12-daagse tour
Duur

Grote Rivierentocht

Boeiend, fascinerend en avontuurlijk, de Marowijne, Lawa en de Tapanahonie Rivier. Wil je genieten van de fascinerende stroomversnellingen, een kijkje nemen vanaf de 374m hoge kale Tebu Top of je lekker laten masseren door snelstromend water?

Een trip door twee Bosnegergemeenschappen over de machtige Gran Holo sula naar de gemeenschappen van de Wayana en de Trio indianen! Diverse historische dorpen worden bezocht, waarbij je op boeiende wijze kennis maakt met het traditionele leven van deze mensen. Midden in het oerwoud ervaar je het genot van een folklore avond met typische dans en zang van de bosnegers onder de ritmische begeleiding van drums.

Een 12 daagse tocht waarbij je de Marowijne, Lawa en Tapanahonie rivier afvaart in een korjaal. Je maakt een wandeling naar de 374m hoge Tebu Top en maakt kennis met de Trio en Wajana indianen.

Palumeu
Transport Vliegtuig & Bus & Boot
Praktische informatie
 • Tour gaat alleen door met minimaal 4 personen 
 • Vertrek op maandag of donderdag
 • Een avontuurlijke tour met weinig comfort. Er zijn geen tot basic sanitaire voorzieningen aanwezig
Waar moet je aan denken om mee te nemen
 • Neem je bagage mee in een rugzak en verpak het waterdicht
 • Waterdichte zak voor apparatuur
 • Badhanddoek
 • Zwemkleding
 • Watersandalen
 • Dichte wandelschoenen
 • Zonnebrandcrème
 • Hoed of pet
 • Fotocamera
 • Insectenafweermiddel
 • Makkelijke kleding
 • Shirts met lange mouwen en lange broeken voor ’s avonds
 • Handdoeken
 • Zaklantaarn
 • Regenkleding
 • Naast luchtige kleding ook een lange broek en hemd met mouwen
 • Deet
 • Laken of dunnen slaapzak
 • Contant geld
 • Slaapmatje voor als je niet in een hangmat wilt slapen

Programma & kosten

€1439,- per persoon

Dag 1
In de ochtend vertrek je vanuit Paramaribo naar de grensplaats Albina, waar je overstapt in een korjaal die stroomafwaarts vaart richting de Atlantische Oceaan. Het inheemse dorp Galibi is het eerste dorp dat je tijdens deze reis bezoekt. Hier krijg je een goede indruk over de leefwijze van één van de vele bevolkingsgroepen die Suriname rijk is. Na het bezoek is het nog een klein stukje varen naar de Awarana Lodge, dat is gelegen in het natuurreservaat. In de namiddag kun je een mooie strandwandeling maken of in de monding van de rivier een bad nemen in de Atlantische oceaan.

Dag 2
Het strand bij Galibi is bekend doordat hier de grootste zeeschildpadden ter wereld hun eieren komen leggen. Het legseizoen is van februari tot en met augustus. De Lederschildpadden (Dermochelys coriacea) kunnen groeien tot een lengte van 2.50 meter. Met een klein beetje geluk kun je enkele van deze exemplaren zien. Flamingo’s en dolfijnen worden ook regelmatig gezien vanuit de lodge. Vandaag wandel en vaar je door de omgeving.

Dag 3
Vandaag begin je je “expeditie”. Je vaart in zuidelijke richting over de Marowijne Rivier. Na verschillende sula’s (stroomversnellingen) te zijn gepasseerd, wordt er gestopt voor de lunch op een heel klein eilandje in de rivier. Hier kun je tevens zwemmen. Er wordt vannacht geslapen in een hangmat met klamboe aan de oever van de rivier in een kamp.

Dag 4
Met de korjaal ga je naar de ingang van Grankreek. Hier bezoek je een medicijnman, die al meer dan 50 jaren in dit oord leeft. We zetten de tocht voort en dringen de Grankreek binnen. In het regenwoud leven papegaaien, toekans en verschillende soorten apen. De gids zal met zijn scherpe ogen de dieren eerder waarnemen dan jij. Tijdens een wandeltocht door het oerwoud vertelt de gids je over de natuur en de inheemse culturen van de bosnegers. In de namiddag bezoek je het dorp Loka Loka. Overnachting in het zelfde kamp.

Dag 5
De reis gaat vandaag verder over de Marowijne Rivier. Je passeert sula’s en bereikt uiteindelijk het dorp Stoelmanseiland. Het bezoek aan dit dorp is zeer speciaal, want je ontmoet de lokale bevolking die nog leven zoals 250 jaar geleden. Hun diepe Afrikaanse cultuur wordt hier in stand gehouden. In de namiddag ga je naar Drietabbetje waar je overnacht in eenvoudige hutten aan de oever van de Tapanahoni Rivier.

Dag 6 en 7
Op dag 6 zal een nieuwe crew de bestaande crew vervangen. Het is belangrijk dat de gidsen en de bootsmannen de bewoners en het gebied waar je nu naartoe vaart op hun duimpje kennen. De omgeving doet je beseffen, dat je je in het paradijs bevindt. Als de reis voorspoedig verloopt en er daardoor nog tijd over is, is er gelegenheid om te vissen, wandelen en relaxen. Je overnacht in een kamp.

Dag 8
Nu bereik je het indianengebied en daarom wordt de bemanning wederom verwisseld. In de vroege ochtend wordt Apetina achter gelaten en vaart de korjaal een zijrivier in. De groep en de bemanning is één met de overweldigende natuur.

Dag 9
De Tebu, een granietberg van bijkans 350 meter boven het woud uit en heeft de vorm van een grote ei. De route loopt eerst door het oerwoud, voordat je de immense granietblokken kunt beklimmen. Op de top heb je een magisch uitzicht over de boomtoppen van het regenwoud.

Dag 10 en 11
Begeleid door de inheemse Indianen, kun je deelnemen aan verschillende wandelingen door het moeilijk begaanbare oerwoud. De indianen zullen je vertellen over de medicinale werking van de planten die te vinden zijn in het oerwoud. Je kunt ook kiezen voor een boottocht naar de sula’s (stroomversnellingen). Hier krijg je volop de gelegenheid om in hangmatten te rusten, of een verfrissend bad te nemen in de sula. Schieten met pijl en boog en vissen volgens de methodes van de inheemse Indianen behoren vandaag ook tot de mogelijkheden. Je overnacht in Palumeu in eenvoudige hutten met douche en WC.

Dag 12
In de namiddag vlieg je vanaf Palumeu terug naar Paramaribo. Aangekomen in Paramaribo wordt je naar het hotel gebracht.

Inbegrepen:

Vervoer (vliegtuig/bus/boot)

 Begeleiding door een gids

Overnachting in hangmat en eenvoudige accommodaties

Maaltijden

Non alcoholische drankjes (water/sap/siroop)

Lokale excursies

Niet inbegrepen:

Transfer van luchthaven Zorg en Hoop naar je hotel op de laatste dag

Grote Rivierentocht
Grote Rivierentocht
Grote Rivierentocht
Grote Rivierentocht
Galibi
Nickerie & Bigipan
Nickerie & Bigipan
Danpaati River Lodge
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu
Palumeu

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.