16-daagse rondreis

Jamaica - Land of wood & water

Ontdek tijdens deze reis het echte Jamaica. Het eiland biedt een verrassende verscheidenheid aan landschappen. Kilometers lange witte stranden, groene heuvellandschappen met koffieplantages, tropisch regenwoud, meer dan 120 rivieren en diverse natuurlijke bronnen, kleine baaien aan de noordkust, de Blue Mountains het hoogste gebergte op Jamaica en nog veel meer. Maak kennis met het relaxte leven, het heerlijke eten, de ritmische muziek en de vriendelijke bevolking.

Jamaica
1

Dag 1 - Aankomst Montego Bay

Aankomst op Montego Bay Airport waar je je vervoegt bij Balie 15 van Caribic Vacations in de aankomsthal. Ontvangst van reisbescheiden, routebeschrijving en de transfer naar het hotel. Overnachting & ontbijt in Deja Vu Hotel in Montego Bay voor 1 nacht.
2

Dag 2 - Montego Bay / Falmouth

Neem eens plaats in de tropische tuin van het Rockland Bird Sanctuary en hou een klein flesje suikerwater in je hand. Even wachten… en dan heb je een ‘Doctor Bird’ letterlijk uit je handen eten! Vaar ’s avonds over de Luminous Lagoon en wees getuige van een heel bijzonder natuurlijk fenomeen. In de directe omgeving zijn Rose Hall en Greenwood Great House zeker de moeite waard om te bezoeken. Beide zijn voorbeelden van Jamaica’s rijke koloniale verleden. Struin door het stadje Falmouth dat door zijn rijke verleden op de Werelderfgoed lijst staat en veel historische gebouwen in goede conditie heeft staan. Reis naar het hart van een werkende distillerij tijdens de Hampden Rum Tour. Ervaar hoe het 260 jaar oude rum proces de tand des tijds heeft doorstaan terwijl je langs de koperen ketels loopt en proef de bekroonde Rum Fire en Hampden Gold Rum. Of bezoek de oude suikerrietplantage Good Hope Estate waar je een scala aan acitiviteiten kunt doen zoals Zipline, Tubing en paardrijden. Microscopisch kleine organismen geven een heel helder groen licht wanneer het water wordt bewogen. Laat je betoveren door de voorbij zwemmende vissen die worden opgelicht. Overnachting & ontbijt in Fisherman’s Inn in Falmouth voor 1 nacht.
3

Dag 3 - Falmouth / Ocho Rios

Ontdek het achterland van de Jamaicaanse noordkust en slenter over de lokale markt van Brown’s Town. De vrolijke marktkooplui bieden een overvloed aan geuren, kleuren, vers fruit en groenten aan. Bezoek Nine Miles, het dorp waar reggae-ikoon Bob Marley is geboren en begraven. Een rastagids neemt je mee en laat je zien hoe Bob naar inspiratie zocht terwijl hij met zijn dreadlocks rustte op de welbekende Rock Pillow. Loop door het mausoleum waar hij is begraven met zijn favoriete gitaar en betuig je respect. Beleef het echte Rastafarian leven bij Jamaica Rasta Vineyard waar je “ital” leert koken op een houtvuur en door de rivier loopt terwijl je in de jungle de ruines van de oude plantage om je heen ziet. Overnachting & ontbijt in Hibiscus Lodge in Ocho Rios voor 2 nachten.
4

Dag 4 - Ochos Rios

Schilderachtige bergwegen brengen je naar Fern Gully, een grote groene tunnel van varens en andere planten. Bezoek één van ’s werelds mooiste watervallen die je kunt beklimmen. Je begint onderaan de Dunn’s River Falls, in het koele water aan het strand, en klimt in de schaduw van het regenwoud 180 meter omhoog via natuurlijke zandstenen treden. Bekijk de kunstwerken op de lokale Craft Market terwijl je door het centrum struint of geniet van een Patty. ’s Middags is het heerlijk relaxen in de heerlijke baai van Sugar Pot Beach waar je de lokale vissers hun vangst ziet binnenhalen.
5

