1 á 2 nachten
Duur

Kingston

Aan de voet van de zuidelijke Blue Mountains ligt Kingston, de hoofdstad van Jamaica. Het is het culturele centrum van het eiland, het ware mekka voor de muziek liefhebber. Na je bezoek aan het eenvoudige en toch indrukwekkende Bob Marley Museum weet je hoe belangrijk deze reggae koning voor Jamaica is geweest. Bezoek ook een van de opname studio’s en maak je eigen reggae plaat. Naast de vele andere prachtige koloniale gebouwen zijn Devon House en het museum Nationaal Gallery zeker een bezoek waard. Wist je dat het belangrijkste en gevaarlijkste piratennest van het Caribische gebied op de landtong voor Kingston lag? Bezoek Port Royal en bekijk de resten van deze voormalige piratenschuilplaats.

Kingston

Mogelijke excursies

Bob Marley Museum

Bob Marley Museum: Als je in Jamaica bent, mag je dit niet overslaan. Fan of geen fan, wie aan Jamaica denkt, denkt namelijk aan Bob Marley! In het voormalige woonhuis van de reggaekoning is een musuem gevestigd. De oude studio is nog in tact en je krijgt een goed beeld van hoe de muzieklegende hier geleefd heeft. Van krantenknipsels tot gouden platen, alles over Bob Marley is te vinden in dit musuem.

Blue Mountains

Hiking naar de Blue Mountain Peak: Hike naar het topje van de hoogste berg op Jamacia, de Blue Mountains. Een stevige wandeltocht door een tropische omgeving die je het beste ’s ochtends al kunt starten. Het uitzicht op de top is fantastisch, aan de noordzijde zie je Port Antonio en Buff Bay liggen en aan de zuidzijde Kingston. De beste periode om deze hike te maken is van december tot april.

Kingston -Port Royal

Port Royal: Port Royal was in de 17e eeuw het hoofdkwartier van vele piraten en schurken. Het is tegenwoordig één van de oudste en meest historische plaatsen van Jamaica. Het is een rustig en ‘dorps’ plaatsje waar je verschillende ruines van het fort kunnen worden bezocht. Laat je rondleiden door een gids en maak kennis met de interessante geschiedenis van het eiland.

Koffieplantages Jamaica

Koffie plantage: Tijdens een tocht naar de Blue Mountains mag een bezoekje aan de koffieplantages niet ontbreken. Het prachtige natuurgebied rondom de Blue mountains staat namelijk bekend om de Blue Mountain koffie. Deze koffie is van zeer hoge kwaliteit en heeft een bijzonder aroma. Het is zelfs één van de duurste soorten ter wereld.  Eén van de voormalige koffieplantages, Strawberry Hill, is omgebouwd tot hotel-restaurant met luxueuze cottages en een wellness. Hier kun je ontspannen na een dagje tussen de koffiebonen.

Jamaica

Nationaal Museum: Wil je meer weten over de Jamaicaanse cultuur en historie? Breng dan een bezoekje aan dit museum.

Kingston - Devon House

Devon House: Breng een bezoekje aan het statige herenhuis Devon house. Het is het huis van Jamaica’s eerste zwarte miljonair, George Stiebel. Duik even terug in de tijd door het in Georgische stijl ingerichte huis. Er is een verzameling van 19de- eeuws antiek te vinden en de balzaal hangt nog vol met orginele Engelse kroonluchters.

Route Self-Drive Jamaica

Route Jamaica

De beste manier om Jamaica te ontdekken is om zelf een auto te huren en het eiland te verkennen. Omdat Jamaica zo divers is bieden wij deze bestemming uitsluitend aan in bouwblokken zodat u zelf uw eigen rondreis kunt plannen. Onze reisspecialisten helpen u hier graag bij. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vluchten met TUI fly

U vliegt met TUI fly vanaf Schiphol naar Jamaica. De reisduur is ca 10 uur indien u een rechtstreekse vlucht heeft. Een vlucht met tussenlanding of overstap duurt 14 uur. Op Schiphol en in Jamaica dient u 3 uur voor vertrek aanwezig zijn. Bij TUI fly kunt u kiezen uit Economy klasse (beenruimte 76 cm) , Comfort klasse (beenruimte 84 cm) Premium Comfort klasse ( beenruimte 94 cm) en Star Class(beenruimte 114 cm, gratis bagage en maaltijden). De laatste 3 tegen een toeslag. Bij TUI fly kunnen wij vooraf geen stoelreserveringen maken. Wel kunt u vanaf 30 dagen t/m 5 uur voor vertrek zelf hier een stoelreserveringen maken tegen vergoeding vanaf € 5,00 per persoon per enkele reis. U heeft hiervoor het reserveringsnummer van uw boeking nodig.

Maaltijden

Vliegt u met TUI fly in de Economy Class of de Comfort klasse, dan ontvangt u één maaltijd gratis inclusief een glaasje water. Overige maaltijden en/of drankjes zijn tegen vergoeding aan boord verkrijgbaar. In de Premium Comfort Class zijn twee maaltijden en gratis (alcoholische) drankjes inbegrepen.

Bagage

U kunt bij TUI fly kiezen hoeveel koffers u meeneemt en hoe zwaar deze zijn. U kunt het gewicht bovendien onderling verdelen onder uw medereizigers. De tarieven zijn als volgt: voor 20 kg ruimbagage betaalt u 15 euro per persoon per enkele reis. Voor 25 kg ruimbagage betaalt u 20 euro per persoon per enkele reis. Voor 30 kg ruimbagage betaalt u 30 euro per persoon per enkele reis. Voor 40 kg ruimbagage betaalt u 45 euro per persoon per enkele reis. Voor 50 kg ruimbagage betaalt u 60 euro per persoon per enkele reis.

Handbagage

Het is bij TUI fly geen punt als uw handbagage uit meerdere items bestaat; of dit nou één trolley of twee plastic tasjes en een toilettas is. Zolang de totale afmetingen van alle items bij elkaar opgeteld niet groter zijn dan 55x40x25 cm (lxhxb). Uw handbagage blijft gegarandeerd bij u aan boord als de bagage niet groter is dan 50x40x20 centimeter. Dit past namelijk in de bagagebakken boven uw hoofd, of onder de stoel voor u. U kunt gerust een groter stuk handbagage meenemen met de maximale afmeting van 55x40x25 cm. Op volle vluchten kan het dan voorkomen dat deze bagage dan alsnog gratis in het vrachtruim onderin het vliegtuig wordt vervoerd. Het maakt niet uit hoe zwaar uw handbagage is. De enige spelregel die TUI fly heeft, is dat u zelf de bagage kan opbergen in de bagagebakken boven uw hoofd.

Kingston
Kingston
Jamaica
Koffieplantages Jamaica
Bob Marley Museum
Kingston -Port Royal
Kingston - Devon House

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter