12-daagse tour
Duur

Grote Rivierentocht

Boeiend, fascinerend en avontuurlijk, de Marowijne, Lawa en de Tapanahonie Rivier. Wilt u genieten van de fascinerende stroomversnellingen? Een kijkje vanaf de 374m hoge kale Tebu Top of laat u lekker masseren door snelstromend water? Een trip door twee Bosnegergemeenschappen over de machtige Gran Holo sula naar de gemeenschappen van de Wayana en de Trio indianen!!!
Diverse historische dorpen worden bezocht, waarbij u op boeiende wijze kennis maakt met het traditionele leven van deze mensen. Midden in het oerwoud ervaart u het genot van een folklore avond met typische dans en zang van de bosnegers onder de ritmische begeleiding van drums.

Een 12 daagse tocht waarbij u de Marowijne, Lawa en Tapanahonie rivier afvaart in een korjaal. U maakt een wandeling naar de 374m hoge Tebu Top en maakt kennis met de Trio en Wajana indianen.

Palumeu
TransportVliegtuig & Bus & Boot
Praktische informatie
 • Tour gaat alleen door met minimaal 4 personen 
 • Vertrek op maandag of donderdag
 • Een avontuurlijke tour met weinig comfort. Er zijn geen tot basic sanitaire voorzieningen aanwezig
Waar moet u aan denken om mee te nemen
 • Neem uw bagage mee in een rugzak en verpak het waterdicht
 • Waterdichte zak voor apparatuur
 • Badhanddoek
 • Zwemkleding
 • Watersandalen
 • Dichte wandelschoenen
 • Zonnebrandcréme
 • Hoed of pet
 • Fotocamera
 • Insectenafweermiddel
 • Makkelijke kleding
 • Shirts met lange mouwen en lange broeken voor ’s avonds
 • Handdoeken
 • Zaklantaarn
 • Regenkleding
 • Naast luchtige kleding ook een lange broek en hemd met mouwen
 • Deet
 • Laken of dunnens laapzak
 • Contant geld
 • Slaapmatje voor als je niet in een hangmat wilt slapen

Programma & kosten

€1439,- per persoon

Dag 1
In de ochtend vertrekt u vanuit Paramaribo naar de grensplaats Albina, waar u overstapt in een korjaal die stroomafwaarts vaart richting de Atlantische Oceaan. Het inheemse dorp Galibi is het eerste dorp dat u tijdens deze reis bezoekt. Hier krijgt u een goede indruk over de leefwijze van één van de vele bevolkingsgroepen die Suriname rijk is. Na het bezoek is het nog een klein stukje varen naar de Awarana Lodge, dat is gelegen in het natuurreservaat. In de namiddag kunt u een mooie strandwandeling maken of in de monding van de rivier een bad nemen in de Atlantische oceaan.

Dag 2
Het strand bij Galibi is bekend doordat hier de grootste zeeschildpadden ter wereld hun eieren komen leggen. Het legseizoen is van februari tot en met augustus. De Lederschildpadden (Dermochelys coriacea) kunnen groeien tot een lengte van 2.50 meter. Met een klein beetje geluk, kunt u enkele van deze exemplaren te zien krijgen. Flamingo’s en dolfijnen worden ook regelmatig gezien vanuit de lodge. Vandaag wandelt en vaart u door de omgeving.

Dag 3
Vandaag begint uw “expeditie”. U vaart in zuidelijke richting over de Marowijne Rivier. Na verschillende sula’s (stroomversnellingen) te zijn gepasseerd, wordt er gestopt voor de lunch op een heel klein eilandje in de rivier. Hier kunt u tevens zwemmen. Er wordt vannacht geslapen in een hangmat met klamboe aan de oever van de rivier in een kamp.

Dag 4
Met de korjaal gaat u naar de ingang van Grankreek. Hier bezoekt u een medicijnman, die al meer dan 50 jaren in dit oord leeft. We zetten de tocht voort en dringen de Grankreek binnen. In het regenwoud leven papegaaien, toekans en verschillende soorten apen. De gids zal met zijn scherpe ogen de dieren eerder waarnemen dan u. Tijdens een wandeltocht door het oerwoud vertelt de gids u over de natuur en de inheemse culturen van de bosnegers. In de namiddag bezoekt u het dorp Loka Loka. Overnachting in het zelfde kamp.

Dag 5
De reis gaat vandaag verder over de Marowijne Rivier. U passeert sula’s en bereikt uiteindelijk het dorp Stoelmanseiland. Het bezoek aan dit dorp is zeer speciaal, want u ontmoet de lokale bevolking die nog leven zoals 250 jaar geleden. Hun diepe Afrikaanse cultuur wordt hier in stand gehouden. In de namiddag gaat u naar Drietabbetje waar u overnacht in eenvoudige hutten aan de oever van de Tapanahoni Rivier.

Dag 6 en 7
Op dag 6 zal een nieuwe crew de bestaande crew vervangen. Het is belangrijk dat de gidsen en de bootsmannen de bewoners en het gebied waar u nu naar toe vaart op hun duimpje kennen. De omgeving doet u beseffen, dat u zich in het paradijs bevindt. Als de reis voorspoedig verloopt en er daardoor nog tijd over is, is er gelegenheid om te vissen, wandelen en relaxen. U overnacht in een kamp.

Dag 8
Nu bereikt u het indianengebied en daarom wordt de bemanning wederom verwisseld. In de vroege ochtend wordt Apetina achter u gelaten en vaart de korjaal een zijrivier in. De groep en de bemanning is één met de overweldigende natuur.

Dag 9
De Tebu, een granietberg van  bijkans 350 meter boven het woud uit en heeft de vorm van een grote ei. De route loopt eerst door het oerwoud, voordat u de immense granietblokken kunt beklimmen. Op de top heeft u een magisch uitzicht over de boomtoppen van het regenwoud.

Dag 10 en 11
Begeleid door de inheemse Indianen, kunt u deelnemen aan verschillende wandelingen door het moeilijk begaanbare oerwoud. De Indianen zullen u vertellen over de medicinale werking van de planten die te vinden zijn in het oerwoud. U kunt ook kiezen voor een boottocht naar de sula’s (stroomversnellingen). Hier krijgt u volop de gelegenheid om in hangmatten te rusten, of een verfrissend bad te nemen in de sula. Schieten met pijl en boog en vissen volgens de methodes van de inheemse Indianen behoren vandaag ook tot de mogelijkheden. U overnacht in Palumeu in eenvoudige hutten met douche en WC.

Dag 12
In de namiddag vliegt u vanaf Palumeu terug naar Paramaribo. Aangekomen in Paramaribo wordt u naar het hotel gebracht.

Inbegrepen:

Vervoer (vliegtuig/bus/boot)

 Begeleiding door een gids

Overnachting in hangmat en eenvoudige accommodaties

Maaltijden

Non alcoholische drankjes (water/sap/siroop)

Lokale excursies

Niet inbegrepen:

Transfer van luchthaven Zorg en Hoop naar uw hotel op de laatste dag

Grote Rivierentocht
Grote Rivierentocht
Grote Rivierentocht
Grote Rivierentocht
Galibi
Galibi
Galibi
Nickerie & Bigipan
Nickerie & Bigipan
Nickerie & Bigipan
Commewijne riviercruise
Danpaati River Lodge
Danpaati River Lodge
Awarradam
Awarradam
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.