Dag 5 - Ocho Rios / Port Antonio

Na het ontbijt kan je heerlijk gaan zwemmen bij James Bond Beach in Oracabessa, het dorp waar Ian Fleming al zijn boeken heeft geschreven. Bezoek Sun Valley Plantation, een bijzondere fruit plantage voor je dagelijkse dosis vitaminen. Tijdens de rondleiding over deze kleinschalige plantage krijgt je een overvloed aan fruit en verse sappen te proeven terwijl de kolibrietjes vrolijk rond vliegen. Geniet van de vergezichten bij Firefly, het voormalige woonhuis van een Engelse auteur en stop eens bij een lokaal eetstalletje op weg naar de groene hoek van het eiland. Struin over de lokale markt in Port Antonio en loop eens door het koloniale Thitchfield waar je de oude houten huizen kunt bewonderen. Neem een duik in de wereldberoemde Blue Lagoon, bewonder de kustlijn van Portland tijdens een boottochtje langs prachtige huizen en stap aan land op een onbewoond eiland. Overnachting & ontbijt in Jamaica Palace in Port Antonio voor 3 nachten.
6-7

Dag 6 en 7 - Port Antonio

Ontstress door al raftend de Rio Grande af te drijven. Neem de natuurlijke schoonheid van de Blue Mountains in je op terwijl de kapitein de bamboe raft langzaam aan stroomafwaarts stuurt. Geniet van het tropisch regenwoud terwijl je zwemt in een van de vele bekkens van een prachtige Reach Falls of rij door naar Long Bay om in de, soms onstuimige, zee het stof af te spoelen. Een lunch bij een van de Jerk Centers is een aanrader. Relax in Frenchman’s Cove, een afgelegen baai met een wit zandstrand in een tropische omgeving waar je zonder moeite de hele dag kunt doorbrengen.
8

Dag 8 - Port Antonio / Kingston

Kronkel langzaamaan de bergen in bij Buff Bay en neem onderweg de indrukwekkende uitzichten in je op. Loop over een schommelende hangbrug, maak een wandelingetje, ontmoet de dorpsbewoners uit de buurt en krijg de kans om fantastische foto’s te maken aan de noordzijde van de Blue Mountains.
Maak kennis met de Charles Town Maroons, de afstammelingen van de slaven en laat hen de geschiedenis van hun bevolking vol trots aan je uitleggen middels muziek en dans. Dans mee met deze energieke groep en beleef een belangrijk deel van de Jamaicaanse cultuur! De beroemde Blue Mountain Coffee komt van de plantages die je ziet op de bergenhellingen om je heen en hier zorg voor je dagelijkse stoot cafeïne door bij de lokale Coffee Shop even te stoppen. Bijzonder is het, vaak in de mist gehulde, tropische regenwoud van het Holywell Park, waar het „vogelspotten“ een hoogtepunt is. Overnachting & ontbijt in Four Seasons in Kingston voor 2 nachten.
9

Dag 9 - Kingston

Loop in de voetstappen van Bob Marley tijdens je bezoek aan het museum en slenter over de gronden van het Devon House terwijl je geniet van het heerlijke ijs in de hoofdstad Kingston. Interessant is een rondleiding door Alpha Boys School, een instituut dat al duizenden kansloze Jamaicaanse jongens een liefdevolle opleiding heeft gegeven en een kans op een toekomst. Loop rond in Port Royal, het “Pirates of the Caribbean” stadje, bezoek het fort en bewonder het uitzicht over de hoofdstad en de Blue Mountains vanaf het schiereiland. Een bezoek aan Gloria’s is voor de visliefhebbers een absoluut hoogtepunt.
10

Dag 10 - Kingston / Treasure Beach

Volg de route langs de zuidkust naar de bauxietmijnen van de provincie Mandeville. Rijdt door het koele Mandeville, met het historische Gerechtshof en drukke stadscentrum, de bergen uit naar de Zuidkust. Bezoek het visspecialiteiten restaurant „Little Ochie“ gelegen aan het strand in Alligator Pond. Ga van het begaande pad af en laat je smaakpapillen genieten van de favoriete gerechten die hier geserveerd worden want zij hebben tenslotte ook vakantie. Laat je ontroeren door de legende over de twee verliefde slaven bij Lover’s Leap en rij door de “moestuin” van Jamaica op weg naar Treasure Beach. Overnachting & ontbijt in Treasure Beach Hotel in Treasure Beach voor 2 nachten.
11

