2 á 3 nachten
Duur

Zuidwest kust

Na verschillende uren rijden in westelijke richting bereik je via Bamboo Avenue ver weg van de belangrijkste toeristische locaties een ander paradijs. Hier vind je kleine hotels en pensions met een persoonlijke flair, maar vooral ook zeer gevarieerde landschappen. In de mangrove gebieden in Black River, spot je krokodillen tijdens een boot safari. De YS Falls zijn rustig gelegen watervallen, waar je aan lianen als Tarzan een sprong kunt wagen. Enorme kliffen en bergen, afgelegen baaien en stranden en heerlijke visgerechten zoals “Peppered Shrimps” zijn slechts enkele van de troeven van de Zuidkust. En als we het nu toch hebben over de culinaire hoogstandjes. Breng een bezoekje aan Appleton Estate, een beroemde rum distilleerderij, waar meer dan 15 verschillende rums worden gemaakt. Uniek is de Pelican Bar, een bar midden op zee en alleen per boot bereikbaar. Het is een uit bamboe en hout gevlochten bar op palen, waar je geniet van een lokaal drankje of het biertje.

YS watervallen

Mogelijke excursies:

Black River

Mangroven gebied met krokodillen en reigers: Een bezoekje aan dit prachtige natuurgebied kun je zeker niet overslaan. Tussen de prachtige mangrove spot je verschillende dieren zoals korkodillen en reigers. Met de boot vaar je over de Black River rivier, de gids kan je veel vertellen over de natuur en de dieren.

Pelican Bar

Pelican Bar: De Pelican Bar is een bijzondere bar midden op zee gelegen. Met een bootje vaar je er in 30 minuten naar toe. De bar is een soort van ‘nest’, het is helemaal gevlochten met hout en bamboe. Je kunt hier genieten van een cocktail of een biertje met uitzicht op de pelikanen die op de rotsen zitten. Kom hier helemaal tot rust en neem een verfrissende duik in het zee water.

YS watervallen

YS watervallen: De mooiste watervallen aan de zuidwest kust van Jamaica zijn de YS Falls. Via een pad langs de rivier en waterpoelen kun je bij de grote waterval komen. Het is hier heerlijk zwemmen in de verschillende waterpoelen en genieten van de tropische omgeving. Als een Tarzan en Jane kunt u vanaf de rotsen met touwn in de natuurlijke zwembaden springen. Ook kunt u bij de YS Falls ziplinen van boomtop naar boomtop.

Loavers Leap

Lovers Leap & Little Ochi: Gelegen ten oosten van Treasure Beach, ligt Lovers Leap. Een 520 meter hoge steile klif boven de zee. De legende gaat dat tijdens de slaventijd twee jonge geliefden die elkaar hebben leren kennen op de aangrensende Yardley Chase Plantage van de rots zijn gesprongen. De plantage eigenaar dreigde de twee uit elkaar te halen. Ze wilden liever samen sterven dan gescheiden worden.

Appleton

Appleton Rum destilleerderij: Dit is een beroemde rum destileerderij waar meer dan 15 verschillende soorten rum worden gemaakt. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in dit proces. Er worden meerdere methoden laten zien en bezoekers kunnen zelf ook hun eigen suikerriet sap maken.

Bamboo Avenue

Bamboo Avenue: Aan de zuidkust tussen Lacovia en Middle Quarters, staat een rij van bamboe van 3,2 kilometer lang, wat een adembenemende en waardevolle ervaring is. Het wordt ook “Holland Bamboo” genoemd, omdat het de voormalige Holland Suger Estate doorkruist. Het doel van Bamboo Avenue was om schaduw te creeëren voor de slaven en eigenaren van het landgoed.

Route Self-Drive Jamaica

Route Jamaica

De beste manier om Jamaica te ontdekken is om zelf een auto te huren en het eiland te verkennen. Omdat Jamaica zo divers is bieden wij deze bestemming uitsluitend aan in bouwblokken zodat u zelf uw eigen rondreis kunt plannen. Onze reisspecialisten helpen u hier graag bij. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vluchten met TUI fly

U vliegt met TUI fly vanaf Schiphol naar Jamaica. De reisduur is ca 10 uur indien u een rechtstreekse vlucht heeft. Een vlucht met tussenlanding of overstap duurt 14 uur. Op Schiphol en in Jamaica dient u 3 uur voor vertrek aanwezig zijn. Bij TUI fly kunt u kiezen uit Economy klasse (beenruimte 76 cm) , Comfort klasse (beenruimte 84 cm) Premium Comfort klasse ( beenruimte 94 cm) en Star Class(beenruimte 114 cm, gratis bagage en maaltijden). De laatste 3 tegen een toeslag. Bij TUI fly kunnen wij vooraf geen stoelreserveringen maken. Wel kunt u vanaf 30 dagen t/m 5 uur voor vertrek zelf hier een stoelreserveringen maken tegen vergoeding vanaf € 5,00 per persoon per enkele reis. U heeft hiervoor het reserveringsnummer van uw boeking nodig.

Maaltijden

TUI fly heeft een nieuw service concept. Dat betekent dat u een gratis maaltijd, gratis snack, gratis softdrinks en een gratis Inflight Entertainment (gebruik van uw tv schermpje) ontvangt tijdens uw vlucht. Alcoholische dranken en andere snacks zijn tegen betaling verkrijgbaar.

Bagage

U kunt bij TUI fly kiezen hoeveel koffers u meeneemt en hoe zwaar deze zijn. U kunt het gewicht bovendien onderling verdelen onder uw medereizigers. De tarieven zijn als volgt: voor 20 kg ruimbagage betaalt u 15 euro per persoon per enkele reis. Voor 25 kg ruimbagage betaalt u 20 euro per persoon per enkele reis. Voor 30 kg ruimbagage betaalt u 30 euro per persoon per enkele reis. Voor 40 kg ruimbagage betaalt u 45 euro per persoon per enkele reis. Voor 50 kg ruimbagage betaalt u 60 euro per persoon per enkele reis.

Handbagage

Het is bij TUI fly geen punt als uw handbagage uit meerdere items bestaat; of dit nou één trolley of twee plastic tasjes en een toilettas is. Zolang de totale afmetingen van alle items bij elkaar opgeteld niet groter zijn dan 55x40x25 cm (lxhxb). Uw handbagage blijft gegarandeerd bij u aan boord als de bagage niet groter is dan 50x40x20 centimeter. Dit past namelijk in de bagagebakken boven uw hoofd, of onder de stoel voor u. U kunt gerust een groter stuk handbagage meenemen met de maximale afmeting van 55x40x25 cm. Op volle vluchten kan het dan voorkomen dat deze bagage dan alsnog gratis in het vrachtruim onderin het vliegtuig wordt vervoerd. Het maakt niet uit hoe zwaar uw handbagage is. De enige spelregel die TUI fly heeft, is dat u zelf de bagage kan opbergen in de bagagebakken boven uw hoofd.

Black River
Loavers Leap
YS watervallen
Bamboo Avenue
Appleton
Pelican Bar
Black River
Black River

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter