Scuba Lodge, Blue Bay en Coral Estate op Curaçao

Gustav was erg blij met de locatie van Scuba Lodge in de karakteristieke wijk Pietermaai. Prachtige architectuur met leuke bars. Dat de combinatie van Otrabanda en de zee op loopafstand was, bleek ideaal. Huurauto had je niet nodig. Een boodschappenservice wel. Ideaal voor een gevulde koelkast bij aankomst. Als tweede hotel kozen ze voor Blue Bay Lodge, welke halverwege het eiland ligt. Een ideale locatie om allerlei uitstapjes op het eiland te doen. De baai zelf is ook nog eens prachtig. Qua locatie krijgt Blue Bay van hun een dikke 10. De accommodatie Blue Bay Lodge krijgt een magere 7, die was prima echter niet modern en sfeervol.

Als laatste brengen brengen Gustav en Thysia 7 dagen door op het Coral Estate Luxury Resort, wat op net geen 15 kilometer van Blue Bay ligt. Het luxe resort is een mix van permanent bewoonde villa’s, tweede woningen van eigenaren uit alle windstreken en huizen voor een heerlijke vakantie op Curaçao. Een oase van rust, ongerepte natuur in één van de mooiste baaien van het eiland. Een perfecte uitvalsbasis om de Westpunt te ontdekken. Daarnaast is het een ideale locatie om vroeg in de ochtend de Christoffelberg te beklimmen, zonder in alle vroegte in de file van de hoofdstad Willemstad te staan.

De kracht in coronatijd: omdenken en flexibiliteit.

Het leuke is dat beide paren de vakantie gehad hebben die ze wensten. Daarnaast werd Daphne blij de hulp die ze nodig hadden en dat er goed geluisterd werd naar de wensen die ze hadden.

Gustav beaamt dit: “Er werd serieus gekeken naar wat bij ons paste. De grote mate van flexibiliteit en het meedenken van Mia is zeker heel prettig”. Waarop ABC Travel blijft kijken naar de mogelijkheden en hier en daar weer probeert te schuiven. Daarnaast verliest ABC Travel het doel niet uit het oog en komen ze ook nog eens met ontzettend handige reistips die we bij geen ander reisbureau kregen”.

Stel je zelf eens voor, dat je in je eigen stad zou verblijven. Een studio dichtbij het centrum, een villa aan de rand van de stad of een appartement dichtbij de natuur. En een luxe hotelkamer in een historische wijk. Elk verblijf heeft haar eigen sfeer. Resort-hoppen mag wat ons betreft bij de coronawoorden in de Dikke Van Dale gevoegd. Maar dan wel met de warmte van de Caribische zon.

Inspiratie op doen voor eiland hoppen op Curaçao, Aruba en Bonaire? Volg ons op instagram.

duiken op curacao eiland hoppen op curacao eiland hoppen op curacao

Tot slot willen wij Gustav & Thysia en Daphne & André bedanken voor het delen van hun ervaringen en foto’s.

About Author

client-photo-1
ABC Travel
ABC Travel is een kleine, specialistische reisorganisatie met een ruim aanbod aan reizen naar de Nederlandse Antillen, het Caribisch gebied en naar Midden- en Zuid Amerika. Wij bieden individuele (rond)reizen, combinatie-reizen, duikreizen en rondreizen aan, die we graag naar helemaal naar jouw wens samenstellen.

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.