Dag 11 - Treasure Beach

Bezoek de YS Falls, één van Jamaica’s mooiste natuurlijke trekpleisters in de buurt van Black River. Zwem in de koele poelen, slinger aan een touw –net als tarzan- en laat je met een plons in het water vallen. Fotografeer Bamboo Avenue, een weg waar je door een tunnel van gigantische bamboeplanten rijdt. Ga mee op Black River Safari in de beschermde moerassen en ontmoet onze vriendelijke krokodillen tijdens een boottocht. In en rond de mangroven en moerassen kom je ook een groot aantal soorten vogels tegen. Proef Jamaica terwijl je de culinaire hoogstandjes probeert bij de lokale eetkraampjes die je tegenkomt onderweg naar de zuidkust. Stap aan boord voor een boottochtje naar de Pelican Bar, een rustieke houten bar op een zandbank zo’n 500m voor de kust. Zon, zwem, nip een drankje en doe helemaal niks terwijl de pelikanen en misschien ook dolfijnen je in de gaten houden.
12

Dag 12 - Treasure Beach / Negril

Voel het zand tussen je tenen tijdens de heerlijke wandeling over het zwarte zandstrand en kijk hoe de vissers hun volle netten binnen halen. Het historische Black River, met zijn gelijknamige rivier waar zich de krokodillen bevinden, is een levendig stadje en het is de moeite waard om langs de mooie Gregoriaanse huizen te lopen. In Whitehouse wordt de verse vangst van de nacht aangeboden en hier is Escovitch Fish & Bammy een geliefd maal. Het recept stamt nog uit de tijd van de oerbewoners en is een “must”. Loop eens binnen bij het mausoleum van Peter Tosh in Belmont en praat met zijn familie. In de buurt van Ferris is de kans om af te koelen in Abeokuta, een 18e eeuws rustiek zwembad dat zijn water via een aquaduct van de nabij gelegen Sweet River krijgt. De omgeving deed de Nigeriaanse gastarbeiders zo aan thuis denken dat ze het dezelfde naam hebben gegeven. Maak je klaar voor een rivierwandeling in de jungle. Waadt stroomopwaarts door natuurlijke bekkens en langs watervallen in een ongelooflijk mooie omgeving. Je staat midden tussen een overvloed aan exotische bloemen en vogels. Overnachting & ontbijt in Sandy Haven Hotel in Negril voor 3 nachten.
13 & 14

Dag 13 en 14 - Negril

Geniet van het prachtige witte zandstrand , een van de mooiste van Jamaica, ga zwemmen of snorkelen of blijf lekker relaxen op je strandstoel. Bij Rick’s Café kan je de klifduikers aanmoedigen tijdens een zonsondergang, met de vuurtoren van Negril op de achtergrond.
15

Dag 15 - Negril / Montego Bay

Rit naar vliegveld in Montego Bay voor het inleveren huurauto en terugreis.
16

Dag 16 - Aankomst in Nederland

Kosten rondreis

Vanaf prijzen per persoon
Single €3683,- in 1 x 1-persoonskamer en alleenreizend
Double €2452,- in 1 x 2-persoonskamer
Triple €2198,- in 1 x 3-persoonskamer
Triple €2618,- in 1 x 1-persoonskamer + 1 x 2-persoonskamer ***
Quad €2268,- in 2 x 2-persoonskamer ***
*** met Toyota Yaris huurauto

Vanaf prijzen per persoon
Single €4058,- in 1 x 1-persoonskamer en alleenreizend
Double €2643,- in 1 x 2-persoonskamer
Triple €2370,- in 1 x 3-persoonskamer
Triple €2870,- in 1 x 1-persoonskamer + 1 x 2-persoonskamer ***
Quad €2459,- in 2 x 2-persoonskamer ***
*** met Toyota Yaris huurauto

Inbegrepen Retourvlucht Amsterdam – Montego Bay v.v. met TUI fly

 20 kg ruimbagage p.p.

Bustransfer van vliegveld naar hotel

14 hotelovernachtingen in bovengenoemde hotels op basis van Logies & Ontbijt

13 dagen autohuur Suzuki Dzire Ec. Cat. ((exclusief verzekering van US$ 12 p/dag en borg) Drop off bij hotel op dag 2/ return op airport op dag 15)

Niet inbegrepen  Excursiepakket t.w.v. €100,- p.p.: Roi’s Appleton Rum Experience, Pelican Bar, Kooklessen & lunch met Rasta Chef, Black River Safari en YS Falls

Vluchten met TUI fly

Je vliegt met TUI fly vanaf Schiphol naar Curaçao. De reisduur is ca 9 uur indien je een rechtstreekse vlucht hebt. Een vlucht met tussenlanding of overstap duurt 11-12 uur. Op Schiphol en op Curaçao dien je 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn. Bij TUI fly kun je kiezen uit Economy klasse (beenruimte 76 cm) , Comfort klasse (beenruimte 84 cm) en Deluxe klasse (beenruimte 106cm, gratis bagage en maaltijden). De laatste 2 tegen een toeslag.

Bij TUI fly kunnen wij vooraf geen stoelreserveringen maken. Wel kun je zelf jouw stoel reserveren op de website van TUI. Je hebt hiervoor het reserveringsnummer van je boeking nodig. Je kunt kiezen voor een betaalde stoelreservering waarbij je een stoel kunt reserveren vanaf 30 dagen tot 48 uur voor vertrek en gelijk online inchecken. Daarnaast kun je kiezen voor geen betaalde stoelreservering, hierbij wordt een stoel automatisch toegewezen door het systeem waarbij je vervolgens online kunt inchecken vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek. Het is niet meer mogelijk om je stoel te wijzigen vanaf het moment dat je bent ingedeeld.

Maaltijden

Op verre vluchten serveert TUIfly de Comfort en Economy passagiers een gratis maaltijd, snack en soft drinks. Overige snacks en alcoholische drankjes zijn tegen betaling te verkrijgen uit het TUI Café. Voor Deluxe passagier zijn 2 maaltijden, tussendoortjes en (alcoholische) drankjes inclusief.

Bagage

Je kunt bij TUI fly kiezen hoeveel koffers je meeneemt en hoe zwaar deze zijn. Je kunt het gewicht bovendien onderling verdelen onder de medereizigers. De tarieven zijn als volgt: voor 20 kg ruimbagage betaal je 23 euro per persoon per enkele reis. Voor 25 kg ruimbagage betaal je 30 euro per persoon per enkele reis. Voor 30 kg ruimbagage betaal je 40 euro per persoon per enkele reis. Voor 40 kg ruimbagage betaal je 50 euro per persoon per enkele reis. Voor 50 kg ruimbagage betaal je 65 euro per persoon per enkele reis.

Handbagage

Bij TUIfly mag je 1 stuks handbagage meenemen van maximaal 10 kg. Als jouw handbagage niet groter is dan 55x40x20 centimeter kun je deze opbergen in de bagagebakken boven je hoofd, of onder de stoel voor je. Wanneer er ruimtegebrek in de bagagebakken ontstaat, vervoeren ze de grotere stukken alsnog in het vrachtruim van het vliegtuig. Je hoeft daarvoor niet te betalen, maar je hebt je handbagage dan niet bij de hand. Is je handbagage groter dan de toegestane afmetingen, dan wordt deze zonder uitzondering tegen betaling in het ruim vervoerd. Bij de gate vindt een laatste controle plaats. Voor de extra handelingen van onze medewerkers én het risico op vluchtvertraging, betaal je vijftig euro.

Jamaica
Vakantie Jamaica
Vakantie Jamaica
Rockland birds
Dolfijn
Plantage huizen Jamaica
Jamaica
Jamaica
Watervallen Jamaica
Koffieplantages Jamaica
Jamaica Inn
Vakantie Jamaica
Vakantie Jamaica
Vakantie Jamaica
Appleton
Paardrijden zee jamaica
Kingston -Port Royal
Blue Lagoon
Mystic Mountain
Markt Port Antonio
Waterval Reach Falls
Montego Bay
Craft market
Paardrijden
Negril Ricks Cafe
Kingston
Jamaica

Reviews

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.